Ajankohtaista

27.7.2021: Draamallisia opaskierroksia järjestetään vielä kolmena viikonloppuna

Näytelmäryhmä Ukonhattujen suositut draamakierrokset jatkuvat taas puutarhassamme tulevana viikonloppuna! Tervetuloa kokemaan tämä ainutlaatuinen aikamatka 1920-luvun Kotkaniemeen.
Draamallinen opaskierros kiertää Kotkaniemen puutarhan, johdatellen Svinhufvudien elämään kotitilallaan 1920-luvun kesäpäivänä. Kierroksen päätteeksi vierailla on mahdollisuus tutustua mm. aikakauden käsitöihin ja nauttia musiikista.
Kierroksille mahtuu mukaan rajattu määrä osallistujia, joten varmistathan paikkasi varaamalla lipun etukäteen (info(at)kotkaniemi.fi / puh. 040 522 7553).
Pääsylippu 15e / hlö sisältää myös sisäänpääsyn museolle.
Loppukesän esitysten aikataulu:
🔹La 31.7.
🔹Su 1.8.
🔹La 14.8.
🔹Su 15.8. (näytös täynnä)
🔹La 21.8.
🔹Su 22.8.
Kierrokset lähtevät klo 12.

15.7.2021 Puutarhakonsertti Kotkaniemen pihalla tiistaina 3.8. klo 15

Sopraano Senja Syrjälä ja pianisti Joel Papinoja tulevat esiintymään puutarhakonserttiin 3.8. klo. 15:00. Tarinoita Satakielestä on Etelä-Karjalan maakuntarahaston mahdollistaman konserttikiertueen toinen osa, joka esitetään myös 2.8. Lappeenrannassa Lappeen Marian kirkossa ja 3.8. Lemin Vanhassa pappilassa.

Senja Syrjälä kuvailee konserttiaan seuraavasti: “Tarinoita Satakielestä vie kuulijan aikamatkalle vuodesta 1835 kohti nykypäivää. Matkalla jännitämme miten käy Momolon Venetsiassa järjestettävässä regatassa sekä kuulemme saksankielisiä tarinoita Satakielestä eri säveltäjiltä. Selvitämme myös suomalaisen piirakan alkujuuria ja sukellamme upeiden suomalaisen kansanlaulujen pyörteisiin Ralf Gothónin sovitusten saattelemana.”
Konsertti on ilmainen, paikkaa ei tarvitse varata ennakkoon. Konsertista voi nauttia myös eväiden kera, sillä kahvila Ellenistä on ennakkoon varattavissa piknik-korit. Tervetuloa!

5.7.2021: Tuuliajolla -katusirkuskiertue Kotkaniemessä su 18.7.

Tuuliajolla -katusirkuskiertue rantautuu Kotkaniemen puutarhaan su 18.7. klo 13! Esitys vie katsojat päätähuimaavalle purjehdusseikkailulle, josta voidaan nauttia jalat visusti maan kamaralla.

Esitys on ilmainen ja suunnattu kaikenikäisille. Kesto n. 20min, säävaraus. Tervetuloa!

18.6.2021: Kotkaniemessä vietetään koko perheen perinnepäivää 3.7.

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, kutsuu pihapiiriinsä viihtymään koko perheen perinnepäivätapahtumaan lauantaina 3.7. klo 10–15!

Tule viihtymään Luumäelle Kivijärven rannalle, ainutlaatuiseen historialliseen miljööseen, johon presidenttiparikin aikanaan ihastui! Kotkaniemi kutsuu luokseen viihtymään ja viettämään aikaa, siksi olemme koonneet koko perheelle tekemistä pihapiiriimme 3.7. Tänä kesänä Kotkaniemeen pääsee kätevästi Kivijärveltä käsin vesitse uuden venelaiturin ansiosta.

Päivän järjestelyissä Kotkaniemen museon kanssa apuna toimivat mm. Luumäen kunta, CreativeKaiku, kahvila Ellen, Näytelmäryhmä Ukonhatut, Mallun Martat, Taitokeskus Luumäki.

Päivän aikana ohjelmassa seuraavaa:

 • Kotkaniemen museon uusi laserammuntapiste Ukko-Pekan ampumaradalla lanseerataan käyttöön ja on ilmaiseksi yleisön kokeiltavissa.
 • Kotkaniemen rantasaunan kunnostus on valmistunut ja sauna lämpiää tapahtumapäivän ajan – liput näille yleisövuoroille ostettavissa paikan päältä museolta, ei ennakkovarauksia. Naisten vuoro 10–12, miesten vuoro 12–15.
 • Kotkaniemen aittaan on valmistunut lasten leikkipiste, jonka luona on klo 10–14 välisen ajan ohjelmassa perinnepelejä ja muuta puuhaa koko perheelle.
 • Klo 10.30 lapsille suunnattu museon lyhyt opastus pihalla, opastus on ilmainen.
 • Kädentaitojen työnäytöksiä pihapiirissä: parsimista, Luumäen lapasen neulomista, neulekintaan tekoa ja muita perinteisiä tekniikoita esittelyssä.
 • Kahvila Ellen on auki herkkuineen klo 9.30–14.30 välillä ja kotimuseo on avoinna klo 10–15.
 • ”Pellosta pöytään” -teemalliset opaskierrokset johdattelevat Ellen Svinhufvudin keittiöpuutarhan saloihin lähtien hyötypuutarhaviljelmistä päätyen herkullisiin resepteihin. Kierrokset lähtevät klo 11 ja klo 12, liput kierroksella 10e / hlö ja voit varata paikkasi opastuksille ennakkoon: info(at)kotkaniemi.fi
 • Kotkaniemen uusittu luontopolku on avautunut ja tutustuttavissa.

Pihan ohjelma on kaikille avointa ja ilmaista, museolle sisälle normaalit sisäänpääsymaksut.  Lämpimästi tervetuloa!

11.6.2021: Hae mukaan Kotkaniemen asiakasraatiin

Me Kotkaniemen museolla toimimme aina arvokas paikan historia edellä, mutta haluamme myös kuulla asiakkaitamme toimintaa kehittäessä. Siispä haluamme muodostaa oman asiakasraadin ja nyt kutsumme kaikkia aiheesta kiinnostuneita hakemaan mukaan tähän toimintaan!

Mistä on kyse? Kotkaniemi on presidentti P. E. Svinhufvudin pitkäaikaisin kotitalo ja Suomen itsenäistymisen historian merkkikohde, sekä idyllinen viihtymispaikka Kivijärven rannalla. Mietimme jatkuvasti kuinka kehittää toimintaamme eteenpäin, kutsuen niin paikalliset kuin matkailijat luoksemme viihtymään.

Siksi kutsumme nyt eri ikäisiä ihmisiä asiakasraatiimme. Raadin jäsenet toimivat kesän ja syksyn 2021 aikana palvelujemme ja tuotteidemme testaajina sekä arvokkaan palautteen antajina. Pääset mukaan Kotkaniemen museolle, opastuksille ja tapahtumiin ilmaisena testiasiakkaana. Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan museotyön kulisseihin sekä kertomaan ehdotuksia Kotkaniemen kehittämisestä eteenpäin. Kiitoksena ajankäytöstä saat museokaupan tuotepaketin ja ilmaisia sisäänpääsyjä opastuksille. Testauksia toteutetaan heinä-joulukuun aikana ja toteutustavat ja ajankohdat muokataan sen mukaan, keitä asiakasraatiin tulee mukaan.

