Ajankohtaista

13.1.2022: Tule mukaan Pellolta pöytään -projektiin oppimaan puutarhanhoidosta

Kotkaniemen upeat puutarhapalstat herättävät kesäisin museovieraiden keskuudessa paljon ihasteluja. Palstojen hyvästä kunnosta saammekin kiittää niitä hoitavia paikallisia vapaaehtoisia, erityisesti Marttoja!

Nyt tänä vuonna tarjoamme mahdollisuuden olla mukana palstoilla pistämässä kädet multaan ja oppimassa palstaviljelyä. Kotkaniemen museo, Toikkalan Martat ja Länsi-Saimaan 4H järjestävät kevään 2022 aikana yhteisen ”Pellolta pöytään” – projektin, jossa pääset mukaan oppimaan Marttojen puutarhaniksejä ja kuulemaan viljelyperinteistä. Projektissa mukana olijat voivat osallistua yhteispalstan kasvun seuraamiseen ja loppukesästä nauttia palstan antimia sadonkorjuujuhlassa.

Kokoonnumme ensimmäisen kerran Kotkaniemessä ke 16.2. klo 17.30. Mukaan tulo ei sido mihinkään palstaviljelyn suhteen, vaan mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä omien aikataulujen mukaan. Kokoontumisia on kevään ja kesän aikana 3-6. Toiminta on suunnattu varsinkin paikallisille perheille, mutta osallistumiselle ei ole ikärajoja tai tarkempia vaatimuksia. Osallistuminen on ilmaista, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan: https://lansisaimaan.4h.fi/

Projekti on osa Kotiseutuliiton Mestarit ja Kisällit -hanketta.

22.12.2021: Museolla lomaillaan 23.12.-3.1.

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, toivottaa asiakkailleen, yhteistyökumppaneilleen ja tukijoilleen hyvää joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2022!

Kulunutta vuotta on edelleen värittänyt koronapandemian mukanaan tuoneet haasteet, mutta vankan yhteistyökumppaniemme tuen olemme saaneet tänäkin vuonna useita onnistumisia. Kotkaniemi on läpi vuosikymmenten selvinnyt monenlaisista koettelemuksista, ja historiaperspektiivi mielessä me museollakin suuntaamme tulevaan valoisin mielin!

Museon kävijämäärä nousi hieman vuoden 2020 notkahduksen jälkeen, olleen koko vuoden 2021 aikana 5 600 (vuonna 2020 4 200). Erilaisten kehittämishankkeiden ja -projektien avulla saimme monimuotoisia uudistuksia museokokonaisuutemme – näistä esimerkkeinä yläkerrassa esiteltiin valokuvakokoelman luettelointityön tuloksia, venelaituri avautui Kivijärven veneilijöille, rantasaunan kunnostus valmistui ja luontopolku saatiin kunnostettua museomme pihapiiriin. Ensi vuonna edessä on näyttelyuudistus, kun museon toukokuussa 2022 avautuva vaihtuva näyttely keskittyy Mäntsälän kapinan 90-vuotisvuoteen.

Me museolla lomailemme 23.12.21 – 3.1.22. Tällä välillä tulleisiin yhteydenottoihin ja museon verkkokaupan tilauksiin vastaamme tammikuun puolella. Rauhallista joulua!

16.12.2021: Museolla koronapassi käytössä

Kotkaniemen museo ja kahvila Ellen ovat viimeistä kertaa tänä vuonna auki tulevana lauantaina, la 18.12. klo 11.00-15.00. Tervetuloa nauttimaan joulutunnelmasta ja tutustumaan 160-vuotta sitten syntyneen Suomen itsenäistymisen merkkihenkilön, presidentti P. E. Svinhufvudin, kotitaloon. Museolla opastamme jouluisissa tunnelmissa tasatunnein pääsylipun hinnalla.

Huom! Huomioimme ajantasaiset terveysturvallisuusohjeet – tiloissamme on vahva maskisuositus ja museolla käytössä koronapassi. Tarkistamme tästä viikosta alkaen koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen kaikilta yli 16-vuotiailta museolle tulijoilta.

25.11.2021: Joulunaika Kotkaniemessä

Kotkaniemen museo ja kahvila Ellen ovat loppuvuoden 2021 aikana avoinna jouluisessa asussaan yleisölle joulukuussa seuraavin aukioloajoin:
– la 4.12. klo 11-15
– su 5.12. klo 14-18
– la 11.12. klo 11-15
– su 12.12. klo 11–15
– la 18.12. klo 11–15

Päivien aikana ohjelmaa seuraavasti:
– Joka aukiolopäivä tasatunnein pääsylipun hinnalla jouluinen lyhyt opastus museolla.
– 4.12. ja 5.12. myyjäiset museon ulkorakennuksissa ja yläkerrassa – myynnissä paikallisia kädentaitoja.
– 5.12. museon yläkerrassa mahdollisuus osallistua perinteisen himmelin tekoon aukioloaikoina.
– 5.12. klo 18 pihalla yhteislaulua ja glögitarjoilu
– Itsenäisyyspäivän aaton aukioloissa olemme huomioineet luumäkeläisen perinteen käydä sytyttämässä alkuillasta 5.12. kynttilät presidentti P. E. Svinhufvudin haudalle. Käyntiin haudalla voi nyt yhdistää myös vierailun Kotkaniemessä.

Joulukuun aika on Kotkaniemelle merkityksellinen myös sen suhteen, että joulukuussa tulee kuluneeksi tasan 160 vuotta presidentti P. E. Svinhufvudin syntymästä.

Ajantasaiset tiedot aukioloista ja tapahtumista löytyvät täältä kotisivuiltamme, pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tervetuloa nauttimaan joulutunnelmasta Kotkaniemeen, presidentti P. E. Svinhufvudin pitkäaikaisimpaan kotiin Luumäelle!

23.11.2021: Kotkaniemi-säätiö hakee vuokralaista Kotkaniemen kahvilayrittäjäksi

Luumäellä sijaitseva presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, etsii tiloihinsa vuokralaista vastaamaan kahvila- ja ravintolatoiminnoista ”Kahvila Ellenin” tiloihin huhtikuusta 2022 alkaen.

