Museo

Museon on säännöllisesti auki kesäkaudella. Talvikaudella syyskuusta toukokuun alkuun olemme auki tilauksesta ja erikoistilaisuuksien yhteydessä.

Koronatilanteesta johtuen Kotkaniemen museo on tällä hetkellä suljettu kokonaan, myös yksityistilaisuuksien osalta. Ilmoitamme museon kesän aukioloajoista myöhemmin viranomaisten ohjeita noudattaen.

Aukioloaikoina liput museolle 7/5 e.

 

Kotkaniemen kotimuseota ylläpitää ja näyttelytoiminnasta vastaa Kotkaniemi-säätiö.

 

Opastuspalvelut

Kotkaniemen museohenkilökunta on käytössäsi aina museon aukioloaikoina ja he opastavat yksittäisiä vierailijoita museolla sisältyen sisäänpääsylipun hintaan.

 

Ryhmävierailuissa toivomme, että varaatte opastuksen ennakkoon. Ryhmävierailut onnistuvat tilauksesta aukioloaikoina sekä aukioloaikojen ulkopuolella.

Museo-opastuksen voi varata olittepa liikkeellä pienellä tai isolla porukalla. Aukioloaikoina pienen ryhmän hinnoittelu koskee ryhmiä, joissa on max. 10 hlö. Siitä ylöspäin hinnoittelu menee ison ryhmän mukaan. Yhdelle kierrokselle mahtuu korkeintaan 25 hlö, joten siitä isommat ryhmät jaamme kahdelle tai useammalle kierrokselle. Tarkemmat tiedot ja hinnoittelun saatte museolta!

 

Kuva: Kari Qvist

 

RYHMÄVIERAILUT TALVIKAUDELLA 2019-2020

Ota yhteyttä museoon: info@kotkaniemi.fi tai puh: 040 522 7553.

___


Tilauksesta ryhmille draamalliset opastukset

Tarinoita Kotkaniemestä (ohjaus Maria Fomin)
Kertojina toimii kaksi Kotkaniemen historiasta tuttua henkilöä, jotka johdattavat katsojat todellisten tarinoiden ja sattumusten kautta hyväntuuliselle retkelle Kotkaniemen kartanon elämään Ellen ja Pehr Svinhufvudin aikana ja vähän sen jälkeenkin. Viihdyttävä, vajaan tunnin mittainen kierros on esteetön ja tapahtuu sekä pihapiirissä että talossa nostaen arkipuuhat Suomen itsenäistymisen suurten tapahtumien rinnalle. Elleniä lainaten , tervetuloa luonnonihanaan ja terveelliseen lepokotiin!
Draamakierros on varattavissa ryhmille läpi kesäkauden. Yhdelle kierrokselle mahtuu mukaan 25 hlö, hinnoittelu täyden kierroksen mukaan. Hinta- ja lisätiedot saatavilla museolta.

Näyttelyt

Kotkaniemi on henkilöhistoriallinen kotimuseo, joka esittelee P. E. ja Ellen Svinhufvudin elämää sekä Kotkaniemen tilan arkea Luumäellä. Pehrin ja Ellenin ajalle palautetut kotimuseohuoneet on sisustettu alkuperäisin kalustein ja esinein. Lisäksi museossa on vaihtuvien näyttelyiden huone, jossa esitellään syventävää tietoa eri aihepiireistä.

Perusnäyttely

Kotkaniemen perusnäyttely sisältää kuusi kotimuseohuonetta, jotka on palautettu P. E. ja Ellen Svinhufvudin aikaiseen 1920–1930-luvun asuunsa. Lisäksi yläkertaan on sisustettu yksi museohuone, joka esittelee Kotkaniemen täyshoitola-aikaa. Museossa saat aistia Kotkaniemen tilan tunnelmaa ja menneen maailman elämänmenoa. Pehrin työhuoneessa välittyy aavistus siitä, kuinka isäntä on siellä paneutunut työhönsä tai iltapuhteinaan vapaa-ajan harrastuksiinsa. Suuri sali henkii omaa arvoaan edustustilana, jossa on seurusteltu talon vieraiden kanssa, ja ruokasalissa voi lähes kuulla vilkkaan keskustelun päivän aiheiden parissa. Entä minne asettuivat rouva Ellen ja taloudenhoitajatar Alma Kottelin rentoutumaan käsitöidensä parissa, kun päivän työt oli hoidettu?

Kuva: Kari Qvist
Vaihtuva näyttely

Kotimuseohuoneiden lisäksi museo sisältää vaihtuvien näyttelyiden tilan, jossa esitellään eri aihepiirejä. Ensimmäinen näyttely avaa Suomen itsenäistymisvaiheiden käännekohtia P. E. Svinhufvudin ja keskeisten rakennusten näkökulmasta. Sen on käsikirjoittanut professori Martti Häikiö. Svinhufvudin kautta avataan oikeustaistelun, eduskuntauudistuksen, Siperian karkotuksen ja erityisesti itsenäistymisvuosien 1917–1918 tapahtumia, jolloin Svinhufvud johti itsenäisyyssenaattia ja toimi itsenäisen Suomen ensimmäisenä valtionpäämiehenä. Perhettä unohtamatta!

Museokauppa

Kotkaniemen museokaupassa on myytävänä kirjallisuutta sekä kannatustuotteita. Museokaupan tuotto menee Kotkaniemi-säätiön hyväksi.

Tuotteet ovat saatavilla vain museolta.

Museokaupan tuotteita kesällä 2019:

Tarmo 1918

Pääministeri Svinhufvudin pako punaisesta Helsingistä.

Tutustu virtuaalikierroksella vanhaan Kotkaniemeen ennen peruskorjausta

> Kierros nopeille yhteyksille.

> Kierros hitaille yhteyksille.