Raatiin valitaan 10–25 ihmistä vuodeksi 2021. Raatilaisten tekemät testaukset ja osallistuminen museon toimintaan tehdään pääosin yksittäin / pareittain, eli tehtäviä annetaan ennakkoon kunkin aikatauluihin sopien.

Jos kiinnostuit, laita viestiä 30.6.2021 mennessä ja kerro vapaamuotoisesti kuka olet ja miksi haluat mukaan Kotkaniemen asiakasraatiin: heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi

Lisätiedot: heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi / puh. 040 522 755

9.6.2021: Kotkaniemessä tapahtuu kesän 2021 aikana

Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, pihapiirissä tapahtuu monipuolisesti kesän 2021 aikana.

Avoimet puutarhat su 20.6.

Kotkaniemi on mukana valtakunnallisessa “Avoimet puutarhat” -teemapäivässä. Päivän aikana puutarhan alustusopastuksia pihapiirissämme klo 11 ja klo 12.

Kotkaniemen ja Taavetin linnoituksen yhteiset opastuspäivät

Tervetuloa kuulemaan Luumäen historiaa linnoituksen ja Kotkaniemen yhteisiin opastuspäiviin! Voit päivien aikana kuunnella molemmat tai vain jommankumman opastuksen. Linnoituksen opastukset ovat ilmaisia, Kotkaniemen opastuksille pääset museon sisäänpääsymaksun hinnalla.

Opastuspäivinä opastukset Kotkaniemessä klo 13, Taavetin linnoituksella klo 15.

Opastuspäivät torstaisin: 17.6., 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7.

Juhannus Kotkaniemessä 26.6.-27.6.

Juhannuksena museo on avoinna seuraavasti: pe 25.6. suljettu, la-su 26.6.-27.6. avoinna klo 10-15. Kahvila Ellen sulkeutuu ja avautuu puoli tuntia ennen museota

Juhannusviikonloppuna pihapiirissä opastuksia museon sisäänpääsylipun hinnalla klo 11, 12 ja 13. Opastuksille ei tarvitse varata paikkaan ennakkoon. Juhannuspäivänä kansallispuku päällä paikalle saapuvilla tarjotaan kahvilalla ilmainen kahvi/tee/mehu ja museolla saat pääsylipun puoleen hintaan. Pihapiirissä haitarimusiikkia ja muistattehan, että meille pääsee Kivijärveltä käsin myös veneellä!

Kotkaniemen perinnepäivä 3.7.

Pihapiirissämme ohjelmassa mm. koko perheen puuhaa ja kädentaitonäytöksiä. Tule tutustumaan mm. Ellenin keittiöpuutarhaan ja Ukko-Pekan ampumarataan!

“Pellosta pöytään” -hyötypuutarha teemaiset opastuskierrokset la 3.7. klo 11 ja klo 12, osallistumismaksu 10e / hlö – muistathan varata paikkasi ennakkoon museolta.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään Kotkaniemeen! 

20.5.2021: Draamalliset opaskierrokset jatkuvat kesällä 2021

Teatteriryhmä Ukonhattujen suositut draamalliset opaskierrokset puutarhassamme ovat tulossa tänäkin kesänä! Tule mukaan eläytymään 1920-luvun tunnelmaan aidossa Svinhufvudien kotitalon ympäristössä.

Seuraamme ajantasaisia viranomaisohjeita tarkkaan, joten muutokset ovat toki aina mahdollisia ja tarpeen mukaan tiedotamme niistä kesän edetessä. Kierrokset järjestetään viime vuoden tavoin kokonaan ulkotiloissa, mukaan otetaan max. 20 henkilöä. Lippu kierrokselle 15e sisältää myös sisäänpääsyn museolle.

Varaa paikkasi: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 5227553

Tulevana kesänä 2021 vietämme kesäpäivää Kotkaniemessä näinä päivinä, kierrokset lähtevät aina klo 12:

la 5.6
su 6.6
la 19.6
su 20.6
la 31.7
su 1.8
la 14.8
su 15.8
la 21.8
su 22.8

Tervetuloa!

10.5.2021: Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, avautuu kesäkauteen 15.5.2021

Luumäellä sijaitseva Kotkaniemen museo ja kahvila Ellen avautuvat jälleen tauon jälkeen lauantaina 15.5.

15.5. alkaen Kotkaniemi on avoinna toukokuussa 2021 vain viikonloppuisin, la-su klo 10–15. Kesäkuun alusta alkaen museo ja kahvila avautuvat kuutena päivänä viikossa kesäkauden ajan. Muutokset aukioloihin ovat mahdollisia, mistä johtuen tarkemmat ja ajantasaiset aukioloajat löytyvät aina kotisivuiltamme.

Museolle otetaan korkeintaan 15 asiakasta kerrallaan, mutta ennakkoon lippuja museovierailuun ei tarvitse varata.

Koronatilanteen vuoksi kesäkauden avajaisia ei tänä vuonna vietetä, mutta sen sijaan museolta lähetetään kesäkauden alkamista juhlistava Facebook-livelähetys la 15.5. klo 11. Lähetys on katsottavissa Kotkaniemen museon Facebook-sivuilla: facebook.com/kotkaniemis

Uusina asioina Kotkaniemessä toukokuussa avautuu Koppolniemen niemenkärjen kiertävä luontopolku sekä Kivijärven veneilijöitä palveleva venelaituri. Osittain esteetön luontopolku tuo esille luonnonrauhaa arvostaneiden presidentti P. E. Svinhufvudin ja rouva Ellen Svinhufvudin lempipaikkoja Kotkaniemen ympäristössä – tule tutustumaan esimerkiksi missä aikanaan sijaitsivat Ukko-Pekan ampurata, Svinhufvudien uimapaikat ja Ellenin ankka-aitaus. Luontopolun kunnostamisessa ja venelaiturin rakentamisessa Kotkaniemi-säätiön yhteistyökumppaneina ovat toimineet Luumäen kunta sekä Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö.

Kotkaniemen museolla kesällä 2021 esillä on kotimuseon perusnäyttelyn lisäksi viime vuonna avautunut ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” -näyttely. Uutuutena tänä kesänä museon muissa tiloissa, kuten yläkerrassa, on esillä Kotkaniemen valokuvakokoelman kuvia. Kotkaniemen kuvakokoelma koostuu Svinhufvudin suvulle kuuluneista sekä Kotkaniemessä olleista valokuvavarastoista, joita on nyt luetteloitu ja digitoitu. Kotkaniemi-säätiö on toteuttanut talven 2020–2021 aikana Karjalan kulttuurirahaston ja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön apurahojen turvin valokuvakokoelman luettelointityötä ja tämän työn tuloksia on nyt ripustettu museolla esille.

Lämpimästi tervetuloa!

4.5.2021: Kotkaniemen kesäkausi alkaa la 15.5.

Kesäkaudella 2021 Kotkaniemen museon ja kahvilan aukioloajat ovat seuraavat:

15.5.-30.5.: La & su 10-15

1.6.-15.8.: Ma: kiinni /  Ti-pe: 11-17 / La-su: 10-15

16.8.-29.8.: Ma-ke: kiinni / To-pe: 11-17 / La-su: 10-15

Lämpimästi tervetuloa! Huomioimme koronaturvallisuuden ja asiakasmäärä sisätiloissa on rajattu.