Kotkaniemi sijaitsee Luumäellä, noin 20 kilometrin päässä Lappeenrannasta. Museo ja kahvila ovat säännöllisesti auki kesäkaudella, syyskuusta huhtikuuhun tilauksesta ja erikoistilaisuuksien yhteydessä. Kahvila on avoinna museon ollessa auki. Museo esittelee Suomen itsenäistymisen merkkihenkilön P. E. Svinhufvudin pitkäaikaisinta kotia Kivijärven äärellä luonnon helmassa. Kotkaniemessä on päärakennuksesta kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja, sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Museotoiminnasta Kotkaniemessä vastaa Kotkaniemi-säätiö, talosta ja puutarhasta Senaatti-kiinteistöt vuokralaisenaan Museovirasto.

Kilpailutamme parhaillaan museon kahvilan yritystoimintaa, uusi sopimuskausi alkaa huhtikuussa 2022. Kahvila on avoinna vähintään museon ollessa auki (säännöllisesti kesäaikaan, erikseen sovittaessa muulloinkin). Hae mukaamme kehittämään rouva Ellen Svinhufvudin keittiön tiloissa sijaitsevasta kulttuuriympäristöstä sen arvon mukainen kahvila ja vierailukohde.

Jos uskot olevasi hakemamme Ellenin jalanjäljissä kulkeva kahvila/ravintolayrittäjä, ota yhteyttä!

Tarjoukset on jätettävä 12.1.2022 mennessä:
info(at)kotkaniemi.fi

Tarkemman hakuilmoituksen löydät täältä: KLIK!

Lisätiedot:
heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553
www.kotkaniemi.fi

20.10.2021: Kotkaniemen loppuvuoden aukioloajat

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat loppuvuoden aikana avoinna jouluisessa asussaan yleisölle seuraavin aukioloin:

 • la 4.12. klo 11-15
 • su 5.12. klo 14-18
 • la 11.12. klo 11-15
 • su 12.12. klo 11-15
 • la 18.12. klo 11-15

Itsenäisyyspäivän aaton aukioloissa olemme huomioineet luumäkeläisen perinteen käydä sytyttämässä alkuillasta 5.12. kynttilät presidentti P. E. Svinhufvudin haudalle. Käyntiin haudalla voi yhdistää myös vierailun Kotkaniemessä.

4.12. ja 5.12. ohjelmassa on myös myyjäiset, joihin otamme vielä myyjiä mukaan! Jos olet paikallisten tuotteiden valmistaja, ota yhteyttä ja kerromme lisää: heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi
Myyjäiset järjestetään museon yläkerrassa ja ulkorakennuksissa.

Päivien muusta ohjelmasta tiedotamme lisää syksyn edetessä!

18.10.2021: Perinteistä peleiksi -hankkeen ensimmäinen testipeli ”Suvorovin arvoitus” 28.10. ja 29.10.

Tervetuloa sukeltamaan historiaan – historiallinen pakohuonepeli avoinna Taavetissa syyslomaviikolla torstaina ja perjantaina!

Mitä tapahtui 1790-luvulla Taavetissa? Suvorovin arvoitus -pakohuonepeli johdattelee mysteerien ja tehtävien kautta venäläisen sotapäällikön, kenraali Suvorovin aikakaudelle Luumäellä. Pelin ovat tehneet paikalliset nuoret. Peli on ilmainen testipeli, keräämme samalla pelaajilta palautetta pelin toimivuudesta.

Peliin voivat osallistua ryhmät kooltaan 2-6 hlöä ja osallistuminen vaatii ennakkovaraamisen.

Varaa paikkasi täältä: KLIK! tai numerosta: 040 522 7553

Peli sijaitsee Taavetin linnoituksen kupeessa olevassa Punaisessa tuvassa, osoitteessa Linnalantie 29, Taavetti. Huomaathan, että pelejä järjestetään kahden päivän aikana rajattu määrä, joten peliin pääset mukaan vain nopeimmat – varaathan siis paikkasi nopeasti!

Peli on tehty osana ”Perinteistä peleiksi” -hanketta (rahoitus: Leader Länsi-Saimaa, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto), jota yhteistyössä toteuttavat Kotkaniemi-säätiö, Länsi-Saimaan 4H ry. ja Kulttuuritila Nuijamies ry.

Lisätiedot hankkeesta ja pelistä:
https://perinteista-peleiksi.webnode.fi/

16.9.2021: Tervetuloa mukaan Kotkaniemen museon hankkeiden tapaamisiin!

Tekemisvinkkejä syksyyn Kotkaniemen museon hankkeista!

Oletko kiinnostunut historiasta ja ihmisten kanssa toimiminen? Tervetuloa mukaan Kotkaniemen museon vapaaehtoisppaisiin! Kaikille avoin tapaaminen to 23.9. klo 16 Kotkaniemessä – tule kuulemaan paikan päälle aiheesta lisää. Tilaisuuden järjestää Kotkaniemi kohillaan -hanke.

Haluatko olla mukana tekemässä pelejä ja oppimaan mm. videoiden tekoa? Perinteistä peleiksi -hankkeessa uppoudutaan paikallishistorian tarinoihin pelien muodossa. Seuraava kaikille avoin työpaja järjestetään Kulttuuritila Nuijamiehessä Lappeenrannassa su 3.10. klo 14. Toiminta on pääasiassa suunnattu nuorille, mutta kaiken ikäiset aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan pelaamaan ja pelejä rakentamaan!

Perinteistä peleiksi- ja Kotkaniemi kohillaan -hankkeita rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto / Leader Länsi-Saimaa ry

20.8.21: Kotkaniemessä vietetään maalaismarkkinoita lauantaina 28.8.

Kotkaniemessä vietetään kesäkauden päättäjäisiä markkinatunnelmissa la 28.8. klo 10–15, tervetuloa! Luumäen yrittäjät tarjoavat kaikille museon asiakkaille päivän aikana ilmaisen sisäänpääsyn Kotkaniemeen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseolle. Ilmaisen museovierailun lisäksi tapahtumapäivänä on mahdollista seurata Kotkaniemen puutarhasta käsin Kivijärvellä tapahtuvia Salpa Soutuja, osallistua opastuksille pihalla ja ostaa paikallisia tuotteita.

