Ajankohtaista

21.9.2020: Kotkaniemen loppuvuoden aukioloajat

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo ja kahvila Ellen toivottavat asiakkaita vierailulle ympäri vuoden! Kotkaniemi on säännöllisesti avoinna kesäaikaan, mutta ennakkoon museolta ja kahvilalta voi varata vierailuja ja yksityistilaisuuksia milloin vain.

Lisäksi järjestämme ympäri vuoden museolle aukioloja. Loppuvuodesta olemme avoinna:

Lokakuussa la 17.10 klo 13 ja klo 14 opastettuja museotutustumisia ja kahvilalla tarjoiluja ennakkovarauksella. Museon opastettu sisäänpääsy normaalin sisäänpääsylipun hinnalla. Varaa paikkasi etukäteen: info(at)kotkaniemi.fi (huomaathan, että päivän aukiolo toteutetaan vain ennakkoilmoittautumisella, joten varaathan paikkasi ajoissa!)

Joulunaika Kotkaniemessä – tervetuloa laskeutumaan joulun tunnelmaan! Joulunalusaikaan olemme avoinna kaikille seuraavasti:
• la 28.11. – su 29.11. klo 11–15
• la 5.12. klo 11–15
• la 12.12. – su 13.12. klo 11–15
• ti 15.12. klo 13–17
Joka päivä ohjelmassa opastuksia museolla ja joulutarjoiluja kahvilalla, lisätietoja tulossa!

Lisätiedot: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

9.9.2020. Kotkaniemen rantasaunan kunnostamiseen kerätään rahoitusta mesenointi-kampajalla

Kotkaniemen rannassa sijaitsee presidentin pojanpojan Jorma Svinhufvudin 1980-luvun alussa rakentama sauna. Kotkaniemen museotoiminnasta vastaava Kotkaniemi-säätiö on kunnostanut rantasaunaa, mutta ennen uudelleen käyttöönottoa vuokrattavaksi sauna tarvitsee vielä viimeistely- ja kunnostustöitä. Koronavuosi 2020 on osaltaan vaikuttanut museon toimintaan, minkä takia Kotkaniemi kutsuu tukijoita apuun.

Tukikampanjaan osallistuvilla mesenaateilla on mahdollisuus ikuistaa itsensä saunan historiaan saaden oman nimikkolaatan pukuhuoneen seinälle! Pienempiä summia lahjoittaneet voivat mm. ostaa tukituotteita tai liput museolle. Kampanja löytyy osoitteessa: tinyurl.com/kotkaniemensauna

Kampanja on avoinna syyskuun ajan, joten toimithan nopeasti! Kaikenkokoisilla tukisummilla on merkitystä.

Kotkaniemen tulevaisuutta turvaamaan perustettu Kotkaniemi-säätiö teki talven 2019–2020 aikaan pintaremontin museon rannassa sijaitsevaan rantasaunaan. Saunaa ei ole vielä voitu ottaa käyttöön asiakkaille vuokrattavaksi, sillä se on vielä osittain kalustamaton ja tiloista puuttuvat mm. WC-tilat kokonaan. Saunan käyttöönotto monipuolistaisi Kotkaniemen toimintaa samalla turvaten koko paikan tulevaisuutta. Rahoituskampanjan pyrkimyksenä on, että sauna saadaan käyttöön ja vuokrattavaksi.

Koronatilanne on vaikuttanut vuoden 2020 aikana Kotkaniemen toimintaan mm. siten, että ryhmävierailut ovat lähes kokonaisuudessaan puuttuneet. Yksittäisten asiakkaiden osalta kesä meni museolla mukavasti, kesä-elokuun aikana museolla vieraili 4 150 asiakasta.

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat vielä syyskuussa avoinna viikonloppuna la 12.9. – su 13.9. klo 11–16. Loppuvuoden mm. joulunalusajan aukioloista ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Heini Kähkönen / heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553

7.9.2020. Kotkaniemi-Salpa -melonta sunnuntaina 13.9.

Kotkaniemi-Salpa-melonta järjestetään tänäkin vuonna tulevana sunnuntaina 13.9.! Saimaan ladun järjestämä melontaretki Kivijärvellä alkaa klo 11 Salpa hotellin rannasta ja melontaretkellä tutustutaan myös Kotkaniemeen. Kotkaniemessä melojilla on mahdollisuus saada opastusta Kotkaniemen pihapiirissä, museon sisätiloihin kaikilla normaali sisäänpääsymaksu.
(edit, lisätty tietoja opastuksesta Kotkaniemessä)

Lisätiedot tapahtumasta löydät Saimaan ladun sivuilta:

Kotkaniemi – Salpa melonta 2020

3.9.2020. Tule tukemaan Kotkaniemeä – keräämme rahoitusta rantasaunan kunnostamiseen

Tule tukemaan Kotkaniemeä! Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, rannassa sijaitsee presidentin pojanpojan Jorma Svinhufvudin 1980-luvun alussa rakentama sauna. Kotkaniemi-säätiö on kunnostanut rantasaunaa 2019–2020 aikana, mutta ennen uudelleen käyttöönottoa vuokrattavaksi sauna tarvitsee vielä viimeistely- ja kunnostustöitä. Koronavuosi 2020 on osaltaan vaikeuttanut säätiön toimintaa, mistä johtuen kutsumme tukijoita apuun!

Kampanjaan osallistuvilla mesenaateilla on mahdollisuus ikuistaa itsensä saunan historiaan saaden oman nimikkolaatan pukuhuoneen seinälle! Pienempiä summia lahjoittaneet voivat mm. ostaa tukituotteita tai liput museolle.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet mesenointiin löydät mesenaatti.me-sivustolta.

19.8.20. Kotkaniemen maalaismarkkinat su 30.8. on peruttu!

Kotkaniemessä su 30.8. oli tarkoitus viettää sadonkorjuun juhlaa maalaismarkkinoiden ja muun ohjelman muodossa. Valitettavasti joudumme nyt ilmoittamaan, että teimme eilen tilaisuuden pääjärjestäjien kesken, eli Kotkaniemen museon, Kahvila Ellenin ja Luumäen Yrittäjien, päätöksen tapahtuman peruuttamisesta kokonaan koronatilanteen vuoksi. Emme halua ottaa järjestäjinä mitään riskejä asiakkaidemme turvallisuudesta.

Maalaismarkkinat siirretään kesäkauden 2021 alkuun, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Haluamme voida järjestää tapahtuman kokonaisuudessaan, aiotussa mittakaavassa, siten että kaikki vieraamme voivat hyvin mielin osallistua tapahtumaan. Museon avoimet ovet, ilmaiset puutarhakierrokset ja muut oheisohjelmat olisi ollut hankala järjestää turvallisesti tarvittavin turvavälein, siten että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan ja tunnelma tapahtumassa säilyy leppoisana Kotkaniemen hengen mukaisesti. Kaikki nyt aiotut ohjelmanumerot siirtyvät tulevaan tapahtumaan. Marttojen palstakilpailun voittaja tullaan jossain muodossa julkistamaan kuun lopussa – ilmoitamme tästä vielä lisää myöhemmin!

Kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille ymmärryksestä ja tervetuloa toiste Kotkaniemeen!

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat avoinna kesän 2020 aukiolojen mukaisesti normaalisti 30.8. asti (MA & TI kiinni, KE-PE 12-17, LA-SU 11-16).

Lisäksi syksyllä olemme avoinna ainakin syyskuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna, 5.9.–6.9. sekä 12.9.–13.9. klo 11–16.

Otamme myös mielellämme vastaan yksityistilaisuuksia ja -vierailuja Kotkaniemeen läpi vuoden – ota yhteyttä museolle ja kysy lisää! info(at)kotkaniemi.fi / puh. 040 522 7553

Kotkaniemen maalaismarkkinat su 30.8. klo 11-16

Tervetuloa Kotkaniemeen viettämään kauden päättäjäisiä maalaismarkkinoiden merkeissä sunnuntaina 30.8. klo 11–16!

Päivän aikana ohjelmassa monenlaista mukavaa näkemistä ja tekemistä kaiken ikäisille:

🔹Pihapiirissä pidetään markkinat, joissa myynnissä on lähiruokatuotteita, kauden antimia ja käsitöitä.

🔹Lapsille puutarhassa rastirata ja poniratsastusta.

🔹Ilmaisia opastettuja puutarhakierroksia puolen tunnin välein klo 11 alkaen – opastuksille otetaan rajoitettu määrä osallistujia saapumisjärjestyksessä, ei ennakkovarauksia!

🔹Laserammuntaa, kädentaitajien työnäytöksiä, musiikkia, letunpaistoa.

🔹Marttojen palstakilpailun voittajan julkistus ja sadon esittelyä.