Edit 7.5.2021: Aukiolotiedot päivitetty

29.3.2021: Huhtikuun aukiolot on peruttu

Huhtikuulle aiemmin ilmoittamamme museon ja kahvilan aukiolot 16.-17.4. joudutaan perumaan kokonaan koronatilanteen ja viranomaisohjeistusten vuoksi. Ilmoitamme kesäkauden aukeamisesta lisää myöhemmin!

10.3.2021: Mestariampuja P. E. Svinhufvud -video on ilmestynyt

Tasavallan presidenttinä 1931–1937 toiminut P. E. Svinhufvud oli aikanaan tunnettu asemies, jolla oli omat ampumaradat niin Kotkaniemessä kuin presidentin kesäasunnolla Kultarannassakin.

Hänen ampuma- ja metsästysharrastuksestaan on monia kaskuja, jotka tekivät Ukko Pekasta aikanaan koko kansan rakastaman maanläheisen hahmon.

P. E. Svinhufvudin Muistosäätiön toteuttama “Mestariampuja P.E. Svinhufvud” kertoo Ukko-Pekan lempiharrastuksesta. Elokuva johdattelee samoihin teemoihin, joika on esillä Kotkaniemen kotimuseolla “P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” -näyttelyn muodossa kesän 2021 ajan. Elokuvan on ohjannut ja kuvannut Jarkko Mikkonen ja käsikirjoituksesta vastaa Kalle Virtapohja.

Katso "Mestariampuja P. E. Svinhufvud" -elokuva tästä:

1.3.2021: Maaliskuun aukiolot peruttu

Koronarajoitusten vuoksi aiemmin ilmoittamamme aukiolot 19.3. ja 20.3. on peruttu.

Ilmoitamme loppukevään aukioloista myöhemmin!

9.2.2021: Kotkaniemen kävijämäärät tippuivat vuoden 2020 aikana – Keväällä 2021 museo ja kahvila avoinna myös sesongin ulkopuolella

Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, kävijämäärät tippuivat vuonna 2020. Museossa oli vuoden 2020 aikana vierailijoita 4 300, kun vuoden 2019 aikana museossa vieraili 9 800 asiakasta. Koronatilanne tiputti vuoden 2020 aikana kävijämääriä, sillä aukioloja jouduttiin vuoden aika supistamaan sekä tapahtumia ja ryhmämatkavierailuja peruttiin. Kesäsesongin aikana Kotkaniemessä oli välillä vilkasta koronatilanteen sallimissa puitteissa – siitä esimerkkinä Näytelmäryhmä Ukonhattujen järjestämien draamallisten opaskierrosten kaikki myyntiin saadut paikat olivat loppuunmyytyjä.

Pääsääntöisesti kesäkaudella avoinna oleva Kotkaniemi on kevään 2021 aikana muutamina viikonloppuina avoinna. Kotkaniemi-säätiö aloitti Kotkaniemessä museotoimijana kesällä 2018 tiloissa tehdyn mittavan peruskorjauksen jälkeen. Museo on ollut tästä lähtien avoinna yleisölle kesäisin touko-syyskuun välillä sekä joulukuussa joulunvieton merkeissä. Lisäksi ennakkovarauksella Kotkaniemessä järjestetään yksityisvierailuja ympäri vuoden. Nyt ensimmäistä kertaa Kotkaniemi-säätiön aikana museo on yleisesti avoinna myös sesonkien ulkopuolella.

Kaudella 2020 avautunut uusi museonäyttely ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” on museossa näytillä myös vuoden 2021 ajan.

Aukioloissa 2021 huomioidaan koronatilanne ja sisälle otetaan vain rajattu määrä asiakkaita. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Museo ja kahvila ovat auki kevään 2021 aikana:
pe 19.2. ja la 20.2.
pe 19.3. ja la 20.3.
pe. 16.4. ja la 17.4.
Jokaisena päivänä museo ja kahvila ovat avoinna klo 10–15.

Tervetuloa tutustumaan P. E. ja Ellen Svinhufvudin pitkäaikaisimpaan kotiin myös talviaikaan!

Kesäkauden aukioloista ja tapahtumista ilmoitamme myöhemmin.

21.1.2021: Kotkaniemi etsii kesätyöntekijöitä kesäksi 2021

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, hakee 1–3 kesäopasta noin 2–4 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin.

Kotkaniemi on toiminut mittavan peruskorjauksen jälkeen Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona vuodesta 2018 alkaen. Kotkaniemestä löytyy päärakennuksesta Svinhufvudien kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja, sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Museo koostuu kotimuseohuoneista sekä yhdestä vaihtuvan näyttelyn huoneesta.

Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella touko-syyskuun välillä. Työtehtäviin kuuluu mm. yleisöopastuksia, asiakaspalvelua, museokaupan ja lipunmyynnin hoitoa, kassatyöskentelyä ja siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta, hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa sekä kiinnostuneisuutta aiheeseen. Kokemus asiakaspalvelutyöstä, historia-alan osaaminen, kiinnostus aiheeseen sekä kielitaito katsotaan hakijoille eduksi.

Huomaathan, että sijainnin vuoksi liikkumiseen on hyvä olla oma auto tai jokin muu kulkuneuvo. Työaika on noin 15–35 h/vko. Kesätyösopimukset kestävät 2 kk – 4 kk, tarkemmista työsuhteiden ajankohdista voidaan neuvotella.

Palkkaus: kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Tarjoamme monipuolisen kesätyön hyvässä porukassa, mitä kauneimmalla paikalla luonnon keskellä, Kivijärven rannalla!

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV ke 24.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

Lisätietoja tehtävistä:
Heini Kähkönen / heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

www.kotkaniemi.fi

12.1.2021: Kotkaniemen museo ja kahvila avoinna kolmena viikonloppuna alkuvuoden 2021 aikana

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo sekä kahvila Ellen ovat avoinna alkuvuoden 2021 aikana kolme kertaa:

pe 19.2. ja la 20.2.
pe 19.3. ja la 20.3.
pe. 16.4. ja la 17.4.
Jokaisena päivänä museo ja kahvila ovat avoinna klo 10–15.

Tervetuloa tutustumaan P. E. ja Ellen Svinhufvudin pitkäaikaisimpaan kotiin myös talviaikaan!

Museolle sisäänpääsy 7 e / 5 e / museokortti. Kahvilalle ilmainen sisäänpääsy.

Sisätiloissa on huomioitu turvavälit ja kerralla sisälle otetaan vain rajattu määrä asiakkaita.

Pidätämme kaikki oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Pääsääntöisesti kesäkaudella avoinna oleva Kotkaniemen kesän aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

7.1.2021: Kotkaniemen uusi virtuaalikierros on julkaistu

Kotkaniemen museon uusi virtuaalikierros on nyt julkaistu! Pääset tutustumaan kesäiseen Kotkaniemen puutarhaan ja museohuoneisiin virtuaalisesti tämän linkin takaa: KLIK!

18.12.2020: Joulutervehdys Kotkaniemestä

 

Rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2021 kaikille Kotkaniemen yhteistyökumppaneille ja asiakkaille!

Me Kotkaniemen museolla lomailemme 19.12. – 3.1. Palataan siis tuleviin tapahtumiin ja muihin Kotkaniemen asioihin ensi vuoden puolella.

Muistattehan seurata Facebook-sivuiltamme joulukalenteria, jonka toteutuksesta on vastannut Teatteriryhmä Ukonhatut. Luukut avautuvat päivittäin 24. päivä asti.