Järjestämme tapahtuman turvallisuusseikat huomioiden, rajaamme sisätiloissa olijoiden määrää, kiinnitämme huomiota siisteyteen, suosittelemme vahvasti maskin käyttöä ja turvavälit huomioidaan.

Markkinoiden aikana puutarhassamme on esillä ja myynnissä paikallisia tuotteita, ja päivän aikana ohjelmassa:
klo 10–13 välillä talutusratsastusta (Kartanomäen tila)
klo 11–13 Duo Seppo ja Oiva – viihdemusiikkia
klo 12 Luumäen kunnanjohtajan tervehdys
klo 11–13 välillä Lappeenrannan puutarhaseuran kukkakimppukilpailu – tuo mukanasi oma luonnonkukkakimppu ja osallistu kilpailuun
klo 13–15 Voiton Soutajien järjestämiä Salpa Soutuja Kivijärvellä voi myös seurata Kotkaniemen puutarhasta käsin, paikalla kuuluttaja.

Tasatunnein pihalla ilmaisia museo-opastuksia.

Lisäksi: Maa- ja kotitalousnaiset paistavat lettuja, Lappeenrannan puutarhaseuran puutarha-aiheinen vaihtotori, käsityönäytöksiä, Kotkaniemen hyötypuutarhapalstojen kasvitunnistuskilpailu ja arvonta.

Tulethan paikalle vain täysin terveenä – lämpimästi tervetuloa!

Kotkaniemi / Itsenäisyydetie 799a / 54530 Luumäki

13.8.21: Kotkaniemen elokuun aukioloajat

Kotkaniemen kesäkausi päättyy sunnuntaihin 28.8. Elokuun loppuajan olemme avoinna seuraavasti:
16.8.-29.8. välillä suljettu ma-ke, to-pe klo 11-17, la-su klo 10-15. Kahvila Ellen avautuu ja sulkeutuu aina puoli tuntia ennen museota.

Kesän yleisöaukiolomme päättyvät elokuun loppuun, mutta muistattehan että olemme ympäri vuoden avoinna ennakkotilauksesta ryhmille ja yksityistilaisuuksiin! Voitte varata tilojamme – kahvilalta, kokoushuoneita ja rantasaunalta aina ennakkovarauksesta tarjoiluineen ja opastuksineen. Kysy lisää: puh. 040 522 7553

10.8.21: Kotkaniemen maalaismarkkinat la 28.8.

Tervetuloa viettämään Kotkaniemen kesäkauden päättäjäisiä ja nauttimaan markkinatunnelmasta Kotkaniemeen elokuun lopussa!

Luumäellä tapahtuu la 28.8. – Voiton Soutajat järjestävät Salpa soudut -tapahtuman Kivijärvellä ja samana päivänä Hotelli Salpalla vietetään illalla venetsialaisia. Tuolloin me Kotkaniemessä, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseolla, järjestämme päivällä maalaismarkkinat. Paikalle on tulossa monipuolisesti paikallisten tuotteiden myyjiä.

Tapahtumaan tulee myyjäisten lisäksi muuta oheisohjelmaa koko perheelle, kuten:
– Puutarhassa opastuksia tasatunnein, klo 11, 12, 13 ja 14
– Poniratsastusta (Kartanonmäen tila)
– Mahdollisuus seurata rannassa Salpa soutujen kirkkovenesoutua 13-14 välillä
– Lappeenrannan puutarhaseuran puutarha-aiheinen vaihtotori
– Maa- ja kotitalousnaiset paistavat lettuja
– Kotkaniemen rantasauna lämpiää

Päivitämme lisätietoja ohjelmasta elokuun aikana!

Huomaathan, että myyntipaikkoja markkinoille voi yhä varata: jos olet paikallinen kädentaitaja, elintarvikevalmistaja tai muu luova osaaja ja haluat mukaan myymään tai esittelemään paikallisia tuotteitasi/palvelujasi markkinatapahtumaamme, laita viestiä: heini.kahkonen(at) kotkaniemi.fi
Markkinat järjestään museomme pihapiirissä ja puutarhassa. Myyntipaikat ovat ilmaisia, sillä ehdolla että myyjä järjestää oman katoksen, pöydän jne. paikalleen. Tietoa saa välittää eteenpäin!

Pidätämme oikeudet muutoksiin tapahtumajärjestelyissä, seuraamme aina ajantaisia viranomaisohjeistuksia.

27.7.2021: Draamallisia opaskierroksia järjestetään vielä kolmena viikonloppuna

Näytelmäryhmä Ukonhattujen suositut draamakierrokset jatkuvat taas puutarhassamme tulevana viikonloppuna! Tervetuloa kokemaan tämä ainutlaatuinen aikamatka 1920-luvun Kotkaniemeen.
Draamallinen opaskierros kiertää Kotkaniemen puutarhan, johdatellen Svinhufvudien elämään kotitilallaan 1920-luvun kesäpäivänä. Kierroksen päätteeksi vierailla on mahdollisuus tutustua mm. aikakauden käsitöihin ja nauttia musiikista.
Kierroksille mahtuu mukaan rajattu määrä osallistujia, joten varmistathan paikkasi varaamalla lipun etukäteen (info(at)kotkaniemi.fi / puh. 040 522 7553).
Pääsylippu 15e / hlö sisältää myös sisäänpääsyn museolle.
Loppukesän esitysten aikataulu:
🔹La 31.7.
🔹Su 1.8.
🔹La 14.8.
🔹Su 15.8. (näytös täynnä)
🔹La 21.8.
🔹Su 22.8.
Kierrokset lähtevät klo 12.

15.7.2021 Puutarhakonsertti Kotkaniemen pihalla tiistaina 3.8. klo 15

Sopraano Senja Syrjälä ja pianisti Joel Papinoja tulevat esiintymään puutarhakonserttiin 3.8. klo. 15:00. Tarinoita Satakielestä on Etelä-Karjalan maakuntarahaston mahdollistaman konserttikiertueen toinen osa, joka esitetään myös 2.8. Lappeenrannassa Lappeen Marian kirkossa ja 3.8. Lemin Vanhassa pappilassa.