🔹Luonnonkukkakimppukilpailu sekä taimienvaihtotori.

🔹Luumäen yrittäjät tarjoaa koko päivän kaikille ilmaisen sisäänpääsyn museolle!

Asiakkaidemme turvallisuus on tärkeää – seuraamme tarkkaan viranomaisten ajantasaisia ohjeistuksia ja koronatilannetta! Tämän takia pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin lyhyelläkin aikavälillä – tarvittaessa teemme muutoksia ohjelmaan, järjestelyihin tai siihen järjestetäänkö tapahtumaa lainkaan. Kiitos ymmärryksestä! Tarkistathan aina ajantasaisen tiedotuksen kotisivuiltamme: kotkaniemi.fi 

Tapahtuman järjestelyissä mukana Kotkaniemi – presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, Kahvila Ellen, Luumäen yrittäjät, Luumäen kunta, Toikkalan Martat, Hildan Martat, Mallun Martat, Toikkalan erä, Lappeenrannan seudun puutarhaseura, Maa– ja kotitalousnaiset.

Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen—Lämpimästi tervetuloa! 🌹

23.7.2020: Kotkaniemessä vietetään maalaismarkkinoita su 30.8.

Kotkaniemen puutarhassa vietetään maalaismarkkinoita kesäkauden päätteeksi sunnuntaina 30.8. klo 11–16.

Museon pihapiirissä järjestettävillä maalaismarkkinoilla tarjolla on mm. myyjäiset, ilmaisia puutarhaopastuksia, tekemistä lapsille, sadonkorjuun maistiaisia ja muuta ohjelmaa – sadonkorjuun aikaan sopien. Päivän aikana julkistetaan museon asiakkaiden suosikki Kotkaniemen hyötypuutarhassa sijaitsevista, paikallisten Martta-järjestöjen viljelemistä hyötypuutarhapalstoista.

Tapahtumaa ovat järjestämässä yhteistyössä joukko erilaisia paikallisia yhdistyksiä, Luumäen Yrittäjät, kahvila Ellen sekä Kotkaniemi-säätiö.

Kotkaniemen kahvila ja museo ovat avoinna normaalisti tapahtuman ajan.

Tervetuloa nauttimaan markkinatunnelmasta, Ellenin puutarhasta ja sadonkorjuun juhlasta!

Päivän tarkempi ohjelma julkistetaan myöhemmin ja oikeudet mahdollisiin muutoksiin pidätetään.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

15.7.2020: Kesän -20 draamalliset opaskierrokset täyteen varattu

Teatteriryhmä Ukonhattujen draamalliset opaskierrokset Kotkaniemen puutarhassa ovat saavuttaneet niin suuren suosion, että tämän kesäisten draamallisten opaskierrosten paikat on nyt kaikki varattu täyteen. Peruutuspaikkoja voi vielä pitkin kesää kysellä museolta.

Jos et mahtunut mukaan näille draamaopastuksille, muistathan, että niin isommille ryhmille kuin pienemmille porukoille voi museoltamme varata opastuksia erikseen.

Tilauksesta teatteriryhmä Ukonhatut esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

Lisätietoja: Kotkaniemen museo, puh. 040 522 7553, info(at)kotkaniemi.fi

6.7.2020: Lisänäytöksiä draamakierroksille

Teatteriryhmä Ukonhattujen suuren suosion saavuttanut kesän 2020 draamakierrokseen järjestetään lisänäytöksiä. Näyttelijöiden elävöittämät kierrokset kiertävät Kotkaniemen puutarhan ja mukaan mahtuu vain rajattu määrä osallistuja.

Varaathan paikkasi etukäteen: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553 

Lisänäytöksiinkin on jo tullut hyvin varauksia, joten muistathan että vain varaamalla paikkasi hyvissä ajoin varmistat pääsysi draamalliselle opaskierrokselle!

Esitysajat (lihavoituna lisäykset aikatauluihin):

11.07. klo 12.00
11.07. klo 14.00
12.07. klo 12.00
19.07. klo 12.00
19.07. klo 14.00
26.07. klo 12.00
02.08. klo 12.00
08.08. klo 12.00
09.08. klo 12.00
16.08. klo 12.00
23.08. klo 12.00
23.08. klo 14.00

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Liput kierroksille 15 e / hlö sisältävät myös sisäänpääsyn museolle. Liput maksetaan paikan päällä. Itse kierros tapahtuu kokonaan ulkotiloissa, joten pukauduthan sään mukaisesti!

Tilauksesta Ukonhatut teatteriryhmä esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

1.7.2020: Kotkaniemen uusi draamakierros alkaa 3.7.

Teatteriryhmä Ukonhattujen draamakierros uudella käsikirjoituksella elävöittää historiaa Kotkaniemen puutarhassa kesällä 2020. Kierros saa ensi-iltansa perjantaina 3.7.

Mukaan mahtuu 20 paikkansa varannutta. Esitys kestää noin tunnin ja edellyttää liikkumista puutarhassa. Pukeuduthan sään mukaisesti! Liput 15 e / hlö sisältävät sisäänpääsyn museolle, liput maksetaan paikan päällä. Opastus kokonaisuudessaan tapahtuu ulkotiloissa.

Varaukset: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

Sata vuotta sitten, 1917 Siperiasta palannut itsenäisyyssenaatin puheenjohtaja ja Suomen ensimmäinen valtionhoitaja Per Evind Svinhufvud on siirtynyt liike-elämän palvelukseen ja viettää kesää kotonaan luonnonihanassa Kotkaniemessä. Ellen-rouva emännöi unelmiensa maatilaa luotettavan palveluskuntansa kanssa. Tulkaa mukaan kesäpäivän tapahtumiin…

Esitysajat:

03.07. klo 15.00
11.07. klo 12.00
12.07. klo 12.00
19.07. klo 12.00
26.07. klo 12.00
02.08. klo 12.00
08.08. klo 12.00
09.08. klo 12.00
16.08. klo 12.00
23.08. klo 12.00

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Tilauksesta Ukonhatut teatteriryhmä esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

23.6.2020: Uuden näyttelyn avajaislähetys ke 24.6. klo 10.30

Tule seuraamaan P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies -näyttelyn avajaislähetystä!

Kotkaniemessä avautuu keskiviikkona 24.6. uusi vaihtuva näyttely, P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies. Ovet museolla avaamme klo 12 ja näyttely on siitä eteenpäin kesän ajan museollamme näytillä.

Ennen ovien avautumista lähetämme Facebook-sivujemme kautta suorana lähetyksenä näyttelyn avajaislähetyksen. Lähetys alkaa klo 10.30. Tervetuloa seuraamaan! Lähetyksen seuraaminen on ilmaista, mutta toivomme, että mahdollisimman moni seuraaja maksaisi haluamansa tukisumman, esimerkiksi museolipun hinnan (5e / 7e). Tukimaksut käytetään museotoiminnasta omavaraisesti vastaavan Kotkaniemi-säätiön toimintaan. Näin olet mukana tukemassa Kotkaniemen, Suomen itsenäisyyden merkkihenkilön presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, toimintaa.
Ohjeet maksuun:

Tilisiirto tilille: FI33 5453 0620 0448 92 (BIC: OKOYFIHH). Viitteenä viestikenttään: “Tukilippu”
(Kotkaniemi-säätiö, rahankeräyslupa RA/2019/33. Aika: 11.1.2019-31.3.2021. Kaakkois-Suomen poliisilaitos)

Voit maksaa tukimaksun jo ennakkoon tai vaikkapa jälkikäteen, sillä itse tallenteen seuraaminen on ilmaista. Lähetys striimataan Facebook-livelähetyksenä FB-sivuillamme 24.6. klo 10.30. Lähetys myös tallennetaan jälkikäteen katsottavaksi.

Avajaislähetyksessä näyttelyn toteuttanut museo-oppaamme Lauri Tiainen esittelee aluksi näyttelyä Kotkaniemen tiloissa ja sen päätteeksi keskustelee professori Martti Häikiön kanssa P. E. Svinhufvudista ase- ja erämiehenä.

Kiitos tuestanne ja tervetuloa Kotkaniemeen!

18.6.2020: “P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” – uusi näyttely avautuu 24.6.

Kotkaniemen kesäkausi alkaa 24.6.20 ja museomme uusi näyttely esittelee Ukko-Pekkaa ase- ja erämiehenä

“P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” -näyttely on esillä Kotkaniemessä aukioloaikoina toimintakausien 2020 ja 2021 aikana. Näyttely johdattaa kävijän Svinhufvudin rakkaimpien harrastusten pariin. Tarkkuusammunta, metsästys ja luonnossa liikkuminen kertovat henkilöstä poliittisten ja valtiollisten virkojen takana ja myös siitä, minkälaista arkea kotona Kotkaniemessä vietettiin. Näyttely käsittää kolme kokonaisuutta; Svinhufvudin roolin suomalaisen tarkkuusammunnan historiassa, hänen metsästysharrastuksensa sekä Kotkaniemen kodin luontosuhteen.