Suuri kiitos tuestanne ja avustanne kuluneen erikoisen vuoden aikana!

12.12.2020: Muistutus, 12.12., 13.12. ja 15.12. aukiolot peruttu

Aiemmin ilmoittamamme joulunalusaukiolot la 12.12., su 13.12. ja ti 15.12. on koronatilanteen vuoksi peruttu kokonaan ja olemme kiinni loppuvuoden. Ilmoitamme vuoden 2021 puolella milloin museo on seuraavaksi auki.

5.12.2020: Ukonhattujen itsenäisyyspäivän viettoa Kotkaniemessä -videon on julkaistu

Teatteriryhmä Ukonhattujen video itsenäisyyspäivän vietosta Kotkaniemessä 100 vuotta sitten on nyt julkaistu! Pääset virtuaalisesti mukaan Kotkaniemen itsenäisyyspäivän viettoon katsomalla videon tästä linkistä: KLIK!

Kokaniemen museo ja kahvila ovat avoinna joulukuussa tänään 5.12. klo 12-18.

2.12.2020: Joulunaika Kotkaniemessä – muutoksia ohjelmaan

Koronatilanteen ja ajantasaisten viranomaissuositusten vuoksi Kotkaniemen joulunvieton ohjelmaan tulee muutoksia aiempaan ilmoitetusta:

– Kaikki opastukset on PERUTTU
– La 5.12. klo 18 yhteislaulu on PERUTTU
– La 5.12. kahvila ja museo ovat AVOINNA kuten aiemmin ilmoitettu klo 12-18, mutta sisätiloihin otetaan vain rajattu määrä ja tiloissa on käytettävä maskia.
– Loppuvuoden kaikki ohjelma, eli la 12.12., su 13.12. ja ti 15.12. aukiolot on PERUTTU

Kiitos ymmärryksestä!

26.11.20: Kotkaniemen museon verkkokauppa on avattu

Kotkaniemen museokaupan oma verkkopuoti on nyt avattu. Löydät kaupan osoitteesta https://kotkaniemi.vilkas.shop

Täydennämme verkkokaupan sisältöä kaiken aikaa! Huomaathan, että toimitusvaihtoehdoissa voit valita myös noudon, jolloin lähetys on ilmainen ja voit sopia noudosta paikan päältä Kotkaniemestä ennakkoon museon henkilökunnan kanssa.

Koska kauppamme on uusi, jos huomaat mitään oikkuja ostosten teon yhteydessä, ota yhteyttä meihin: info(at)kotkaniemi.fi

Jos haluat tilata joululahjoja verkkokaupastamme, teethän tilauksen 14.12. mennessä, jotta lähetys ehtii jouluksi perille!
Museokaupan tuloilla rahoitetaan Kotkaniemen museota ylläpitävän Kotkaniemi-säätiön toimintaa.

18.11.20: Joulunaika Kotkaniemessä

Lämpimästi tervetuloa laskeutumaan jouluun sekä juhlistamaan itsenäisyyspäivän aikaa Luumäelle Kotkaniemeen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseolle! Kotkaniemen museo ja kahvila Ellen avautuvat joulukuun alussa neljänä päivänä. Ohjelmassa on opastuksia ja lisäksi itsenäisyyspäivän aattona yhteislaulua pihapiirissä. Kotimuseo on puettu jouluiseen asuun. Alustusopastukset toteutetaan ulkotiloissa ja ne sisältyvät museon sisäänpääsyn hintaan.

Opastusten aikataulu ja museo aukiolot:

la 5.12. kahvila ja museo avoinna klo 12–18
Alustusopastukset: klo 12.30, klo 15.00 ja klo 18.00.
Klo 18 yhteislaulua pihalla sekä glögitarjoilu

la 12.12. ja su 13.12. kahvila ja museo avoinna klo 10–14
Alustusopastukset: klo 11.00 ja klo 13.00

ti 15.12. kahvila ja museo avoinna klo 12–15
Alustusopastus klo 14

Kahvilalle ilmainen sisäänpääsy, museolle 7e / 5e / Museokortti.

Lisäksi joulunviettoomme voi osallistua etänä, sillä pitkin joulukuuta Kotkaniemen Facebook-sivuilla voit seurata näytelmäryhmä Ukonhattujen toteuttamaa joulukalenteria.

Ajantasaiset tiedot löytyvät kotisivuiltamme, pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin.

Tervetuloa!

29.10.2020: Kotkaniemen joulunalusajan päivitetyt aukioloajat

Kotkaniemen kotimuseo ja kahvila Ellen ovat loppuvuoden aikana avoinna seuraavin aukioloajoin (huomaathan muuttuneet ajat aiempiin verrattuna!):

La 5.12. klo 12-18 
La 12.12 & su 13.12. klo 10-14
Ti 15.12. klo 12-15

Lisätietoa päivien ohjelmasta tulossa – tervetuloa!

12.10.2020: Lauantain 17.10. aukiolo on PERUTTU

Judumme valitettavasti perumaan ensi lauantaille kaavaillut opastukset vähäisen ilmoittaumismäärän vuoksi. Aiemmin mainostamamme aukiolo 17.10. on siis peruttu!

Sen sijaan toivotamme asiakkaamme toiste tervetulleiksi. Lisätietoa joulunalusajan aukioloista ilmoitamme marraskuun puolella.

Muistutuksena myös, että meiltä voitte ympäri vuoden varata yksityistilaisuuksia, juhlatiloja ja ryhmäopastuksia. Huomioimme kaikissa tapahtumissamme hygienian ja asiakasturvallisuuden. Kysy lisää: info(at)kotkaniemi.fi

1.10.2020: Kotkaniemen mesenaatti-kampanjan loppukiri käynnissä

Tule mukaan tukemaan Kotkaniemeä – mesenaatti-kampanjamme loppukiri on käynnissä! Vielä kaksi päivää aikaa osallistua Kotkaniemen saunan kunnostamisen tukikampanjaan. Voit ostaa kampanjan kautta esimerkiksi ennakkolippuja saunalle, museokaupan tuotteita tai nimikkolaatan Kotkaniemen saunaan. Toimi NYT, jos haluat osallistua kampanjaan!

Tästä linkistä löytyy lisätietoa ja ohjeet maksuun. Kiitos kaikille tukijoillemme tämänkin kampanjan mahdollistamisesta!

21.9.2020: Kotkaniemen loppuvuoden aukioloajat

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo ja kahvila Ellen toivottavat asiakkaita vierailulle ympäri vuoden! Kotkaniemi on säännöllisesti avoinna kesäaikaan, mutta ennakkoon museolta ja kahvilalta voi varata vierailuja ja yksityistilaisuuksia milloin vain.

Lisäksi järjestämme ympäri vuoden museolle aukioloja. Loppuvuodesta olemme avoinna:

Lokakuussa la 17.10 klo 13 ja klo 14 opastettuja museotutustumisia ja kahvilalla tarjoiluja ennakkovarauksella. Museon opastettu sisäänpääsy normaalin sisäänpääsylipun hinnalla. Varaa paikkasi etukäteen: info(at)kotkaniemi.fi (huomaathan, että päivän aukiolo toteutetaan vain ennakkoilmoittautumisella, joten varaathan paikkasi ajoissa!)