Senja Syrjälä kuvailee konserttiaan seuraavasti: ”Tarinoita Satakielestä vie kuulijan aikamatkalle vuodesta 1835 kohti nykypäivää. Matkalla jännitämme miten käy Momolon Venetsiassa järjestettävässä regatassa sekä kuulemme saksankielisiä tarinoita Satakielestä eri säveltäjiltä. Selvitämme myös suomalaisen piirakan alkujuuria ja sukellamme upeiden suomalaisen kansanlaulujen pyörteisiin Ralf Gothónin sovitusten saattelemana.”
Konsertti on ilmainen, paikkaa ei tarvitse varata ennakkoon. Konsertista voi nauttia myös eväiden kera, sillä kahvila Ellenistä on ennakkoon varattavissa piknik-korit. Tervetuloa!

5.7.2021: Tuuliajolla -katusirkuskiertue Kotkaniemessä su 18.7.

Tuuliajolla -katusirkuskiertue rantautuu Kotkaniemen puutarhaan su 18.7. klo 13! Esitys vie katsojat päätähuimaavalle purjehdusseikkailulle, josta voidaan nauttia jalat visusti maan kamaralla.

Esitys on ilmainen ja suunnattu kaikenikäisille. Kesto n. 20min, säävaraus. Tervetuloa!

18.6.2021: Kotkaniemessä vietetään koko perheen perinnepäivää 3.7.

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, kutsuu pihapiiriinsä viihtymään koko perheen perinnepäivätapahtumaan lauantaina 3.7. klo 10–15!

Tule viihtymään Luumäelle Kivijärven rannalle, ainutlaatuiseen historialliseen miljööseen, johon presidenttiparikin aikanaan ihastui! Kotkaniemi kutsuu luokseen viihtymään ja viettämään aikaa, siksi olemme koonneet koko perheelle tekemistä pihapiiriimme 3.7. Tänä kesänä Kotkaniemeen pääsee kätevästi Kivijärveltä käsin vesitse uuden venelaiturin ansiosta.

Päivän järjestelyissä Kotkaniemen museon kanssa apuna toimivat mm. Luumäen kunta, CreativeKaiku, kahvila Ellen, Näytelmäryhmä Ukonhatut, Mallun Martat, Taitokeskus Luumäki.

Päivän aikana ohjelmassa seuraavaa:

 • Kotkaniemen museon uusi laserammuntapiste Ukko-Pekan ampumaradalla lanseerataan käyttöön ja on ilmaiseksi yleisön kokeiltavissa.
 • Kotkaniemen rantasaunan kunnostus on valmistunut ja sauna lämpiää tapahtumapäivän ajan – liput näille yleisövuoroille ostettavissa paikan päältä museolta, ei ennakkovarauksia. Naisten vuoro 10–12, miesten vuoro 12–15.
 • Kotkaniemen aittaan on valmistunut lasten leikkipiste, jonka luona on klo 10–14 välisen ajan ohjelmassa perinnepelejä ja muuta puuhaa koko perheelle.
 • Klo 10.30 lapsille suunnattu museon lyhyt opastus pihalla, opastus on ilmainen.
 • Kädentaitojen työnäytöksiä pihapiirissä: parsimista, Luumäen lapasen neulomista, neulekintaan tekoa ja muita perinteisiä tekniikoita esittelyssä.
 • Kahvila Ellen on auki herkkuineen klo 9.30–14.30 välillä ja kotimuseo on avoinna klo 10–15.
 • ”Pellosta pöytään” -teemalliset opaskierrokset johdattelevat Ellen Svinhufvudin keittiöpuutarhan saloihin lähtien hyötypuutarhaviljelmistä päätyen herkullisiin resepteihin. Kierrokset lähtevät klo 11 ja klo 12, liput kierroksella 10e / hlö ja voit varata paikkasi opastuksille ennakkoon: info(at)kotkaniemi.fi
 • Kotkaniemen uusittu luontopolku on avautunut ja tutustuttavissa.

Pihan ohjelma on kaikille avointa ja ilmaista, museolle sisälle normaalit sisäänpääsymaksut.  Lämpimästi tervetuloa!

11.6.2021: Hae mukaan Kotkaniemen asiakasraatiin

Me Kotkaniemen museolla toimimme aina arvokas paikan historia edellä, mutta haluamme myös kuulla asiakkaitamme toimintaa kehittäessä. Siispä haluamme muodostaa oman asiakasraadin ja nyt kutsumme kaikkia aiheesta kiinnostuneita hakemaan mukaan tähän toimintaan!

Mistä on kyse? Kotkaniemi on presidentti P. E. Svinhufvudin pitkäaikaisin kotitalo ja Suomen itsenäistymisen historian merkkikohde, sekä idyllinen viihtymispaikka Kivijärven rannalla. Mietimme jatkuvasti kuinka kehittää toimintaamme eteenpäin, kutsuen niin paikalliset kuin matkailijat luoksemme viihtymään.

Siksi kutsumme nyt eri ikäisiä ihmisiä asiakasraatiimme. Raadin jäsenet toimivat kesän ja syksyn 2021 aikana palvelujemme ja tuotteidemme testaajina sekä arvokkaan palautteen antajina. Pääset mukaan Kotkaniemen museolle, opastuksille ja tapahtumiin ilmaisena testiasiakkaana. Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan museotyön kulisseihin sekä kertomaan ehdotuksia Kotkaniemen kehittämisestä eteenpäin. Kiitoksena ajankäytöstä saat museokaupan tuotepaketin ja ilmaisia sisäänpääsyjä opastuksille. Testauksia toteutetaan heinä-joulukuun aikana ja toteutustavat ja ajankohdat muokataan sen mukaan, keitä asiakasraatiin tulee mukaan.

Raatiin valitaan 10–25 ihmistä vuodeksi 2021. Raatilaisten tekemät testaukset ja osallistuminen museon toimintaan tehdään pääosin yksittäin / pareittain, eli tehtäviä annetaan ennakkoon kunkin aikatauluihin sopien.