Juhlistamme näyttelyn avautumista myös virtuaalisesti 24.6. klo 10.30 alkaen. Näyttelyä toteuttanut museo-oppaamme Lauri Tiainen esittelee aluksi uuden vaihtuvan näyttelyn ja sen päätteeksi keskustelee professori Martti Häikiön kanssa P. E. Svinhufvudista ase- ja erämiehenä. Ohjeet live-taltioinnin seuraamisen tulevat lähempänä ajankohtaa Kotkaniemen kotisivuille ja FB-sivuille (Kotkaniemi-säätiö). Tallenne on kaikille avoin, mutta toivomme osallistumismaksun suorittamista Kotkaniemen kotimuseon toiminnan tueksi. Ohjeet maksuun tulevat myöhemmin live-taltioinnin yhteydessä!

Lisätietodot: 040 522 7553 / info (at) kotkaniemi.fi

”Täten pyytäisin huomauttaa, että ottaisitte mukaanne, kun tulette meille, myös huonommat vaatteet, että voimme käydä kalassa ja kävellä metsiä. Muutenkin meillä eletään myös kesällä aivan maalaiselämää, joten arkisemmat vaatteet ovat jokapäiväisessä käytännössä; kaulukset yms. vaatteet ovat ylellisyystavaraa, joita käytetään vain kaupungissa käydessä.” – P. E. Svinhufvud 1928

8.6.2020. Draamalliset opaskierrokset Kotkaniemen puutarhassa kesällä 2020

Sata vuotta sitten, 1917 Siperiasta palannut itsenäisyyssenaatin puheenjohtaja ja Suomen ensimmäinen valtionhoitaja Per Evind Svinhufvud on siirtynyt liike-elämän palvelukseen ja viettää kesää kotonaan luonnonihanassa Kotkaniemessä. Ellen-rouva emännöi unelmiensa maatilaa luotettavan palveluskuntansa kanssa. Tulkaa mukaan kesäpäivän tapahtumiin…

Draamakierros uudella käsikirjoituksella elävöittää historiaa Kotkaniemen puutarhassa.

03.07. klo 15.00
11.07. klo 12.00
12.07. klo 12.00
19.07. klo 12.00
26.07. klo 12.00
02.08. klo 12.00
08.08. klo 12.00
09.08. klo 12.00
16.08. klo 12.00
23.08. klo 12.00

Mukaan mahtuu 20 paikkansa varannutta. Esitys kestää noin tunnin ja edellyttää liikkumista puutarhassa. Pukeuduthan sään mukaisesti! Liput 15 e / hlö sisältävät sisäänpääsyn museolle. Opastus kokonaisuudessaan tapahtuu ulkotiloissa.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

Tilauksesta Ukonhatut teatteriryhmä esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

1.6.2020 Kotkaniemi avautuu ke 24.6. – puutarhaan pääsee jo kesäkuun alusta alkaen

Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, ovet avautuvat jälleen kesäkauteen keskiviikkona 24.6. Tuolloin ovensa avaavat Kotkaniemen museon ja kahvilan sisätilat. Museossa avautuu perusnäyttelyn lisäksi uusi vaihtuva näyttely ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies”.

Jo ennen museon varsinaista avautumista, heti 1.6. alkaen Kotkaniemen puutarhassa pääsee vierailemaan omatoimisesti. Pihapiiristä löytyy lisätietoa alueesta ja Kotkaniemen tarinoita. Kotkaniemen ainutlaatuinen, 1920-luvun asuun restauroitu puutarha sekä niemenkärjen luonto tarjoaa upean ulkoilukohteen Kivijärven rannalla. Ohjeet puutarhavierailun sisäänpääsyn maksuun ja omatoimiseen kierrokseen löydät Kotkaniemen pihapiirin sisäänkäynnin luota. Puutarhan sisäänpääsymaksuilla tuetaan kotimuseon toiminnasta vastaavan Kotkaniemi-säätiön toimintaa.

Kahvilan ja museon sisätilat ovat suljettuina 24.6. asti.

Kesäkuussa kahtena viikonloppuna paikalla Kotkaniemen puutarhassa on myös oppaita kertomassa lisää puutarhasta ja elämästä Kotkaniemessä. Ajankohdat opastetuille puutarhatutustumisille ovat: la 13.6., su 14.6., la 20.6. ja su 21.6. Jokaisena päivänä oppaat ovat paikalla klo 12-15.

Lisäksi kyseisinä neljänä päivänä on mahdollista varata ennakkoon kahvilalta piknikkassi. Kassi sisältää lihatäytteisen rieskarullan, karjalanpiirakan munavoilla, Ellen Svinhufvud leivoksen, maustekakkua, mehua ja kahvin tai teen (hinta 18.50 euroa). Varaukset puh.: 040 5672880

Ensimmäisen viikonlopun tarjoiluvaraukset perjantaihin 12.6 klo 12.00 mennessä ja juhannusviikonlopun varaukset keskiviikkoon 17.6 klo 12.00 mennessä. Opaskierroksille ei tarvitse varata paikkaa ennakkoon.

Omatoimisia puutarhavierailuja varten löydät Kotkaniemen puutarhakartan kasvitietoineen tästä linkistä puhelimeen ladattavaksi (tiedot löytyvät myös pihalla sijaitsevasta info-taulusta): https://tinyurl.com/puutarhakartta

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat avoinna 24.6. alkaen elokuun puoliväliin (syyskauden aukioloista ilmoitetaan kesän aikana):

Ma ja ti KIINNI

Ke-pe klo 12.00-17.00

La-su klo 11.00-16.00

 

Lisätietoja:

Heini Kähkönen / heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi

puh. 040 522 7553

20.5.2020 Kotkaniemen avautuu asteittain kesäkaudelle

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, valmistautuu ottamaan jälleen vastaan kesävieraansa ja avaamaan tilojansa hallitusti ja porrastetusti koronarajoitusten höllentyessä. Kesäkuussa Kotkaniemessä avataan ensin museon puutarhaa ja pihapiiriä. Tarkemmin lisätietoja puutarhavierailuista opastuksineen tiedotetaan myöhemmin toukokuussa. Kotkaniemen 1920-luvun asuun restauroitu puutarha on tärkeä osa museokokonaisuutta, ja tarjoaa Etelä-Karjalan alueella ainutlaatuisen puistoalueen viettää aikaa ja viihtyä luonnossa.

Kotkaniemen museon sisätilat avautuvat myöhemmin kesäkauteen, näillä näkyminen juhannuksen jälkeen, kunhan kotimuseon sisätilat ovat suunniteltu vastaamaan korona-aikojen hygieniastandardeja ja asiakkaiden turvallisuus museokäynneillä on varmistettu. Tarkat aikataulut avautumiselle ja museon kesän aukioloille päivittyvät toukokuun aikana, ja ne suunnitellaan viranomaisten ajantasaisia ohjeita noudattaen.

Kesällä Kotkaniemen kahvilan uutena yrittäjänä aloittaa luumäkeläinen Pitopalvelu Marjut Juntto. Myös kahvilan kesäkauden tarkemmista aukioloista tiedotetaan lisää toukokuun aikana.

Ajantasaiset tiedot Kotkaniemen tapahtumista ja kesän aikatauluista löydät täältä kotisivuiltamme sekä Kotkaniemi-säätiön Facebook– ja Instagram-sivuja seuraamalla.

 

Lisätietoja:

Heini Kähkönen / Kotkaniemi-säätiö / puh. 040 522 7553

heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi

28.4.2020 Kotkaniemen valokuva-arkisto etenee

Saimme viime vuoden puolella 5 000 euron lahjoituksen Svinhufvudien valokuvien tietokannan luomista varten. Lahjoituksesta saamme kiittää kaikkia professori Martti Häikiötä syntymäpäivänään muistaneita ja sitä, että merkkipäivän lahjarahat suunnattiin Kotkaniemen hyväksi tehtävään museotyöhön. Kuva-arkiston luomisen pohjatöitä on tehty kevään 2020 aikana yhteistyössä Lappeenrannan museoiden kanssa, ja tähän mennessä luetteloidut Kotkaniemen kuvat löytyvät nyt koko Suomen yhteisestä Finna-arkistosta. Suora linkki kokoelmaan: https://tinyurl.com/Kotkaniemen-kokoelma-Finnassa

Julkaisemme loppukevään ja kesän aikana some-kanavissamme Kotkaniemeen ja Svinhufvudeihin liittyviä vanhoja valokuvia arkistoistamme sekä tuoreempia kuvia museomme tiloista tarinoiden kera. Toivomme, että näin voimme osaltamme olla auttamassa historian ja museoiden ystävien akuuttia kaipuuta tarinoiden äärelle näin poikkeusolojen aikana! Seuraa Kotkaniemeä Facebookissa ja Instragramissa.

