Vapaaehtoistoiminta

Aktiivinen vapaaehtoistoiminta on tärkeä osa Kotkaniemen museon toimintaa! Vapaaehtoisoppaat toteuttavat museollamme erilaisia opastuksia ryhmille, vapaaehtoiset palstaviljelijät auttavat puutarhamme ylläpidon kanssa ja erilaisia siivousurakoita järjestämme talkoovoimin. Yhteisöllisyys ja paikallisten halu olla tukemassa tämän ainutlaatuisen historiallisen kohteen toimintaa ylläpitävät Kotkaniemeä. Vastaavasti järjestämme vapaaehtoisillemme erilaisia koulutuksia ja muita tilaisuuksia.

Jos haluat mukaan Kotkaniemen vapaaehtoisten aktiiviseen porukkaan, ota yhteyttä: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

Teimme haastattelukierroksen vapaaehtoisillemme keväällä 2021 ja tässä koottuna muutamia kokemuksia vapaaehtoistoiminnasta:

”Olen vapaaehtoistoiminnassa mukana täydellä sydämellään. Tärkeiden asioiden edistäminen, ja se kun näkee että toisille tulee hyvä mieli, ovat tärkeää. Esimerkiksi museon asiakkaille juttelemalla voi tuoda ihmisille hyvää mieltä, ja juttelu voi olla muutakin kuin vain Kotkaniemen vain historiasta kertomista.”

”Oppaan roolissa olen nähnyt miten ihmiset pitävät siitä, kun heille jutustellaan ja se on antoisaa.”

”Opastusuran aikana olen törmännyt useisiin kiinnostaviin ryhmiin, erityisesti kun ryhmä on ollut liikkeellä jokin omaa sydäntä lähellä oleva teema edellä. Opastusten aikana on ollut hyviä kohtaamisia.”

”Haluan olla mukana oppaissa, koska siten saa mielekästä tekemistä ja samalla oppii koko ajan uutta tietoa. Mielekäs ja järkevä ajankäyttö motivoi.”