Jos kiinnostuit, laita viestiä 30.6.2021 mennessä ja kerro vapaamuotoisesti kuka olet ja miksi haluat mukaan Kotkaniemen asiakasraatiin: heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi

Lisätiedot: heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi / puh. 040 522 755

9.6.2021: Kotkaniemessä tapahtuu kesän 2021 aikana

Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, pihapiirissä tapahtuu monipuolisesti kesän 2021 aikana.

Avoimet puutarhat su 20.6.

Kotkaniemi on mukana valtakunnallisessa ”Avoimet puutarhat” -teemapäivässä. Päivän aikana puutarhan alustusopastuksia pihapiirissämme klo 11 ja klo 12.

Kotkaniemen ja Taavetin linnoituksen yhteiset opastuspäivät

Tervetuloa kuulemaan Luumäen historiaa linnoituksen ja Kotkaniemen yhteisiin opastuspäiviin! Voit päivien aikana kuunnella molemmat tai vain jommankumman opastuksen. Linnoituksen opastukset ovat ilmaisia, Kotkaniemen opastuksille pääset museon sisäänpääsymaksun hinnalla.

Opastuspäivinä opastukset Kotkaniemessä klo 13, Taavetin linnoituksella klo 15.

Opastuspäivät torstaisin: 17.6., 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7.

Juhannus Kotkaniemessä 26.6.-27.6.

Juhannuksena museo on avoinna seuraavasti: pe 25.6. suljettu, la-su 26.6.-27.6. avoinna klo 10-15. Kahvila Ellen sulkeutuu ja avautuu puoli tuntia ennen museota

Juhannusviikonloppuna pihapiirissä opastuksia museon sisäänpääsylipun hinnalla klo 11, 12 ja 13. Opastuksille ei tarvitse varata paikkaan ennakkoon. Juhannuspäivänä kansallispuku päällä paikalle saapuvilla tarjotaan kahvilalla ilmainen kahvi/tee/mehu ja museolla saat pääsylipun puoleen hintaan. Pihapiirissä haitarimusiikkia ja muistattehan, että meille pääsee Kivijärveltä käsin myös veneellä!

Kotkaniemen perinnepäivä 3.7.

Pihapiirissämme ohjelmassa mm. koko perheen puuhaa ja kädentaitonäytöksiä. Tule tutustumaan mm. Ellenin keittiöpuutarhaan ja Ukko-Pekan ampumarataan!

”Pellosta pöytään” -hyötypuutarha teemaiset opastuskierrokset la 3.7. klo 11 ja klo 12, osallistumismaksu 10e / hlö – muistathan varata paikkasi ennakkoon museolta.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään Kotkaniemeen! 

20.5.2021: Draamalliset opaskierrokset jatkuvat kesällä 2021

Teatteriryhmä Ukonhattujen suositut draamalliset opaskierrokset puutarhassamme ovat tulossa tänäkin kesänä! Tule mukaan eläytymään 1920-luvun tunnelmaan aidossa Svinhufvudien kotitalon ympäristössä.

Seuraamme ajantasaisia viranomaisohjeita tarkkaan, joten muutokset ovat toki aina mahdollisia ja tarpeen mukaan tiedotamme niistä kesän edetessä. Kierrokset järjestetään viime vuoden tavoin kokonaan ulkotiloissa, mukaan otetaan max. 20 henkilöä. Lippu kierrokselle 15e sisältää myös sisäänpääsyn museolle.

Varaa paikkasi: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 5227553

Tulevana kesänä 2021 vietämme kesäpäivää Kotkaniemessä näinä päivinä, kierrokset lähtevät aina klo 12:

la 5.6
su 6.6
la 19.6
su 20.6
la 31.7
su 1.8
la 14.8
su 15.8
la 21.8
su 22.8

Tervetuloa!

10.5.2021: Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, avautuu kesäkauteen 15.5.2021

Luumäellä sijaitseva Kotkaniemen museo ja kahvila Ellen avautuvat jälleen tauon jälkeen lauantaina 15.5.

15.5. alkaen Kotkaniemi on avoinna toukokuussa 2021 vain viikonloppuisin, la-su klo 10–15. Kesäkuun alusta alkaen museo ja kahvila avautuvat kuutena päivänä viikossa kesäkauden ajan. Muutokset aukioloihin ovat mahdollisia, mistä johtuen tarkemmat ja ajantasaiset aukioloajat löytyvät aina kotisivuiltamme.

Museolle otetaan korkeintaan 15 asiakasta kerrallaan, mutta ennakkoon lippuja museovierailuun ei tarvitse varata.

Koronatilanteen vuoksi kesäkauden avajaisia ei tänä vuonna vietetä, mutta sen sijaan museolta lähetetään kesäkauden alkamista juhlistava Facebook-livelähetys la 15.5. klo 11. Lähetys on katsottavissa Kotkaniemen museon Facebook-sivuilla: facebook.com/kotkaniemis

Uusina asioina Kotkaniemessä toukokuussa avautuu Koppolniemen niemenkärjen kiertävä luontopolku sekä Kivijärven veneilijöitä palveleva venelaituri. Osittain esteetön luontopolku tuo esille luonnonrauhaa arvostaneiden presidentti P. E. Svinhufvudin ja rouva Ellen Svinhufvudin lempipaikkoja Kotkaniemen ympäristössä – tule tutustumaan esimerkiksi missä aikanaan sijaitsivat Ukko-Pekan ampurata, Svinhufvudien uimapaikat ja Ellenin ankka-aitaus. Luontopolun kunnostamisessa ja venelaiturin rakentamisessa Kotkaniemi-säätiön yhteistyökumppaneina ovat toimineet Luumäen kunta sekä Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö.

Kotkaniemen museolla kesällä 2021 esillä on kotimuseon perusnäyttelyn lisäksi viime vuonna avautunut ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” -näyttely. Uutuutena tänä kesänä museon muissa tiloissa, kuten yläkerrassa, on esillä Kotkaniemen valokuvakokoelman kuvia. Kotkaniemen kuvakokoelma koostuu Svinhufvudin suvulle kuuluneista sekä Kotkaniemessä olleista valokuvavarastoista, joita on nyt luetteloitu ja digitoitu. Kotkaniemi-säätiö on toteuttanut talven 2020–2021 aikana Karjalan kulttuurirahaston ja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön apurahojen turvin valokuvakokoelman luettelointityötä ja tämän työn tuloksia on nyt ripustettu museolla esille.