16.4.2020 Koronatilannepäivitys Kotkaniemen osalta

Käynnissä oleva koronatilanne vaikuttaa monin tavoin Kotkaniemen toimintaan. Toistaiseksi museo on suljettu, myös ryhmävierailujen ja yksityistilaisuuksien osalta. Kotkaniemi-säätiön hallitus on linjannut, että kaikki yleisötapahtumat ja ryhmävierailut Kotkaniemessä perutaan kesäkuun loppuun asti – alkukesäksi vierailun varanneita ryhmiä suosittelemme siirtämään vierailunsa mahdollisuuksien mukaan syksylle. Olemme näihin ryhmiin suoraan yhteyksissä. Museon avautumisesta yleisölle ilmoitamme tilanteen etenemisen mukaan ja seuraamme viranomaisten ohjeita. Ajantasaiset tiedot saat seuraamalla omia some-kanavia ja kotisivujamme.

Tänä vuonna Kotkaniemen vaihtuvan näyttelyn tiloissa avautuu uusi näyttely – ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies”. Näyttely on avoinna vuoteen 2021 asti. Jatkamme näyttelyn rakentamista suunnitellun mukaisesti ja näyttely avautuu yleisölle silloin, kun tilanne museon avautumisen turvallisesti sallii.

Kotkaniemi-säätiöllä on parhaillaan toiminnassa Leader-rahoitteinen ”Kotkaniemi kohillaan” -kehittämishanke. Hankkeen kehittämistoimia suuntaamme tilanteen takia tapahtumien  sijaan yhä enemmän virtuaalisten museopalvelujen kehittämiseen, nettisivujen uudistamiseen ja etätapahtumiin. Mietinnässämme ovat myös erilaiset tavat mahdollistaa Kotkaniemen toiminnan tukeminen haastavina aikoina.

Museolla työskennellään tällä hetkellä vain osa-aikaisesti. Parhaiten meidät tavoittaa Kotkaniemen numerosta ja viesteillä arkisin klo 9-11 välillä.

20.3.2020 Koronaviruksen vaikutus Kotkaniemen toimintaan

Tämänhetkisen koronavirustilanteen, ja hallituksen antamien määräysten sekä ohjeistusten perusteella kaikki talvikauden vierailut Kotkaniemessä ovat peruttu.

Seuraamme tilannetta tarkasti, ja päätämme myöhempänä ajankohtana museon avautumisesta kesäkauteen sekä olemme lähempänä yhteydessä kaikkiin ryhmävarauksen tehneisiin. Tällä hetkellä tärkeintä myös Kotkaniemi-säätiön toiminnassa on niin henkilökunnan kuin asiakkaiden terveys ja turvallisuus, noudattaen saatuja ohjeistuksia sekä toimintatapoja.

Päivitämme tietoja kevään mittaan.

3.3.2020 Kotkaniemen uudeksi kahvilayrittäjäksi Pitopalvelu Marjut Juntto

Kotkaniemen uutena kahvilayrittäjänä aloittaa luumäkeläinen Pitopalvelu Marjut Juntto. Juntto aloittaa kahvilatoiminnan Kotkaniemen kahvila Ellenissä toukokuussa 2020.

Toiminimen Pitopalvelu Marjut Juntto alla on Luumäen Taavetissa toimiva lounaskahvila Maijun Mesta. Pitopalvelutoiminta on aloitettu vuonna 2007, kahvilayritys vuonna 2017. Kahvilatoimintaa Kotkaniemessä Juntto lähtee kehittämään paikan historiaa ja perinteitä kunnioittaen sekä suunnitellen paikan henkeen sopivia tuotteita.

Kahvila Ellen on avoinna kesäkaudella 2020 museon aukioloaikoina. Tarkempia tietoja päivitetään kotisivujen kahvila osuuteen kevään aikana!

14.1.2020 Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon Luumäelle haetaan museo-oppaita kaudelle 2020

Kotkaniemi-säätiö hakee 1-2 osa-aikaista kesätyöntekijää noin 4 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin.

Kotkaniemi on toiminut mittavan peruskorjauksen jälkeen Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona kaksi kautta. Kotkaniemestä löytyy päärakennuksesta kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja, sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Museo koostuu kotimuseohuoneista sekä yhdestä vaihtuvan näyttelyn huoneesta.

Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella 15.5.2020 – 13.9.2020. Työtehtäviin kuuluu mm. yleisöopastuksia, asiakaspalvelua ja museokaupan / lipunmyynnin / ryhmävarausten hoitoa sekä myyntiä ja tilojen siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta, hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa sekä kiinnostuneisuutta aiheeseen. Historian ja matkailualojen osaaminen sekä kielitaito katsotaan hakijoille eduksi. Huomaathan, että sijainnin vuoksi liikkumiseen on hyvä olla oma auto/muu kulkuneuvo. Työaika on noin 25-35 h/vko. Palkka 11,5 e / h + viikonloppu- ja iltatyölisät.

Tarjoamme monipuolisen kesätyön hyvässä porukassa, mitä kauneimmalla paikalla luonnon keskellä, Kivijärven rannalla!

Lisätietoja tehtävistä:
info(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553
www.kotkaniemi.fi

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV pe 14.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

20.12.2019 Hyvää ja rauhallista joulua!

Museo vetäytyy joululomalle 20.12. – 1.1.2020. Ensi vuoden alusta toivotamme taas talven ryhmävaraukset tervetulleiksi sekä kesän 2020 ryhmä- ja opastusvaraukset!

5.12.2019 Ellenin keittiössä -kampanja

Kotkaniemen joulunajan aukiolot 2019

Jouluasuun koristeltu museo ja jouluisia makuja tarjoileva kahvila ovat avoinna marras-joulukuussa seuraavasti:

30.11. klo 10-16
1.12. klo 12-16
7.12. klo 10-16
8.12. klo 11-16
14.12. klo 10-16
15.12. klo 12-16

Ohjelmassa:

30.11. & 1.12. : joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan klo 12 & 14. Draamakierros klo 17.

7. & 8.12. : käsityömyyntiä (varaathan käteistä mukaan!), joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan lauantaina klo 12 ja sunnuntaina klo 12 & 14 sekä lauantaina Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti (ks. tiedot alla). Draamakierros klo 17.

14. & 15.12. : lauantaina oppaan joulunajan alustusopastukset, sunnuntaina 15.12. joulunajan rooliopastus menneisiin jouluihin Ellenin juhlavuoden kunniaksi talon emännän tyyliin! Molempien päivien opastukset klo 12&14, sisäänpääsyn hintaan. Draamakierros klo 17.

Kahvilaa joulun ajan pitävät Toikkalan Martat, jotka tarjoilevat jouluisia makuja museon aukioloaikoina.  HUOM! Varaathan käteistä mukaan, sillä kahvilassa maksu ainoastaan käteisellä.

Joulunajan draamakierrokset

Joulukuun jokaisena aukiolopäivänä draamakierros Joulun alla 1914 johdattaa vierailijat marraskuun loppuun 1914, kun Kotkaniemessä valmistellaan Mary-tyttären vihkiäisiä. Adolf von Bonsdorff vierailee talossa, Euroopassa jo soditaan ja Suomessa venäläistämistoimet jatkuvat.. Tule kokemaan Kotkaniemen jouluvalmistelut, elämyksellinen esitys makuineen ja tuoksuineen!

Esitykset:

30.11. klo 17

1.12. klo 17

7.12. klo 17

8.12. klo 17

14.12. klo 17

15.12. klo 17

Liput 20 e/hlö. Varaathan paikkasi ennakkoon näytelmäryhmä Ukonhattujen sähköpostiin: ukonhatut@gmail.com, tai numeroon: 040 0769369.  Paikkoja on rajoitetusti, viime vuonna kierrokset olivat loppuunmyytyjä! Kierros ei ole esteetön.

Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti 7.12.

