Muut palvelut

Puutarha & pihapiiri

Kotkaniemi on puutarha- ja rakennushistoriallisesti merkittävä kohde, joka esittelee 1900-luvun alkupuolen valistuneiston maalaiselämää. Vuosien 2016-2017 aikana Senaatti-kiinteistöjen toteuttamassa restauroinnissa pihapiiri palautettiin 1930‐luvun presidenttikauden aikaiseen asuun. Kotkaniemen puutarhassa on hyödynnetty paljon perinnekasveja.

Nykyisin Kotkaniemen puutarhan omistaa ja sen hoidosta vastaa Senaattikiinteistöt, vuokralaisenaan Museovirasto ja urakoitsijanaan ISS. Kotkaniemen kulttuuriympäristö on suojelukohde, jonka museonaalisesta valvonnasta vastaa Museovirasto sekä alueellinen vastuumuseo. Kotkaniemen hyötypuutarhapalstoja viljelevät paikalliset vapaaehtoiset.

Kuvat: Kotkaniemen kuvakokoelma

Yksityistilaisuudet, kokoukset ja sauna

Tervetuloa historialliseen ympäristöön luonnon helmaan pitämään kokouksia, järjestämään juhlia, saunomaan ja tapaamaan ystäviä, nauttien samalla tarjoiluista Ellen Svinhufvudin hengessä ja ihastellen Kivijärvelle avautuvia kauniita Kotkaniemen maisemia.

Kotkaniemi sijaitsee Luumäellä, n. 20 km päässä Lappeenrannasta. Lappeenrannan rautatieasemalta on noin 20 minuutin ajomatka Kotkaniemeen.

”Siperia” ja ”Käräjätupa” -kokoushuoneet päärakennuksen yläkerrasta ovat varattavissa juhliin, palavereihin ja koulutuksiin. Molempiin kokoushuoneisiin mahtuu max. 10 hlöä / huone. Isompia kokouksia on myös mahdollista järjestää kahvilan tiloissa, varsinkin aukiolojen ulkopuolella.

Myös Kotkaniemen rantasauna on varattavissa yksityistilaisuuksiin. Sauna on vuokrattavissa huhtikuusta syyskuuhun, ei talvikäyttöä. Saunan vuokra on 20 e / hlö, minimilaskutus 60 e (sauna käytössä max 3 h).

Kivijärven rannalla sijaitseva saunamme lämpenee sähkökiukaalla ja sen on 1980-luvulla rantaan rakentanut P. E. Svinhufvudin pojanpoika Jorma Svinhufvud. Sauna on kunnostettu vuosien 2020-2021 aikana. Saunaan mahtuu n. 10 hlöä maksimissaan kerralla, tiloissa on vain yksi pukuhuone. Tiloissa on käytössä jääkaappi, sähkögrilli ja uimalaituri. Omat eväät saa tuoda mukanaan tai tarjoilujen tilaaminen kahvilamme kautta on myös mahdollista.

Tapahtumat ja yksityistilaisuudet ovat mahdollisia aukioloaikojen ulkopuolellakin (pl. talvikausi).

Kahvilan ollessa kiinni myös kahvilatilojen (36-paikkainen kahvila) vuokraus yksityiskäyttöön onnistuu.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous (tilat, tarjoilut ja museo-opastus varattavissa ryhmille). Räätälöimme mielellämme teitä miellyttävän, tiloihimme soveltuvan paketin.

 

 

Tapahtumat  ja  jälleenmyynti Kotkaniemessä

Kotkaniemi toivottaa alueelleen paikan henkeen sopivat tapahtumat ja tilaisuudet! Voit tiedustella erilaisista mahdollisuuksista museoltamme.

Paikallisille kädentaitajille tarjoamme piharakennuksista ja puutarhasta mahdollisuuksia työskentelyyn ja suoramyyntiin kesäkaudella. Pitkin järjestämme kesää myös tapahtumia, joihin toivotamme myyjiä tarvetulleiksi.

Varaukset ja tiedustelut: puh: 040 522 7553 / info(at)kotkaniemi.fi

Alueen lähipalvelut

Ajatusten polku

Hyvinvointipalvelut, luontoretket

 

Hotelli Salpa

Majoitus- ja ravintolapalvelut Kotkaniemen naapurissa

 

Hyvinvointitalo Onnela

Ruokailut, yksityistilaisuudet ja hyvinvointipalvelut Taavetissa

 

Kartanonmäen tila

Ratsastuspalvelut, kotieläimiä, retkiä, ratsastusleirejä - Luumäellä lähellä Kotkaniemeä.

 

Kukkamaa ja Pajupaja

Kukat ja taimet

 

Lemin Säräpirtti

Perinteistä lammasherkkua Lemillä

 

Salpalinjan oppaat

Opastukset Salpalinjalle

 

Tovi terveydelle

Hyvinvointipalveluja Taavetin keskustassa

 

Tuhannen tarinan talo

Maatilamatkailupalveluja Luumäen Kannuskoskella: majoitusta, ruokailut, aktiviteetteja.

 

 

Listaa täydennetään, jos haluat palvelusi listalle, laita viestiä: info(at)kotkaniemi.fi