Lämpimästi tervetuloa!

4.5.2021: Kotkaniemen kesäkausi alkaa la 15.5.

Kesäkaudella 2021 Kotkaniemen museon ja kahvilan aukioloajat ovat seuraavat:

15.5.-30.5.: La & su 10-15

1.6.-15.8.: Ma: kiinni /  Ti-pe: 11-17 / La-su: 10-15

16.8.-29.8.: Ma-ke: kiinni / To-pe: 11-17 / La-su: 10-15

Lämpimästi tervetuloa! Huomioimme koronaturvallisuuden ja asiakasmäärä sisätiloissa on rajattu.

Edit 7.5.2021: Aukiolotiedot päivitetty

29.3.2021: Huhtikuun aukiolot on peruttu

Huhtikuulle aiemmin ilmoittamamme museon ja kahvilan aukiolot 16.-17.4. joudutaan perumaan kokonaan koronatilanteen ja viranomaisohjeistusten vuoksi. Ilmoitamme kesäkauden aukeamisesta lisää myöhemmin!

10.3.2021: Mestariampuja P. E. Svinhufvud -video on ilmestynyt

Tasavallan presidenttinä 1931–1937 toiminut P. E. Svinhufvud oli aikanaan tunnettu asemies, jolla oli omat ampumaradat niin Kotkaniemessä kuin presidentin kesäasunnolla Kultarannassakin.

Hänen ampuma- ja metsästysharrastuksestaan on monia kaskuja, jotka tekivät Ukko Pekasta aikanaan koko kansan rakastaman maanläheisen hahmon.

P. E. Svinhufvudin Muistosäätiön toteuttama ”Mestariampuja P.E. Svinhufvud” kertoo Ukko-Pekan lempiharrastuksesta. Elokuva johdattelee samoihin teemoihin, joika on esillä Kotkaniemen kotimuseolla ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” -näyttelyn muodossa kesän 2021 ajan. Elokuvan on ohjannut ja kuvannut Jarkko Mikkonen ja käsikirjoituksesta vastaa Kalle Virtapohja.

Katso "Mestariampuja P. E. Svinhufvud" -elokuva tästä:

1.3.2021: Maaliskuun aukiolot peruttu

Koronarajoitusten vuoksi aiemmin ilmoittamamme aukiolot 19.3. ja 20.3. on peruttu.

Ilmoitamme loppukevään aukioloista myöhemmin!

9.2.2021: Kotkaniemen kävijämäärät tippuivat vuoden 2020 aikana – Keväällä 2021 museo ja kahvila avoinna myös sesongin ulkopuolella

Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, kävijämäärät tippuivat vuonna 2020. Museossa oli vuoden 2020 aikana vierailijoita 4 300, kun vuoden 2019 aikana museossa vieraili 9 800 asiakasta. Koronatilanne tiputti vuoden 2020 aikana kävijämääriä, sillä aukioloja jouduttiin vuoden aika supistamaan sekä tapahtumia ja ryhmämatkavierailuja peruttiin. Kesäsesongin aikana Kotkaniemessä oli välillä vilkasta koronatilanteen sallimissa puitteissa – siitä esimerkkinä Näytelmäryhmä Ukonhattujen järjestämien draamallisten opaskierrosten kaikki myyntiin saadut paikat olivat loppuunmyytyjä.

Pääsääntöisesti kesäkaudella avoinna oleva Kotkaniemi on kevään 2021 aikana muutamina viikonloppuina avoinna. Kotkaniemi-säätiö aloitti Kotkaniemessä museotoimijana kesällä 2018 tiloissa tehdyn mittavan peruskorjauksen jälkeen. Museo on ollut tästä lähtien avoinna yleisölle kesäisin touko-syyskuun välillä sekä joulukuussa joulunvieton merkeissä. Lisäksi ennakkovarauksella Kotkaniemessä järjestetään yksityisvierailuja ympäri vuoden. Nyt ensimmäistä kertaa Kotkaniemi-säätiön aikana museo on yleisesti avoinna myös sesonkien ulkopuolella.

Kaudella 2020 avautunut uusi museonäyttely ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” on museossa näytillä myös vuoden 2021 ajan.

Aukioloissa 2021 huomioidaan koronatilanne ja sisälle otetaan vain rajattu määrä asiakkaita. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Museo ja kahvila ovat auki kevään 2021 aikana:
pe 19.2. ja la 20.2.
pe 19.3. ja la 20.3.
pe. 16.4. ja la 17.4.
Jokaisena päivänä museo ja kahvila ovat avoinna klo 10–15.

Tervetuloa tutustumaan P. E. ja Ellen Svinhufvudin pitkäaikaisimpaan kotiin myös talviaikaan!

Kesäkauden aukioloista ja tapahtumista ilmoitamme myöhemmin.

21.1.2021: Kotkaniemi etsii kesätyöntekijöitä kesäksi 2021

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, hakee 1–3 kesäopasta noin 2–4 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin.

Kotkaniemi on toiminut mittavan peruskorjauksen jälkeen Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona vuodesta 2018 alkaen. Kotkaniemestä löytyy päärakennuksesta Svinhufvudien kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja, sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Museo koostuu kotimuseohuoneista sekä yhdestä vaihtuvan näyttelyn huoneesta.

Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella touko-syyskuun välillä. Työtehtäviin kuuluu mm. yleisöopastuksia, asiakaspalvelua, museokaupan ja lipunmyynnin hoitoa, kassatyöskentelyä ja siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta, hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa sekä kiinnostuneisuutta aiheeseen. Kokemus asiakaspalvelutyöstä, historia-alan osaaminen, kiinnostus aiheeseen sekä kielitaito katsotaan hakijoille eduksi.

Huomaathan, että sijainnin vuoksi liikkumiseen on hyvä olla oma auto tai jokin muu kulkuneuvo. Työaika on noin 15–35 h/vko. Kesätyösopimukset kestävät 2 kk – 4 kk, tarkemmista työsuhteiden ajankohdista voidaan neuvotella.