Joululounas Kivijärven rannalla Hotelli Salpassa ja opastettu museokierros Kotkaniemessä, pikkujoulupaketti on nyt varattavissa! Lauantaina 7.12. tarjolla on kaksi kattausta:

 • ruokailu klo 12, museokierros klo 13.30
 • museokierros klo 15, ruokailu klo 16.30
 • paketti 37 e/hlö

Ilmoittautumiset ma 2.12. mennessä Hotelli Salpaan: puh. 0103113840

 

1.11.2019: Lahjoitukset Svinhufvudin valokuvien tietokannan luomiseen

Kesän 2019 Kotkaniemen tapahtumat

 

10.5.-12.5.2019 Kotkaniemi avautuu kesäkauteen

18.5.2019 Kotkaniemen puutarhapäivä klo 10-15

8.6.2019 Käsityöpäivä Ellenin hengessä klo 10-15

4.7.2019 Luontopäivä klo 11-20

25.8. Kotkaniemi-Salpa -melontatapahtuma klo 11-16

30.8. & 31.8. Restaurointikierrokset

15.9. Juhlakonsertti Ellen 150v.

 

 

 

 

Erikoisopastukset kesällä 2019

Draamakierrokset, joka toinen sunnuntai alkaen 12.5.

Minkälaista oli elämä Kotkaniemessä Pehrin ja Ellenin aikaan? Tule kuulemaan Tarinoita Kotkaniemestä! Kertojina toimii kaksi näyttelijää, jotka johdattavat katsojat todellisten tarinoiden ja sattumusten kautta hyväntuuliselle retkelle Kotkaniemen maalaiskartanon elämään Ellen ja Pehr Svinhufvudin aikana ja vähän sen jälkeenkin… Viihdyttävä, vajaan tunnin mittainen kierros tapahtuu pääosin pihapiirissä, nostaen arkipuuhat Suomen itsenäistymisen suurten tapahtumien rinnalle.

Viime kesänä suosituiksi tulleet draamalliset opastukset palaavat tänä kesänä joka toinen sunnuntai äitienpäivästä alkaen.

Kierros toteutetaan parittomilla viikoilla 12.5., 26.5., 9.6., 23.6., 7.7., 21.7., 4.8., 18.8., 1.9. ja 15.9. klo 12. Lipun hinta 12 euroa/hlö, sisältäen draamallisen opastuksen ja sisäänpääsyn museoon.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Toteutus: näytelmäryhmä Ukonhatut ry.

Draamallinen opastus on mahdollista varata myös tilauksesta ryhmille. Kysy lisää museolta!

 

Puutarhakierrokset

Ellen Svinhufvud toteutti Kotkaniemen pihapiiriin koriste- ja hyötypuutarhan, joka oli isossa osassa Kotkaniemen arkea. Täysin uudistettu puutarha onkin palautettu sen loistoaikaan 1920-30-luvuille.  Nyt vierailijoilla on mahdollisuus päästä tutustumaan lähemmin Kivijärven rannalla sijaitsevaan upeaan puutarhaan oppaan johdolla. Mikä oli puutarhan merkitys Pehrin ja Ellenin aikana? Mitä puutarhasta löytyy? Kierroksella liikutaan pihalla, yhdistäen tiedon ja tarinoiden kautta Kotkaniemen puutarhan ominaisuuksia ja sen historiaa. Tule kokemaan Kotkaniemi erilaisesta näkökulmasta!

Puutarhakierrokset toteutetaan la 11.5. klo 11, la 8.6. klo 11, su 25.8 klo 12 ja viikonloppuna 14.-15.9. (aika vahvistetaan myöhemmin). Lipun hinta 8 euroa/hlö, sisältäen sisäänpääsyn museolle.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Puutarhakierroksen mahdollisuutta voi kysyä myös erikseen ryhmille ottamalla yhteyttä museoon!

 

Restaurointikierrokset

Vuosina 2016-2017 Kotkaniemessä toteutettiin mittava peruskorjaus ja restaurointi, jonka yhteydessä talo palautettiin 1920-30-luvuille niin ulkoa kuin sisältäkin. Täysin uusitut pinnat ovat tehty äärimmäisellä tarkkuudella ja pieteetillä vastaamaan sitä, minkälaiselta talo näytti Pehr ja Ellen Svinhufvudin aikaan. Nyt vierailijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tähän restaurointiprojektiin hankkeesta vastanneen rakennuttajapäällikön Selja Flinkin johdolla!

Restaurointikierroksia järjestetään kahtena päivänä; pe 30.8. klo 16 ja la 31.8. klo 10.30. Lipun hinta 8 euroa/hlö sisältäen sisäänpääsyn museoon. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan omasi hyvissä ajoin!

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi.

 

 

20.3.2020 Koronaviruksen vaikutus Kotkaniemen toimintaan

Tämänhetkisen koronavirustilanteen, ja hallituksen antamien määräysten sekä ohjeistusten perusteella kaikki talvikauden vierailut Kotkaniemessä ovat peruttu.

Seuraamme tilannetta tarkasti, ja päätämme myöhempänä ajankohtana museon avautumisesta kesäkauteen sekä olemme lähempänä yhteydessä kaikkiin ryhmävarauksen tehneisiin. Tällä hetkellä tärkeintä myös Kotkaniemi-säätiön toiminnassa on niin henkilökunnan kuin asiakkaiden terveys ja turvallisuus, noudattaen saatuja ohjeistuksia sekä toimintatapoja.

Päivitämme tietoja kevään mittaan.

3.3.2020 Kotkaniemen uudeksi kahvilayrittäjäksi Pitopalvelu Marjut Juntto

Kotkaniemen uutena kahvilayrittäjänä aloittaa luumäkeläinen Pitopalvelu Marjut Juntto. Juntto aloittaa kahvilatoiminnan Kotkaniemen kahvila Ellenissä toukokuussa 2020.

Toiminimen Pitopalvelu Marjut Juntto alla on Luumäen Taavetissa toimiva lounaskahvila Maijun Mesta. Pitopalvelutoiminta on aloitettu vuonna 2007, kahvilayritys vuonna 2017. Kahvilatoimintaa Kotkaniemessä Juntto lähtee kehittämään paikan historiaa ja perinteitä kunnioittaen sekä suunnitellen paikan henkeen sopivia tuotteita.

Kahvila Ellen on avoinna kesäkaudella 2020 museon aukioloaikoina. Tarkempia tietoja päivitetään kotisivujen kahvila osuuteen kevään aikana!

14.1.2020 Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon Luumäelle haetaan museo-oppaita kaudelle 2020

Kotkaniemi-säätiö hakee 1-2 osa-aikaista kesätyöntekijää noin 4 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin.

Kotkaniemi on toiminut mittavan peruskorjauksen jälkeen Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona kaksi kautta. Kotkaniemestä löytyy päärakennuksesta kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja, sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Museo koostuu kotimuseohuoneista sekä yhdestä vaihtuvan näyttelyn huoneesta.

Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella 15.5.2020 – 13.9.2020. Työtehtäviin kuuluu mm. yleisöopastuksia, asiakaspalvelua ja museokaupan / lipunmyynnin / ryhmävarausten hoitoa sekä myyntiä ja tilojen siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta, hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa sekä kiinnostuneisuutta aiheeseen. Historian ja matkailualojen osaaminen sekä kielitaito katsotaan hakijoille eduksi. Huomaathan, että sijainnin vuoksi liikkumiseen on hyvä olla oma auto/muu kulkuneuvo. Työaika on noin 25-35 h/vko. Palkka 11,5 e / h + viikonloppu- ja iltatyölisät.

Tarjoamme monipuolisen kesätyön hyvässä porukassa, mitä kauneimmalla paikalla luonnon keskellä, Kivijärven rannalla!

Lisätietoja tehtävistä:
info(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553
www.kotkaniemi.fi

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV pe 14.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

20.12.2019 Hyvää ja rauhallista joulua!

Museo vetäytyy joululomalle 20.12. – 1.1.2020. Ensi vuoden alusta toivotamme taas talven ryhmävaraukset tervetulleiksi sekä kesän 2020 ryhmä- ja opastusvaraukset!

5.12.2019 Ellenin keittiössä -kampanja

Kotkaniemen joulunajan aukiolot 2019

Jouluasuun koristeltu museo ja jouluisia makuja tarjoileva kahvila ovat avoinna marras-joulukuussa seuraavasti:

30.11. klo 10-16
1.12. klo 12-16
7.12. klo 10-16
8.12. klo 11-16
14.12. klo 10-16
15.12. klo 12-16

Ohjelmassa:

30.11. & 1.12. : joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan klo 12 & 14. Draamakierros klo 17.

7. & 8.12. : käsityömyyntiä (varaathan käteistä mukaan!), joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan lauantaina klo 12 ja sunnuntaina klo 12 & 14 sekä lauantaina Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti (ks. tiedot alla). Draamakierros klo 17.

14. & 15.12. : lauantaina oppaan joulunajan alustusopastukset, sunnuntaina 15.12. joulunajan rooliopastus menneisiin jouluihin Ellenin juhlavuoden kunniaksi talon emännän tyyliin! Molempien päivien opastukset klo 12&14, sisäänpääsyn hintaan. Draamakierros klo 17.