Joulunaika Kotkaniemessä – tervetuloa laskeutumaan joulun tunnelmaan! Joulunalusaikaan olemme avoinna kaikille seuraavasti:
• la 28.11. – su 29.11. klo 11–15
• la 5.12. klo 11–15
• la 12.12. – su 13.12. klo 11–15
• ti 15.12. klo 13–17
Joka päivä ohjelmassa opastuksia museolla ja joulutarjoiluja kahvilalla, lisätietoja tulossa!

Lisätiedot: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

9.9.2020. Kotkaniemen rantasaunan kunnostamiseen kerätään rahoitusta mesenointi-kampajalla

Kotkaniemen rannassa sijaitsee presidentin pojanpojan Jorma Svinhufvudin 1980-luvun alussa rakentama sauna. Kotkaniemen museotoiminnasta vastaava Kotkaniemi-säätiö on kunnostanut rantasaunaa, mutta ennen uudelleen käyttöönottoa vuokrattavaksi sauna tarvitsee vielä viimeistely- ja kunnostustöitä. Koronavuosi 2020 on osaltaan vaikuttanut museon toimintaan, minkä takia Kotkaniemi kutsuu tukijoita apuun.

Tukikampanjaan osallistuvilla mesenaateilla on mahdollisuus ikuistaa itsensä saunan historiaan saaden oman nimikkolaatan pukuhuoneen seinälle! Pienempiä summia lahjoittaneet voivat mm. ostaa tukituotteita tai liput museolle. Kampanja löytyy osoitteessa: tinyurl.com/kotkaniemensauna

Kampanja on avoinna syyskuun ajan, joten toimithan nopeasti! Kaikenkokoisilla tukisummilla on merkitystä.

Kotkaniemen tulevaisuutta turvaamaan perustettu Kotkaniemi-säätiö teki talven 2019–2020 aikaan pintaremontin museon rannassa sijaitsevaan rantasaunaan. Saunaa ei ole vielä voitu ottaa käyttöön asiakkaille vuokrattavaksi, sillä se on vielä osittain kalustamaton ja tiloista puuttuvat mm. WC-tilat kokonaan. Saunan käyttöönotto monipuolistaisi Kotkaniemen toimintaa samalla turvaten koko paikan tulevaisuutta. Rahoituskampanjan pyrkimyksenä on, että sauna saadaan käyttöön ja vuokrattavaksi.

Koronatilanne on vaikuttanut vuoden 2020 aikana Kotkaniemen toimintaan mm. siten, että ryhmävierailut ovat lähes kokonaisuudessaan puuttuneet. Yksittäisten asiakkaiden osalta kesä meni museolla mukavasti, kesä-elokuun aikana museolla vieraili 4 150 asiakasta.

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat vielä syyskuussa avoinna viikonloppuna la 12.9. – su 13.9. klo 11–16. Loppuvuoden mm. joulunalusajan aukioloista ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Heini Kähkönen / heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553

7.9.2020. Kotkaniemi-Salpa -melonta sunnuntaina 13.9.

Kotkaniemi-Salpa-melonta järjestetään tänäkin vuonna tulevana sunnuntaina 13.9.! Saimaan ladun järjestämä melontaretki Kivijärvellä alkaa klo 11 Salpa hotellin rannasta ja melontaretkellä tutustutaan myös Kotkaniemeen. Kotkaniemessä melojilla on mahdollisuus saada opastusta Kotkaniemen pihapiirissä, museon sisätiloihin kaikilla normaali sisäänpääsymaksu.
(edit, lisätty tietoja opastuksesta Kotkaniemessä)

Lisätiedot tapahtumasta löydät Saimaan ladun sivuilta:

Kotkaniemi – Salpa melonta 2020

3.9.2020. Tule tukemaan Kotkaniemeä – keräämme rahoitusta rantasaunan kunnostamiseen

Tule tukemaan Kotkaniemeä! Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, rannassa sijaitsee presidentin pojanpojan Jorma Svinhufvudin 1980-luvun alussa rakentama sauna. Kotkaniemi-säätiö on kunnostanut rantasaunaa 2019–2020 aikana, mutta ennen uudelleen käyttöönottoa vuokrattavaksi sauna tarvitsee vielä viimeistely- ja kunnostustöitä. Koronavuosi 2020 on osaltaan vaikeuttanut säätiön toimintaa, mistä johtuen kutsumme tukijoita apuun!

Kampanjaan osallistuvilla mesenaateilla on mahdollisuus ikuistaa itsensä saunan historiaan saaden oman nimikkolaatan pukuhuoneen seinälle! Pienempiä summia lahjoittaneet voivat mm. ostaa tukituotteita tai liput museolle.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet mesenointiin löydät mesenaatti.me-sivustolta.

19.8.20. Kotkaniemen maalaismarkkinat su 30.8. on peruttu!

Kotkaniemessä su 30.8. oli tarkoitus viettää sadonkorjuun juhlaa maalaismarkkinoiden ja muun ohjelman muodossa. Valitettavasti joudumme nyt ilmoittamaan, että teimme eilen tilaisuuden pääjärjestäjien kesken, eli Kotkaniemen museon, Kahvila Ellenin ja Luumäen Yrittäjien, päätöksen tapahtuman peruuttamisesta kokonaan koronatilanteen vuoksi. Emme halua ottaa järjestäjinä mitään riskejä asiakkaidemme turvallisuudesta.

Maalaismarkkinat siirretään kesäkauden 2021 alkuun, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Haluamme voida järjestää tapahtuman kokonaisuudessaan, aiotussa mittakaavassa, siten että kaikki vieraamme voivat hyvin mielin osallistua tapahtumaan. Museon avoimet ovet, ilmaiset puutarhakierrokset ja muut oheisohjelmat olisi ollut hankala järjestää turvallisesti tarvittavin turvavälein, siten että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan ja tunnelma tapahtumassa säilyy leppoisana Kotkaniemen hengen mukaisesti. Kaikki nyt aiotut ohjelmanumerot siirtyvät tulevaan tapahtumaan. Marttojen palstakilpailun voittaja tullaan jossain muodossa julkistamaan kuun lopussa – ilmoitamme tästä vielä lisää myöhemmin!

Kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille ymmärryksestä ja tervetuloa toiste Kotkaniemeen!

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat avoinna kesän 2020 aukiolojen mukaisesti normaalisti 30.8. asti (MA & TI kiinni, KE-PE 12-17, LA-SU 11-16).

Lisäksi syksyllä olemme avoinna ainakin syyskuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna, 5.9.–6.9. sekä 12.9.–13.9. klo 11–16.

Otamme myös mielellämme vastaan yksityistilaisuuksia ja -vierailuja Kotkaniemeen läpi vuoden – ota yhteyttä museolle ja kysy lisää! info(at)kotkaniemi.fi / puh. 040 522 7553

Kotkaniemen maalaismarkkinat su 30.8. klo 11-16

Tervetuloa Kotkaniemeen viettämään kauden päättäjäisiä maalaismarkkinoiden merkeissä sunnuntaina 30.8. klo 11–16!

Päivän aikana ohjelmassa monenlaista mukavaa näkemistä ja tekemistä kaiken ikäisille:

🔹Pihapiirissä pidetään markkinat, joissa myynnissä on lähiruokatuotteita, kauden antimia ja käsitöitä.

🔹Lapsille puutarhassa rastirata ja poniratsastusta.

🔹Ilmaisia opastettuja puutarhakierroksia puolen tunnin välein klo 11 alkaen – opastuksille otetaan rajoitettu määrä osallistujia saapumisjärjestyksessä, ei ennakkovarauksia!

🔹Laserammuntaa, kädentaitajien työnäytöksiä, musiikkia, letunpaistoa.