Palkkaus: kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Tarjoamme monipuolisen kesätyön hyvässä porukassa, mitä kauneimmalla paikalla luonnon keskellä, Kivijärven rannalla!

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV ke 24.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

Lisätietoja tehtävistä:
Heini Kähkönen / heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

www.kotkaniemi.fi

12.1.2021: Kotkaniemen museo ja kahvila avoinna kolmena viikonloppuna alkuvuoden 2021 aikana

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo sekä kahvila Ellen ovat avoinna alkuvuoden 2021 aikana kolme kertaa:

pe 19.2. ja la 20.2.
pe 19.3. ja la 20.3.
pe. 16.4. ja la 17.4.
Jokaisena päivänä museo ja kahvila ovat avoinna klo 10–15.

Tervetuloa tutustumaan P. E. ja Ellen Svinhufvudin pitkäaikaisimpaan kotiin myös talviaikaan!

Museolle sisäänpääsy 7 e / 5 e / museokortti. Kahvilalle ilmainen sisäänpääsy.

Sisätiloissa on huomioitu turvavälit ja kerralla sisälle otetaan vain rajattu määrä asiakkaita.

Pidätämme kaikki oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Pääsääntöisesti kesäkaudella avoinna oleva Kotkaniemen kesän aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

7.1.2021: Kotkaniemen uusi virtuaalikierros on julkaistu

Kotkaniemen museon uusi virtuaalikierros on nyt julkaistu! Pääset tutustumaan kesäiseen Kotkaniemen puutarhaan ja museohuoneisiin virtuaalisesti tämän linkin takaa: KLIK!

18.12.2020: Joulutervehdys Kotkaniemestä

 

Rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2021 kaikille Kotkaniemen yhteistyökumppaneille ja asiakkaille!

Me Kotkaniemen museolla lomailemme 19.12. – 3.1. Palataan siis tuleviin tapahtumiin ja muihin Kotkaniemen asioihin ensi vuoden puolella.

Muistattehan seurata Facebook-sivuiltamme joulukalenteria, jonka toteutuksesta on vastannut Teatteriryhmä Ukonhatut. Luukut avautuvat päivittäin 24. päivä asti.

Suuri kiitos tuestanne ja avustanne kuluneen erikoisen vuoden aikana!

12.12.2020: Muistutus, 12.12., 13.12. ja 15.12. aukiolot peruttu

Aiemmin ilmoittamamme joulunalusaukiolot la 12.12., su 13.12. ja ti 15.12. on koronatilanteen vuoksi peruttu kokonaan ja olemme kiinni loppuvuoden. Ilmoitamme vuoden 2021 puolella milloin museo on seuraavaksi auki.

5.12.2020: Ukonhattujen itsenäisyyspäivän viettoa Kotkaniemessä -videon on julkaistu

Teatteriryhmä Ukonhattujen video itsenäisyyspäivän vietosta Kotkaniemessä 100 vuotta sitten on nyt julkaistu! Pääset virtuaalisesti mukaan Kotkaniemen itsenäisyyspäivän viettoon katsomalla videon tästä linkistä: KLIK!

Kokaniemen museo ja kahvila ovat avoinna joulukuussa tänään 5.12. klo 12-18.

2.12.2020: Joulunaika Kotkaniemessä – muutoksia ohjelmaan

Koronatilanteen ja ajantasaisten viranomaissuositusten vuoksi Kotkaniemen joulunvieton ohjelmaan tulee muutoksia aiempaan ilmoitetusta:

– Kaikki opastukset on PERUTTU
– La 5.12. klo 18 yhteislaulu on PERUTTU
– La 5.12. kahvila ja museo ovat AVOINNA kuten aiemmin ilmoitettu klo 12-18, mutta sisätiloihin otetaan vain rajattu määrä ja tiloissa on käytettävä maskia.
– Loppuvuoden kaikki ohjelma, eli la 12.12., su 13.12. ja ti 15.12. aukiolot on PERUTTU

Kiitos ymmärryksestä!

26.11.20: Kotkaniemen museon verkkokauppa on avattu

Kotkaniemen museokaupan oma verkkopuoti on nyt avattu. Löydät kaupan osoitteesta https://kotkaniemi.vilkas.shop

Täydennämme verkkokaupan sisältöä kaiken aikaa! Huomaathan, että toimitusvaihtoehdoissa voit valita myös noudon, jolloin lähetys on ilmainen ja voit sopia noudosta paikan päältä Kotkaniemestä ennakkoon museon henkilökunnan kanssa.

Koska kauppamme on uusi, jos huomaat mitään oikkuja ostosten teon yhteydessä, ota yhteyttä meihin: info(at)kotkaniemi.fi

Jos haluat tilata joululahjoja verkkokaupastamme, teethän tilauksen 14.12. mennessä, jotta lähetys ehtii jouluksi perille!
Museokaupan tuloilla rahoitetaan Kotkaniemen museota ylläpitävän Kotkaniemi-säätiön toimintaa.

18.11.20: Joulunaika Kotkaniemessä

Lämpimästi tervetuloa laskeutumaan jouluun sekä juhlistamaan itsenäisyyspäivän aikaa Luumäelle Kotkaniemeen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseolle! Kotkaniemen museo ja kahvila Ellen avautuvat joulukuun alussa neljänä päivänä. Ohjelmassa on opastuksia ja lisäksi itsenäisyyspäivän aattona yhteislaulua pihapiirissä. Kotimuseo on puettu jouluiseen asuun. Alustusopastukset toteutetaan ulkotiloissa ja ne sisältyvät museon sisäänpääsyn hintaan.

Opastusten aikataulu ja museo aukiolot:

la 5.12. kahvila ja museo avoinna klo 12–18
Alustusopastukset: klo 12.30, klo 15.00 ja klo 18.00.
Klo 18 yhteislaulua pihalla sekä glögitarjoilu

la 12.12. ja su 13.12. kahvila ja museo avoinna klo 10–14
Alustusopastukset: klo 11.00 ja klo 13.00

ti 15.12. kahvila ja museo avoinna klo 12–15
Alustusopastus klo 14

Kahvilalle ilmainen sisäänpääsy, museolle 7e / 5e / Museokortti.