Kahvilaa joulun ajan pitävät Toikkalan Martat, jotka tarjoilevat jouluisia makuja museon aukioloaikoina.  HUOM! Varaathan käteistä mukaan, sillä kahvilassa maksu ainoastaan käteisellä.

Joulunajan draamakierrokset

Joulukuun jokaisena aukiolopäivänä draamakierros Joulun alla 1914 johdattaa vierailijat marraskuun loppuun 1914, kun Kotkaniemessä valmistellaan Mary-tyttären vihkiäisiä. Adolf von Bonsdorff vierailee talossa, Euroopassa jo soditaan ja Suomessa venäläistämistoimet jatkuvat.. Tule kokemaan Kotkaniemen jouluvalmistelut, elämyksellinen esitys makuineen ja tuoksuineen!

Esitykset:

30.11. klo 17

1.12. klo 17

7.12. klo 17

8.12. klo 17

14.12. klo 17

15.12. klo 17

Liput 20 e/hlö. Varaathan paikkasi ennakkoon näytelmäryhmä Ukonhattujen sähköpostiin: ukonhatut@gmail.com, tai numeroon: 040 0769369.  Paikkoja on rajoitetusti, viime vuonna kierrokset olivat loppuunmyytyjä! Kierros ei ole esteetön.

Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti 7.12.

Joululounas Kivijärven rannalla Hotelli Salpassa ja opastettu museokierros Kotkaniemessä, pikkujoulupaketti on nyt varattavissa! Lauantaina 7.12. tarjolla on kaksi kattausta:

 • ruokailu klo 12, museokierros klo 13.30
 • museokierros klo 15, ruokailu klo 16.30
 • paketti 37 e/hlö

Ilmoittautumiset ma 2.12. mennessä Hotelli Salpaan: puh. 0103113840

 

1.11.2019: Lahjoitukset Svinhufvudin valokuvien tietokannan luomiseen

Kesän 2019 Kotkaniemen tapahtumat

 

10.5.-12.5.2019 Kotkaniemi avautuu kesäkauteen

18.5.2019 Kotkaniemen puutarhapäivä klo 10-15

8.6.2019 Käsityöpäivä Ellenin hengessä klo 10-15

4.7.2019 Luontopäivä klo 11-20

25.8. Kotkaniemi-Salpa -melontatapahtuma klo 11-16

30.8. & 31.8. Restaurointikierrokset

15.9. Juhlakonsertti Ellen 150v.

 

 

 

 

Erikoisopastukset kesällä 2019

Draamakierrokset, joka toinen sunnuntai alkaen 12.5.

Minkälaista oli elämä Kotkaniemessä Pehrin ja Ellenin aikaan? Tule kuulemaan Tarinoita Kotkaniemestä! Kertojina toimii kaksi näyttelijää, jotka johdattavat katsojat todellisten tarinoiden ja sattumusten kautta hyväntuuliselle retkelle Kotkaniemen maalaiskartanon elämään Ellen ja Pehr Svinhufvudin aikana ja vähän sen jälkeenkin… Viihdyttävä, vajaan tunnin mittainen kierros tapahtuu pääosin pihapiirissä, nostaen arkipuuhat Suomen itsenäistymisen suurten tapahtumien rinnalle.

Viime kesänä suosituiksi tulleet draamalliset opastukset palaavat tänä kesänä joka toinen sunnuntai äitienpäivästä alkaen.

Kierros toteutetaan parittomilla viikoilla 12.5., 26.5., 9.6., 23.6., 7.7., 21.7., 4.8., 18.8., 1.9. ja 15.9. klo 12. Lipun hinta 12 euroa/hlö, sisältäen draamallisen opastuksen ja sisäänpääsyn museoon.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Toteutus: näytelmäryhmä Ukonhatut ry.

Draamallinen opastus on mahdollista varata myös tilauksesta ryhmille. Kysy lisää museolta!

 

Puutarhakierrokset

Ellen Svinhufvud toteutti Kotkaniemen pihapiiriin koriste- ja hyötypuutarhan, joka oli isossa osassa Kotkaniemen arkea. Täysin uudistettu puutarha onkin palautettu sen loistoaikaan 1920-30-luvuille.  Nyt vierailijoilla on mahdollisuus päästä tutustumaan lähemmin Kivijärven rannalla sijaitsevaan upeaan puutarhaan oppaan johdolla. Mikä oli puutarhan merkitys Pehrin ja Ellenin aikana? Mitä puutarhasta löytyy? Kierroksella liikutaan pihalla, yhdistäen tiedon ja tarinoiden kautta Kotkaniemen puutarhan ominaisuuksia ja sen historiaa. Tule kokemaan Kotkaniemi erilaisesta näkökulmasta!

Puutarhakierrokset toteutetaan la 11.5. klo 11, la 8.6. klo 11, su 25.8 klo 12 ja viikonloppuna 14.-15.9. (aika vahvistetaan myöhemmin). Lipun hinta 8 euroa/hlö, sisältäen sisäänpääsyn museolle.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Puutarhakierroksen mahdollisuutta voi kysyä myös erikseen ryhmille ottamalla yhteyttä museoon!

 

Restaurointikierrokset

Vuosina 2016-2017 Kotkaniemessä toteutettiin mittava peruskorjaus ja restaurointi, jonka yhteydessä talo palautettiin 1920-30-luvuille niin ulkoa kuin sisältäkin. Täysin uusitut pinnat ovat tehty äärimmäisellä tarkkuudella ja pieteetillä vastaamaan sitä, minkälaiselta talo näytti Pehr ja Ellen Svinhufvudin aikaan. Nyt vierailijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tähän restaurointiprojektiin hankkeesta vastanneen rakennuttajapäällikön Selja Flinkin johdolla!

Restaurointikierroksia järjestetään kahtena päivänä; pe 30.8. klo 16 ja la 31.8. klo 10.30. Lipun hinta 8 euroa/hlö sisältäen sisäänpääsyn museoon. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan omasi hyvissä ajoin!

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi.

 

 

24.7.2019: Hilkka Suoanttilan Kotkaniemen Kohtalonvuodet julkaistu

Toinen kesän kirjauutus on nyt saatavilla Kotkaniemen museokaupasta:

Hilkka Suoanttila: Kotkaniemen Kohtalonvuodet - Taistelu museosta (2019)

Kotkaniemestä on kirjoitettu paljon jo P.E. ja Ellen Svinhufvudin aikana. Vähemmän tiedetään Kotkaniemen rakennuttajasta, laamanni Alfred Thomèsta ja presidenttiparin jälkeisten omistajien ajasta Kotkaniemessä. Kaikille omistajilleen Kotkaniemi on ollut erityisen rakas paikka, ja jokaisella omistajalla on ollut omat vaikeutensa sen säilyttämisessä.

Hilkka Suoanttilan Kotkaniemen kohtalonvuodet - Taistelu museosta kertoo Kotkaniemen vaiheista Thomèn ajoista nykypäivään. Kirja kertoo siitä, kuinka kunnioitetun suurmiehen, itsenäisyystaistelijan ja Suomen ensimmäisen valtionhoitajan ja kolmannen presidentin merkitys oli niin haalistunut, että hänen museostaankin oltiin valmiita luopumaan.

Valtio osti Kotkaniemen vuonna 1999 ja museo siitä tuli vuonna 2000. Museovirasto päätti sulkea museon vuonna 2012, jolloin taistelu museon säilyttämiseksi alkoi ja Kotkaniemi-säätiö perustettiin 2013. Kotkaniemen taistelu sai taakseen kansanliikkeen. Samalla se hetätti kiinnostuksen alueen historiaa kohtaan, jota jatkaa nyt taistelun onnellinen lopputulos, vuonna 2018 avattu ja tyylikkäästi peruskorjattu Kotkaniemi-säätiön vuonna pitämä museo.

 

25.6.2019: Ellenin ruokakirjan uusintapainos myynnissä

Uusintapainos suositusta Ellenin ruokakirjasta on nyt saatavilla Kotkaniemen museokaupasta.

Sirkka-Liisa Lehtinen & Sirkka Svinhufvud: Rakkaudesta ruokaan ja Ukko-Pekkaan

Kulttuurihistoriallisen ruokakirjan reseptit on kerätty ruuanlaittoa rakastaneen suurperheen äidin ja presidentinrouvan vahakantisista vihkoista.

 

17.6.2019 Kotkaniemi-säätiö palkittiin Vuoden maaseututoimijana

Etelä-Karjalan Kylät ry on valinnut Kotkaniemi-säätiön Vuoden maaseututoimijaksi 2019.  Palkinto on kunnianosoitus laajasta ja monipuolisesta kehittämistoiminnasta Luumäellä, alueellisen yhteistyön lisäämisestä sekä Suomen historian vaalimisesta.