🔹Marttojen palstakilpailun voittajan julkistus ja sadon esittelyä.

🔹Luonnonkukkakimppukilpailu sekä taimienvaihtotori.

🔹Luumäen yrittäjät tarjoaa koko päivän kaikille ilmaisen sisäänpääsyn museolle!

Asiakkaidemme turvallisuus on tärkeää – seuraamme tarkkaan viranomaisten ajantasaisia ohjeistuksia ja koronatilannetta! Tämän takia pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin lyhyelläkin aikavälillä – tarvittaessa teemme muutoksia ohjelmaan, järjestelyihin tai siihen järjestetäänkö tapahtumaa lainkaan. Kiitos ymmärryksestä! Tarkistathan aina ajantasaisen tiedotuksen kotisivuiltamme: kotkaniemi.fi 

Tapahtuman järjestelyissä mukana Kotkaniemi – presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, Kahvila Ellen, Luumäen yrittäjät, Luumäen kunta, Toikkalan Martat, Hildan Martat, Mallun Martat, Toikkalan erä, Lappeenrannan seudun puutarhaseura, Maa– ja kotitalousnaiset.

Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen—Lämpimästi tervetuloa! 🌹

23.7.2020: Kotkaniemessä vietetään maalaismarkkinoita su 30.8.

Kotkaniemen puutarhassa vietetään maalaismarkkinoita kesäkauden päätteeksi sunnuntaina 30.8. klo 11–16.

Museon pihapiirissä järjestettävillä maalaismarkkinoilla tarjolla on mm. myyjäiset, ilmaisia puutarhaopastuksia, tekemistä lapsille, sadonkorjuun maistiaisia ja muuta ohjelmaa – sadonkorjuun aikaan sopien. Päivän aikana julkistetaan museon asiakkaiden suosikki Kotkaniemen hyötypuutarhassa sijaitsevista, paikallisten Martta-järjestöjen viljelemistä hyötypuutarhapalstoista.

Tapahtumaa ovat järjestämässä yhteistyössä joukko erilaisia paikallisia yhdistyksiä, Luumäen Yrittäjät, kahvila Ellen sekä Kotkaniemi-säätiö.

Kotkaniemen kahvila ja museo ovat avoinna normaalisti tapahtuman ajan.

Tervetuloa nauttimaan markkinatunnelmasta, Ellenin puutarhasta ja sadonkorjuun juhlasta!

Päivän tarkempi ohjelma julkistetaan myöhemmin ja oikeudet mahdollisiin muutoksiin pidätetään.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

15.7.2020: Kesän -20 draamalliset opaskierrokset täyteen varattu

Teatteriryhmä Ukonhattujen draamalliset opaskierrokset Kotkaniemen puutarhassa ovat saavuttaneet niin suuren suosion, että tämän kesäisten draamallisten opaskierrosten paikat on nyt kaikki varattu täyteen. Peruutuspaikkoja voi vielä pitkin kesää kysellä museolta.

Jos et mahtunut mukaan näille draamaopastuksille, muistathan, että niin isommille ryhmille kuin pienemmille porukoille voi museoltamme varata opastuksia erikseen.

Tilauksesta teatteriryhmä Ukonhatut esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

Lisätietoja: Kotkaniemen museo, puh. 040 522 7553, info(at)kotkaniemi.fi

6.7.2020: Lisänäytöksiä draamakierroksille

Teatteriryhmä Ukonhattujen suuren suosion saavuttanut kesän 2020 draamakierrokseen järjestetään lisänäytöksiä. Näyttelijöiden elävöittämät kierrokset kiertävät Kotkaniemen puutarhan ja mukaan mahtuu vain rajattu määrä osallistuja.

Varaathan paikkasi etukäteen: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553 

Lisänäytöksiinkin on jo tullut hyvin varauksia, joten muistathan että vain varaamalla paikkasi hyvissä ajoin varmistat pääsysi draamalliselle opaskierrokselle!

Esitysajat (lihavoituna lisäykset aikatauluihin):

11.07. klo 12.00
11.07. klo 14.00
12.07. klo 12.00
19.07. klo 12.00
19.07. klo 14.00
26.07. klo 12.00
02.08. klo 12.00
08.08. klo 12.00
09.08. klo 12.00
16.08. klo 12.00
23.08. klo 12.00
23.08. klo 14.00

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Liput kierroksille 15 e / hlö sisältävät myös sisäänpääsyn museolle. Liput maksetaan paikan päällä. Itse kierros tapahtuu kokonaan ulkotiloissa, joten pukauduthan sään mukaisesti!

Tilauksesta Ukonhatut teatteriryhmä esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

1.7.2020: Kotkaniemen uusi draamakierros alkaa 3.7.

Teatteriryhmä Ukonhattujen draamakierros uudella käsikirjoituksella elävöittää historiaa Kotkaniemen puutarhassa kesällä 2020. Kierros saa ensi-iltansa perjantaina 3.7.

Mukaan mahtuu 20 paikkansa varannutta. Esitys kestää noin tunnin ja edellyttää liikkumista puutarhassa. Pukeuduthan sään mukaisesti! Liput 15 e / hlö sisältävät sisäänpääsyn museolle, liput maksetaan paikan päällä. Opastus kokonaisuudessaan tapahtuu ulkotiloissa.

Varaukset: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

Sata vuotta sitten, 1917 Siperiasta palannut itsenäisyyssenaatin puheenjohtaja ja Suomen ensimmäinen valtionhoitaja Per Evind Svinhufvud on siirtynyt liike-elämän palvelukseen ja viettää kesää kotonaan luonnonihanassa Kotkaniemessä. Ellen-rouva emännöi unelmiensa maatilaa luotettavan palveluskuntansa kanssa. Tulkaa mukaan kesäpäivän tapahtumiin…

Esitysajat:

03.07. klo 15.00
11.07. klo 12.00
12.07. klo 12.00
19.07. klo 12.00
26.07. klo 12.00
02.08. klo 12.00
08.08. klo 12.00
09.08. klo 12.00
16.08. klo 12.00
23.08. klo 12.00

Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Tilauksesta Ukonhatut teatteriryhmä esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

23.6.2020: Uuden näyttelyn avajaislähetys ke 24.6. klo 10.30

Tule seuraamaan P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies -näyttelyn avajaislähetystä!

Kotkaniemessä avautuu keskiviikkona 24.6. uusi vaihtuva näyttely, P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies. Ovet museolla avaamme klo 12 ja näyttely on siitä eteenpäin kesän ajan museollamme näytillä.

Ennen ovien avautumista lähetämme Facebook-sivujemme kautta suorana lähetyksenä näyttelyn avajaislähetyksen. Lähetys alkaa klo 10.30. Tervetuloa seuraamaan! Lähetyksen seuraaminen on ilmaista, mutta toivomme, että mahdollisimman moni seuraaja maksaisi haluamansa tukisumman, esimerkiksi museolipun hinnan (5e / 7e). Tukimaksut käytetään museotoiminnasta omavaraisesti vastaavan Kotkaniemi-säätiön toimintaan. Näin olet mukana tukemassa Kotkaniemen, Suomen itsenäisyyden merkkihenkilön presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, toimintaa.
Ohjeet maksuun:

Tilisiirto tilille: FI33 5453 0620 0448 92 (BIC: OKOYFIHH). Viitteenä viestikenttään: “Tukilippu”
(Kotkaniemi-säätiö, rahankeräyslupa RA/2019/33. Aika: 11.1.2019-31.3.2021. Kaakkois-Suomen poliisilaitos)

Voit maksaa tukimaksun jo ennakkoon tai vaikkapa jälkikäteen, sillä itse tallenteen seuraaminen on ilmaista. Lähetys striimataan Facebook-livelähetyksenä FB-sivuillamme 24.6. klo 10.30. Lähetys myös tallennetaan jälkikäteen katsottavaksi.