Lisäksi joulunviettoomme voi osallistua etänä, sillä pitkin joulukuuta Kotkaniemen Facebook-sivuilla voit seurata näytelmäryhmä Ukonhattujen toteuttamaa joulukalenteria.

Ajantasaiset tiedot löytyvät kotisivuiltamme, pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin.

Tervetuloa!

29.10.2020: Kotkaniemen joulunalusajan päivitetyt aukioloajat

Kotkaniemen kotimuseo ja kahvila Ellen ovat loppuvuoden aikana avoinna seuraavin aukioloajoin (huomaathan muuttuneet ajat aiempiin verrattuna!):

La 5.12. klo 12-18 
La 12.12 & su 13.12. klo 10-14
Ti 15.12. klo 12-15

Lisätietoa päivien ohjelmasta tulossa – tervetuloa!

12.10.2020: Lauantain 17.10. aukiolo on PERUTTU

Judumme valitettavasti perumaan ensi lauantaille kaavaillut opastukset vähäisen ilmoittaumismäärän vuoksi. Aiemmin mainostamamme aukiolo 17.10. on siis peruttu!

Sen sijaan toivotamme asiakkaamme toiste tervetulleiksi. Lisätietoa joulunalusajan aukioloista ilmoitamme marraskuun puolella.

Muistutuksena myös, että meiltä voitte ympäri vuoden varata yksityistilaisuuksia, juhlatiloja ja ryhmäopastuksia. Huomioimme kaikissa tapahtumissamme hygienian ja asiakasturvallisuuden. Kysy lisää: info(at)kotkaniemi.fi

1.10.2020: Kotkaniemen mesenaatti-kampanjan loppukiri käynnissä

Tule mukaan tukemaan Kotkaniemeä – mesenaatti-kampanjamme loppukiri on käynnissä! Vielä kaksi päivää aikaa osallistua Kotkaniemen saunan kunnostamisen tukikampanjaan. Voit ostaa kampanjan kautta esimerkiksi ennakkolippuja saunalle, museokaupan tuotteita tai nimikkolaatan Kotkaniemen saunaan. Toimi NYT, jos haluat osallistua kampanjaan!

Tästä linkistä löytyy lisätietoa ja ohjeet maksuun. Kiitos kaikille tukijoillemme tämänkin kampanjan mahdollistamisesta!

21.9.2020: Kotkaniemen loppuvuoden aukioloajat

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo ja kahvila Ellen toivottavat asiakkaita vierailulle ympäri vuoden! Kotkaniemi on säännöllisesti avoinna kesäaikaan, mutta ennakkoon museolta ja kahvilalta voi varata vierailuja ja yksityistilaisuuksia milloin vain.

Lisäksi järjestämme ympäri vuoden museolle aukioloja. Loppuvuodesta olemme avoinna:

Lokakuussa la 17.10 klo 13 ja klo 14 opastettuja museotutustumisia ja kahvilalla tarjoiluja ennakkovarauksella. Museon opastettu sisäänpääsy normaalin sisäänpääsylipun hinnalla. Varaa paikkasi etukäteen: info(at)kotkaniemi.fi (huomaathan, että päivän aukiolo toteutetaan vain ennakkoilmoittautumisella, joten varaathan paikkasi ajoissa!)

Joulunaika Kotkaniemessä – tervetuloa laskeutumaan joulun tunnelmaan! Joulunalusaikaan olemme avoinna kaikille seuraavasti:
• la 28.11. – su 29.11. klo 11–15
• la 5.12. klo 11–15
• la 12.12. – su 13.12. klo 11–15
• ti 15.12. klo 13–17
Joka päivä ohjelmassa opastuksia museolla ja joulutarjoiluja kahvilalla, lisätietoja tulossa!

Lisätiedot: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

9.9.2020. Kotkaniemen rantasaunan kunnostamiseen kerätään rahoitusta mesenointi-kampajalla

Kotkaniemen rannassa sijaitsee presidentin pojanpojan Jorma Svinhufvudin 1980-luvun alussa rakentama sauna. Kotkaniemen museotoiminnasta vastaava Kotkaniemi-säätiö on kunnostanut rantasaunaa, mutta ennen uudelleen käyttöönottoa vuokrattavaksi sauna tarvitsee vielä viimeistely- ja kunnostustöitä. Koronavuosi 2020 on osaltaan vaikuttanut museon toimintaan, minkä takia Kotkaniemi kutsuu tukijoita apuun.

Tukikampanjaan osallistuvilla mesenaateilla on mahdollisuus ikuistaa itsensä saunan historiaan saaden oman nimikkolaatan pukuhuoneen seinälle! Pienempiä summia lahjoittaneet voivat mm. ostaa tukituotteita tai liput museolle. Kampanja löytyy osoitteessa: tinyurl.com/kotkaniemensauna

Kampanja on avoinna syyskuun ajan, joten toimithan nopeasti! Kaikenkokoisilla tukisummilla on merkitystä.

Kotkaniemen tulevaisuutta turvaamaan perustettu Kotkaniemi-säätiö teki talven 2019–2020 aikaan pintaremontin museon rannassa sijaitsevaan rantasaunaan. Saunaa ei ole vielä voitu ottaa käyttöön asiakkaille vuokrattavaksi, sillä se on vielä osittain kalustamaton ja tiloista puuttuvat mm. WC-tilat kokonaan. Saunan käyttöönotto monipuolistaisi Kotkaniemen toimintaa samalla turvaten koko paikan tulevaisuutta. Rahoituskampanjan pyrkimyksenä on, että sauna saadaan käyttöön ja vuokrattavaksi.

Koronatilanne on vaikuttanut vuoden 2020 aikana Kotkaniemen toimintaan mm. siten, että ryhmävierailut ovat lähes kokonaisuudessaan puuttuneet. Yksittäisten asiakkaiden osalta kesä meni museolla mukavasti, kesä-elokuun aikana museolla vieraili 4 150 asiakasta.

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat vielä syyskuussa avoinna viikonloppuna la 12.9. – su 13.9. klo 11–16. Loppuvuoden mm. joulunalusajan aukioloista ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Heini Kähkönen / heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553