Palkinto luovutettiin Kotkaniemessä 17.6. Palkinnon vastaanotti Kotkaniemi-säätiön puheenjohtaja Matti Hirvikallio sekä hallituksen jäsenet.

 

Kotkaniemi avautuu kesäkauteen 10.5.2019

Kotkaniemi avautuu jälleen kesäkauteen perjantaina 10.5. klo 11. Museo, kahvila Ellen ja puutarha ovat säännöllisesti auki 15.9. asti. Lämpimästi tervetuloa!

Kesän tapahtumista ja erikoiskierroksista löytyvät aina ajankohtaiset tiedot sivuiltamme.

Ellen Svinhufvudin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Museolla muistetaan juhlavuotta mm. tapahtumissa: Käsityöpäivä 8.6. nostaa esiin kädentaitoja monipuolisena käsityöihmisenä tunnetun Ellenin kunniaksi.

Suurta mielenkiintoa herättänyt 1930-luvun asuun palautettu puutarha saa tänä kesänä oman esitteensä, jota on mahdollista lainata kiertelyn avuksi museon lipunmyynnistä.

Pihapiirin renkituvassa pitää läpi kesän käsityömyyntiä Oksa Style. Valikoimasta löytyy mm. pellavasta ja villasta tehtyjä uniikkeja vaatteita, asusteita ja myös materiaaleja käsitöihin.

Kotkaniemen museo liittyi Museokortin piiriin. Heti avajaisista lähtien meillä siis käy Museokortti sisäänpääsyn maksuvälineenä! (Liput ilman Museokorttia 7/5 euroa.)

Kotkaniemen kehittäminen jatkuu ”Kotkaniemi kohillaan” -hankkeessa

Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseosta Kotkaniemestä tavoitellaan valtakunnallisesti yhä merkittävämpää matkailukohdetta, jossa kiinnostava historia ja monipuoliset palvelut kohtaavat. Siinä auttaa Kotkaniemi-säätiön ”Kotkaniemi kohillaan” -hankkeelle helmikuussa myönnetty hankerahoitus. Hankkeen päätavoitteena on vakiinnuttaa Kotkaniemen toiminta yhä eteenpäin.

Aiemmalla kehittämistyölle jatkona presidentti Svinhufvudin kodista tehdään matalan kynnyksen tapahtumapaikka ja houkutellaan alueen asukkaat aktiivisesti toimintaan mukaan. Kotkaniemen tapahtumien halutaan palvelevan paikallisia, joten tapahtumatarjonnan suunnitteluun otetaan mukaan mahdollisimman monipuolisesti eri tahoja.

Hanketta rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Leader Länsi-Saimaa sekä Kotkaniemi-säätiö. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019-31.12.2021.

Kotkaniemen ensimmäinen vuosi 2018 peruskorjauksen jälkeen oli menestykäs: museossa vieraili touko-joulukuun 2018 välillä 16 100 asiakasta.

”Kotkaniemi kohillaan” -hankkeen projektipäällikkönä toimi vuoden 2019 alusta Heini Kähkönen. 1.4.2019 alkaen projektipäällikön tehtävissä äitiysvapaan sijaisena toimii Annastiina Löppönen.

Lisätiedot:

puh. 040 522 7553
Annastiina Löppönen / annastiina.lopponen@kotkaniemi.fi

18.2.2019: Kotkaniemen tukeminen

Kotkaniemi oli presidentti P. E. Svinhufvudin ja hänen vaimonsa Ellen Svinhufvudin pitkäaikaisin koti. Kotkaniemen kotimuseota ylläpitää Kotkaniemi-säätiö, jonka toiminnan tukijalan avustukset ja lahjoitukset muodostavat. Tukirahoilla mahdostamme erilaisia kuluja liittyen museonäyttelyn uusimiseen, yhtenäisen museoarkiston luomiseen ja Svinhufvudien merkityksestä eteenpäin kertomiseen.

Lahjoitukset tilille:
FI33 5453 0620 0448 92
OKOYFIHH
Viitteenä viestikenttään ”Lahjoitus”

Yli 300e lahjoittaneiden nimet voidaan lisätä Kotkaniemen museosta löytyvään ”lahjoittajien laattaan”. Voit myös hankkia nimikkolaatan toisen nimiin vaikkapa lahjaksi.

Kotkaniemi-säätiö, rahankeräyslupa RA/2019/33
Aika: 11.1.2019-31.3.2021
Kaakkois-Suomen poliisilaitos

21.1.2019: Kesätyöpaikat Kotkaniemen kotimuseossa

Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon Luumäelle haetaan museo-oppaita kaudelle 2019.

Kotkaniemi avautui yleisölle kesällä 2018 uudelleen, kahden vuoden tauon jälkeen täysin peruskorjattuna ja Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona. Kotkaniemen omistaa valtio eli Senaatti-kiinteistöt, Museovirasto toimii paikassa vuokralaisena ja Kotkaniemi-säätiö on vastuussa paikan museotoiminnasta ja avoinna pidosta.

Kotkaniemi-säätiö hakee 1-2 täysiaikaista sekä 1-2 osa-aikaista kesätyöntekijää noin 4 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin.

Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella 10.5.2019–15.9.2019. Työtehtäviin kuuluu yleisöopastuksia, asiakaspalvelua ja museokaupan / lipunmyynnin / ryhmävarausten hoitoa sekä myyntiä ja tilojen siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta, hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa sekä kiinnostuneisuutta aiheeseen. Historian ja matkailualojen osaaminen sekä kielitaito katsotaan hakijoille eduksi. Työaika täysiaikaisilla 25 – 35 h/ vko, osa-aikaisilla 15-35 h/vko.

Palkka 11,5 e / h + viikonloppu- ja iltatyölisät.

Lisätietoja tehtävistä:
info(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553
www.kotkaniemi.fi

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV to 21.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

17.1.2019: Vapaaehtoiseksi Kotkaniemeen 2019

Järjestämme Kotkaniemessä torstaina 7.2.2019 klo 17.30 tapaamiseen Kotkaniemen vapaaehtoisille ja toivotamme myös uudet aiheesta kiinnostuneet mukaan!

Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, toiminnan tärkeä osa on aktiivisten vapaaehtoisoppaiden tekemä työ museolla. Tähän rinkiin otamme mielellämme mukaan uusia ihmisiä. Kevään mittaan järjestämme täydennyskoulutusta oppaille, jonne myös uudet aiheesta kiinnostuneet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi mukaan. Opastoiminnassa mukana olemalla pääsee oppimaan uutta ja tukemaan Suomen historian merkittävän kohteen toimintaa omalla vapaaehtoistyöllään.

Mukaan helmikuun ensimmäiseen tapaamiseen voi myös tulla, vaikka varsinaisesti opastaminen ei kiinnosta, sillä meillä Kotkaniemessä on satunnaisesti tarpeita muulle vapaaehtoisavulle erilaisten talkoiden muodossa. Mukaan tulemalla et sitoudu mihinkään ja vapaaehtoisten koulutus sekä muutkin tilaisuudet ovat aina ilmaisia.

Lämpimästi tervetuloa!
Tarjoiluja varten ilmoitathan etukäteen tulostasi laittamalla viestin: info(at)kotkaniemi.fi tai 040 522 7553

Paikka: Kotkaniemi / Itsenäisyydentie 799 a / 54530 Luumäki

19.12.2018: Joulutervehdys Kotkaniemestä

Kotkaniemen museo toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja onnea uuteen vuoteen!

Avajaisten jälkeen vuoden 2018 aikana museollamme vieraili 16 100 ihmistä. Lämmin kiitos asiakkaillemme kuluneesta vuodesta ja kiinnostuksesta Svinhufvudien historiaa kohtaan!

Museon väki lomailee 20.12.-1.1. Jos sinulla on kysyttävää yksityistilaisuuksista tai kesän varauksista, jätäthän yhteydenottopyynnön ja palaamme asiaan. Alkuvuodesta lähtien toivotamme taas yksityistilaisuudet lämpimästi tervetulleiksi. Kotkaniemi on säännöllisesti auki 2019 kesäkaudella 10.5.-15.9.2019.

 

Kuvassa olevan jouluntervehdyksen pöytäliinaan on kirjaillut Ellen Svinhufvud, pöytäliinan omistavat Jorma ja Sirkka Svinhufvud.

7.11.2018: Joulukuu Kotkaniemessä

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, juhlistaa joulukuussa Suomen itsenäisyyttä, P. E. Svinhufvudin syntymäpäiviä sekä adventin aikaa muutamana viikonloppuna. Kotimuseo on koristeltu jouluiseen asuun ja ohjelmassa on muun muassa opastuksia ja käsityömyyjäiset. Lämpimästi tervetuloa!