Avajaislähetyksessä näyttelyn toteuttanut museo-oppaamme Lauri Tiainen esittelee aluksi näyttelyä Kotkaniemen tiloissa ja sen päätteeksi keskustelee professori Martti Häikiön kanssa P. E. Svinhufvudista ase- ja erämiehenä.

Kiitos tuestanne ja tervetuloa Kotkaniemeen!

18.6.2020: “P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” – uusi näyttely avautuu 24.6.

Kotkaniemen kesäkausi alkaa 24.6.20 ja museomme uusi näyttely esittelee Ukko-Pekkaa ase- ja erämiehenä

“P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies” -näyttely on esillä Kotkaniemessä aukioloaikoina toimintakausien 2020 ja 2021 aikana. Näyttely johdattaa kävijän Svinhufvudin rakkaimpien harrastusten pariin. Tarkkuusammunta, metsästys ja luonnossa liikkuminen kertovat henkilöstä poliittisten ja valtiollisten virkojen takana ja myös siitä, minkälaista arkea kotona Kotkaniemessä vietettiin. Näyttely käsittää kolme kokonaisuutta; Svinhufvudin roolin suomalaisen tarkkuusammunnan historiassa, hänen metsästysharrastuksensa sekä Kotkaniemen kodin luontosuhteen.

Juhlistamme näyttelyn avautumista myös virtuaalisesti 24.6. klo 10.30 alkaen. Näyttelyä toteuttanut museo-oppaamme Lauri Tiainen esittelee aluksi uuden vaihtuvan näyttelyn ja sen päätteeksi keskustelee professori Martti Häikiön kanssa P. E. Svinhufvudista ase- ja erämiehenä. Ohjeet live-taltioinnin seuraamisen tulevat lähempänä ajankohtaa Kotkaniemen kotisivuille ja FB-sivuille (Kotkaniemi-säätiö). Tallenne on kaikille avoin, mutta toivomme osallistumismaksun suorittamista Kotkaniemen kotimuseon toiminnan tueksi. Ohjeet maksuun tulevat myöhemmin live-taltioinnin yhteydessä!

Lisätietodot: 040 522 7553 / info (at) kotkaniemi.fi

”Täten pyytäisin huomauttaa, että ottaisitte mukaanne, kun tulette meille, myös huonommat vaatteet, että voimme käydä kalassa ja kävellä metsiä. Muutenkin meillä eletään myös kesällä aivan maalaiselämää, joten arkisemmat vaatteet ovat jokapäiväisessä käytännössä; kaulukset yms. vaatteet ovat ylellisyystavaraa, joita käytetään vain kaupungissa käydessä.” – P. E. Svinhufvud 1928

8.6.2020. Draamalliset opaskierrokset Kotkaniemen puutarhassa kesällä 2020

Sata vuotta sitten, 1917 Siperiasta palannut itsenäisyyssenaatin puheenjohtaja ja Suomen ensimmäinen valtionhoitaja Per Evind Svinhufvud on siirtynyt liike-elämän palvelukseen ja viettää kesää kotonaan luonnonihanassa Kotkaniemessä. Ellen-rouva emännöi unelmiensa maatilaa luotettavan palveluskuntansa kanssa. Tulkaa mukaan kesäpäivän tapahtumiin…

Draamakierros uudella käsikirjoituksella elävöittää historiaa Kotkaniemen puutarhassa.

03.07. klo 15.00
11.07. klo 12.00
12.07. klo 12.00
19.07. klo 12.00
26.07. klo 12.00
02.08. klo 12.00
08.08. klo 12.00
09.08. klo 12.00
16.08. klo 12.00
23.08. klo 12.00

Mukaan mahtuu 20 paikkansa varannutta. Esitys kestää noin tunnin ja edellyttää liikkumista puutarhassa. Pukeuduthan sään mukaisesti! Liput 15 e / hlö sisältävät sisäänpääsyn museolle. Opastus kokonaisuudessaan tapahtuu ulkotiloissa.

Varaukset ja tiedustelut: info(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

Tilauksesta Ukonhatut teatteriryhmä esittää myös aiempaa Tarinoita Kotkaniemestä -draamakierrosta ryhmille Kotkaniemen puutarhassa.

1.6.2020 Kotkaniemi avautuu ke 24.6. – puutarhaan pääsee jo kesäkuun alusta alkaen

Kotkaniemen, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseon, ovet avautuvat jälleen kesäkauteen keskiviikkona 24.6. Tuolloin ovensa avaavat Kotkaniemen museon ja kahvilan sisätilat. Museossa avautuu perusnäyttelyn lisäksi uusi vaihtuva näyttely ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies”.

Jo ennen museon varsinaista avautumista, heti 1.6. alkaen Kotkaniemen puutarhassa pääsee vierailemaan omatoimisesti. Pihapiiristä löytyy lisätietoa alueesta ja Kotkaniemen tarinoita. Kotkaniemen ainutlaatuinen, 1920-luvun asuun restauroitu puutarha sekä niemenkärjen luonto tarjoaa upean ulkoilukohteen Kivijärven rannalla. Ohjeet puutarhavierailun sisäänpääsyn maksuun ja omatoimiseen kierrokseen löydät Kotkaniemen pihapiirin sisäänkäynnin luota. Puutarhan sisäänpääsymaksuilla tuetaan kotimuseon toiminnasta vastaavan Kotkaniemi-säätiön toimintaa.

Kahvilan ja museon sisätilat ovat suljettuina 24.6. asti.

Kesäkuussa kahtena viikonloppuna paikalla Kotkaniemen puutarhassa on myös oppaita kertomassa lisää puutarhasta ja elämästä Kotkaniemessä. Ajankohdat opastetuille puutarhatutustumisille ovat: la 13.6., su 14.6., la 20.6. ja su 21.6. Jokaisena päivänä oppaat ovat paikalla klo 12-15.

Lisäksi kyseisinä neljänä päivänä on mahdollista varata ennakkoon kahvilalta piknikkassi. Kassi sisältää lihatäytteisen rieskarullan, karjalanpiirakan munavoilla, Ellen Svinhufvud leivoksen, maustekakkua, mehua ja kahvin tai teen (hinta 18.50 euroa). Varaukset puh.: 040 5672880

Ensimmäisen viikonlopun tarjoiluvaraukset perjantaihin 12.6 klo 12.00 mennessä ja juhannusviikonlopun varaukset keskiviikkoon 17.6 klo 12.00 mennessä. Opaskierroksille ei tarvitse varata paikkaa ennakkoon.