Joulukuussa museo ja kahvila ovat avoinna seuraavasti:

La 1.12. klo 11.00-16.30

Pe 7.12. klo 12.00-18.00

La 8.12. klo 10.00-16.00

La 15.12. klo 11.00-16.30

Su 16.12. klo 12.00-16.00

Museolle sisäänpääsy 5€ / 4€. Kahvilalle ilmainen sisäänpääsy.

 

 

 

 

 

 

 

Erikoisohjelmaa aukioloaikoina:

Perjantaina 7.12. ja lauantaina 8.12. käsityömyyjäiset: aukioloaikoina paikalla on paikallisia käsityöläisiä myymässä tuotteitaan. Museolla voitte oppailta kuulla talon entisistä asukkaista ja talon historiasta, kuten siitä kuinka joulua vietettiin Kotkaniemessä.

La 1.12., la 15.12. ja su 16.12.: opastus Kotkaniemessä + pikkujoululounas hotelli Salpassa -paketit varattavissa. Kaikkina päivinä järjestetään kolme kattausta ja opastusta (koko paketti 37€ / hlö). Lisätietoja pikkujoulupaketeista Hotelli Salpan kotisivuilla. Varaukset hotelli Salpan kautta: +358103113840

 

 

Erikoisohjelmat aukioloaikojen ulkopuolella:

Kotkaniemi joulun alla -draamalliset opastetut kierrokset:

Eletään marraskuun loppua 1914 ja Kotkaniemessä valmistellaan Mary-tyttären ja Olof Alfthanin vihkiäisiä. Adolf von Bonsdorff vierailee talossa, Euroopassa jo soditaan ja Suomessa venäläistämistoimet jatkuvat… Tule kokemaan Kotkaniemen jouluvalmistelut, elämyksellinen esitys makuineen ja tuoksuineen!

Ohjaus: Maria Fomin

Esitysajat:

24.11. klo 17

25.11. klo 17

1.12. klo 17

2.12. klo 17

15.12. klo 17

16.12. klo 17

Paikkoja rajatusti! Liput 20 € / hlö.

Varaa paikkasi draamakierroksille puh. 0400 769369 / Ritva tai sähköpostilla ukonhatut(at)gmail.com

____________________

 

Lisätiedot:

Kotkaniemi / info(at)kotkaniemi.fi / puh. 040 522 7553

 

Kuvat: Saija Räty

17.10.2018: Pikkujoulut Kotkaniemessä ja hotelli Salpassa

Tervetuloa nauttimaan pikkujoululounaasta Kivijärven rannalla ja tutustu opastetulla kierroksella Kotkaniemeen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon!

Varaa pikkujoululounas Hotelli Salpassa & opastettu museokierros Kotkaniemessä -pakettisi nyt.

Pikkujoulupaketteja on tarjolla seuraavasti:

La 1.12. / La 15.12. / Su 16.12.      

3 kattausta kaikkina kolmena päivänä:

 • ruokailu klo 12, museo-opastus klo 14
 • museo-opastus klo 12, ruokailu klo 14
 • museo-opastus klo 15.30, ruokailu klo 17

LOUNAS + OPASTETTU MUSEOVIERAILU YHT. 37 € / HLÖ

Varaukset: Hotelli Salpa / puh. +358103113840

 

 

18.9.18: Joulukuun erikoisaukiolot yleisölle Kotkaniemessä

Jäikö Kotkaniemi kesällä näkemättä tai kiinnostaako nähdä talviajan Kotkaniemi? Kotkaniemen museo ja kahvila tulevat olemaan avoinna yleisölle muutamina päivinä joulukuussa itsenäisyyspäivän, P. E. Svinhufvudin 15.12. syntämäpäivän ja joulunalusajan merkeissä.

Lisätietoa näiden päivien erikoistapahtumista, opastuksista ja museon pääsylippuhinnoista on tulossa, mutta kannattaa laittaa jo nämä ajat ylös kalenteriin!

La 1.12. klo 11.00-16.30

Pe 7.12. klo 12.00-18.00 (ohjelmassa käsityömyyjäiset)

La 8.12. klo 10.00-16.00 (ohjelmassa käsityömyyjäiset)

La 15.12. klo 11.00-16.30

Su 16.12. klo 12.00-16.00

 

 

31.8.18: Kotkaniemen kesäkausi päättyy menestyksekkäästi

Kesä vierähti Kotkaniemessä vauhdikkaasti ja museokävijöitä on riittänyt runsaasti –  jopa 14 000 kävijää! Iso kiitos kaikille teille tuestanne ja mielenkiinnostanne museotamme kohtaan!

Kotkaniemi sulkee ovensa kesäkauden päätteeksi 2.9.2018. Talvikaudella Kotkaniemeen pääsee tutustumaan varauksesta (lisätiedot ja hinnastot täältä).Lisäksi tulevista talvitapahtumista  ja ensi kevään aukioloista ilmoitamme lähempänä ajankohtana.

 

28.8.18: Draamaopastukset la 1.9.

Kesäkauden viimeiset draamaopastukset ovat nyt varattavissa. Kierroksille on mahdollista osallistua la 1.9. Klo 11, 12 ja 13. Huomioithan sääolosuhteet, sillä kierroksella liikutaan pihalla. Paikat voi varata tekstiviestitse: 040 5227553.

2.9. Päättyy myös kesäkautemme, jonka jälkeen olemme avoinna ryhmätilauksista.

15.8.18: Barokkikonsertti Kotkaniemessä 26.8.

Elokuun viimeinen viikonloppu huipentuu 1700-luvun henkiseen konserttiin, josta pääsee nauttimaan kahvin ja leivonnaisen äärellä. Varaathan paikkasi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti!

3.8.18: Kotkaniemestä julkaistu restaurointialbumi

Senaatti-kiinteistöt peruskorjasi Luumäellä sijaitsevan P.E. Svinhufvudin kotimuseon Kotkaniemen vuosina 2016-2017. Museo avautui yleisölle keväällä 2018.

Nyt restauroinnista on valmistunut runsaasti kuvitettu albumi. Restaurointialbumin kohderyhmänä ovat niin Kotkaniemen historiasta kiinnostuneet, vanhojen talojen omistajat kuin restauroinnin ammattilaisetkin.

Albumin alussa esitellään Svinhufvudin perheen elämää Kotkaniemessä, näkökulmana rakennustutkimus. Kuvituksena on historiallisia valokuvia eri ajoilta. Toisessa osassa kerrotaan rakennusosittain ja huoneittain mitä restaurointihankkeeseen sisältyi. Ratkaisut vaativat salapoliisimaista tutkimusta, ja tuloksena on hienoja tapetteja, linoleumeja ja kauniita värejä. Teoksen loppuun on koottu restauroinnin faktat, eli huonekohtaiset tarkat tiedot, joten kirja toimii myös hankkeen dokumentointina.

Julkaisun on toimittanut Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Selja Flink. Työryhmässä mukana ovatarkkitehti Hanna Lyytinen, restauroijat Jaana Ahonen ja Leena Niinipuu sekä rakennuttajainsinööri Janne-Pekka Niininen.

Kotkaniemen restaurointialbumia on myynnissä Kotkaniemessä.

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt, rakennuttajapäällikkö Selja Flink, p. 040 669 5337

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatti vastaa myös valtiolle tarpeettomien kiinteistöjen myynneistä ja kehittämisestä. Vastuullisuus on keskeinen osa Senaatin kaikkea toimintaa. www.senaatti.fi

2.8.18:Uudet ylimääräiset draamaopastukset

Draamaopastuksistamme ovat jälleen varauspaikat loppuneet! Lisäämme siis vielä ylimääräiset kierrokset kalenteriin:

 • Su 5.8.Klo 14:00
 • Su 12.8. Klo 14:00

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 (huom! Paikkoja on rajatusti) 

Hinta 12€/hlö sisältää draamallisen opastuksen + sisäänpääsylipun museolle.

Lisätietoja opastuksista täältä: Museo

14.7.18: Ministerin ja neuvottelukunnan vierailu

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Kotkaniemen neuvottelukunnan jäsenistöä kävi 11.7. ihailemassa kukoistuksessaan olevaa Kotkaniemeä.

Ministeri Grahn-Laasosen vuoden 2016 talousarvioon lisäämä presidentti P.E. Svinhufvudin kotimuseon korjaus varmisti, että Kotkaniemi pystyttiin peruskorjaamaan vuosina 2016-2017.

Kiitos vierailusta ja tervetuloa uudelleen Luumäelle ja Kotkaniemeen!