Omatoimisia puutarhavierailuja varten löydät Kotkaniemen puutarhakartan kasvitietoineen tästä linkistä puhelimeen ladattavaksi (tiedot löytyvät myös pihalla sijaitsevasta info-taulusta): https://tinyurl.com/puutarhakartta

Kotkaniemen museo ja kahvila ovat avoinna 24.6. alkaen elokuun puoliväliin (syyskauden aukioloista ilmoitetaan kesän aikana):

Ma ja ti KIINNI

Ke-pe klo 12.00-17.00

La-su klo 11.00-16.00

 

Lisätietoja:

Heini Kähkönen / heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi

puh. 040 522 7553

20.5.2020 Kotkaniemen avautuu asteittain kesäkaudelle

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, valmistautuu ottamaan jälleen vastaan kesävieraansa ja avaamaan tilojansa hallitusti ja porrastetusti koronarajoitusten höllentyessä. Kesäkuussa Kotkaniemessä avataan ensin museon puutarhaa ja pihapiiriä. Tarkemmin lisätietoja puutarhavierailuista opastuksineen tiedotetaan myöhemmin toukokuussa. Kotkaniemen 1920-luvun asuun restauroitu puutarha on tärkeä osa museokokonaisuutta, ja tarjoaa Etelä-Karjalan alueella ainutlaatuisen puistoalueen viettää aikaa ja viihtyä luonnossa.

Kotkaniemen museon sisätilat avautuvat myöhemmin kesäkauteen, näillä näkyminen juhannuksen jälkeen, kunhan kotimuseon sisätilat ovat suunniteltu vastaamaan korona-aikojen hygieniastandardeja ja asiakkaiden turvallisuus museokäynneillä on varmistettu. Tarkat aikataulut avautumiselle ja museon kesän aukioloille päivittyvät toukokuun aikana, ja ne suunnitellaan viranomaisten ajantasaisia ohjeita noudattaen.

Kesällä Kotkaniemen kahvilan uutena yrittäjänä aloittaa luumäkeläinen Pitopalvelu Marjut Juntto. Myös kahvilan kesäkauden tarkemmista aukioloista tiedotetaan lisää toukokuun aikana.

Ajantasaiset tiedot Kotkaniemen tapahtumista ja kesän aikatauluista löydät täältä kotisivuiltamme sekä Kotkaniemi-säätiön Facebook– ja Instagram-sivuja seuraamalla.

 

Lisätietoja:

Heini Kähkönen / Kotkaniemi-säätiö / puh. 040 522 7553

heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi

28.4.2020 Kotkaniemen valokuva-arkisto etenee

Saimme viime vuoden puolella 5 000 euron lahjoituksen Svinhufvudien valokuvien tietokannan luomista varten. Lahjoituksesta saamme kiittää kaikkia professori Martti Häikiötä syntymäpäivänään muistaneita ja sitä, että merkkipäivän lahjarahat suunnattiin Kotkaniemen hyväksi tehtävään museotyöhön. Kuva-arkiston luomisen pohjatöitä on tehty kevään 2020 aikana yhteistyössä Lappeenrannan museoiden kanssa, ja tähän mennessä luetteloidut Kotkaniemen kuvat löytyvät nyt koko Suomen yhteisestä Finna-arkistosta. Suora linkki kokoelmaan: https://tinyurl.com/Kotkaniemen-kokoelma-Finnassa

Julkaisemme loppukevään ja kesän aikana some-kanavissamme Kotkaniemeen ja Svinhufvudeihin liittyviä vanhoja valokuvia arkistoistamme sekä tuoreempia kuvia museomme tiloista tarinoiden kera. Toivomme, että näin voimme osaltamme olla auttamassa historian ja museoiden ystävien akuuttia kaipuuta tarinoiden äärelle näin poikkeusolojen aikana! Seuraa Kotkaniemeä Facebookissa ja Instragramissa.

16.4.2020 Koronatilannepäivitys Kotkaniemen osalta

Käynnissä oleva koronatilanne vaikuttaa monin tavoin Kotkaniemen toimintaan. Toistaiseksi museo on suljettu, myös ryhmävierailujen ja yksityistilaisuuksien osalta. Kotkaniemi-säätiön hallitus on linjannut, että kaikki yleisötapahtumat ja ryhmävierailut Kotkaniemessä perutaan kesäkuun loppuun asti – alkukesäksi vierailun varanneita ryhmiä suosittelemme siirtämään vierailunsa mahdollisuuksien mukaan syksylle. Olemme näihin ryhmiin suoraan yhteyksissä. Museon avautumisesta yleisölle ilmoitamme tilanteen etenemisen mukaan ja seuraamme viranomaisten ohjeita. Ajantasaiset tiedot saat seuraamalla omia some-kanavia ja kotisivujamme.

Tänä vuonna Kotkaniemen vaihtuvan näyttelyn tiloissa avautuu uusi näyttely – ”P. E. Svinhufvud – ase- ja erämies”. Näyttely on avoinna vuoteen 2021 asti. Jatkamme näyttelyn rakentamista suunnitellun mukaisesti ja näyttely avautuu yleisölle silloin, kun tilanne museon avautumisen turvallisesti sallii.

Kotkaniemi-säätiöllä on parhaillaan toiminnassa Leader-rahoitteinen ”Kotkaniemi kohillaan” -kehittämishanke. Hankkeen kehittämistoimia suuntaamme tilanteen takia tapahtumien  sijaan yhä enemmän virtuaalisten museopalvelujen kehittämiseen, nettisivujen uudistamiseen ja etätapahtumiin. Mietinnässämme ovat myös erilaiset tavat mahdollistaa Kotkaniemen toiminnan tukeminen haastavina aikoina.

Museolla työskennellään tällä hetkellä vain osa-aikaisesti. Parhaiten meidät tavoittaa Kotkaniemen numerosta ja viesteillä arkisin klo 9-11 välillä.

20.3.2020 Koronaviruksen vaikutus Kotkaniemen toimintaan

Tämänhetkisen koronavirustilanteen, ja hallituksen antamien määräysten sekä ohjeistusten perusteella kaikki talvikauden vierailut Kotkaniemessä ovat peruttu.

Seuraamme tilannetta tarkasti, ja päätämme myöhempänä ajankohtana museon avautumisesta kesäkauteen sekä olemme lähempänä yhteydessä kaikkiin ryhmävarauksen tehneisiin. Tällä hetkellä tärkeintä myös Kotkaniemi-säätiön toiminnassa on niin henkilökunnan kuin asiakkaiden terveys ja turvallisuus, noudattaen saatuja ohjeistuksia sekä toimintatapoja.

Päivitämme tietoja kevään mittaan.

3.3.2020 Kotkaniemen uudeksi kahvilayrittäjäksi Pitopalvelu Marjut Juntto

Kotkaniemen uutena kahvilayrittäjänä aloittaa luumäkeläinen Pitopalvelu Marjut Juntto. Juntto aloittaa kahvilatoiminnan Kotkaniemen kahvila Ellenissä toukokuussa 2020.

Toiminimen Pitopalvelu Marjut Juntto alla on Luumäen Taavetissa toimiva lounaskahvila Maijun Mesta. Pitopalvelutoiminta on aloitettu vuonna 2007, kahvilayritys vuonna 2017. Kahvilatoimintaa Kotkaniemessä Juntto lähtee kehittämään paikan historiaa ja perinteitä kunnioittaen sekä suunnitellen paikan henkeen sopivia tuotteita.

Kahvila Ellen on avoinna kesäkaudella 2020 museon aukioloaikoina. Tarkempia tietoja päivitetään kotisivujen kahvila osuuteen kevään aikana!

14.1.2020 Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon Luumäelle haetaan museo-oppaita kaudelle 2020

Kotkaniemi-säätiö hakee 1-2 osa-aikaista kesätyöntekijää noin 4 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin.

Kotkaniemi on toiminut mittavan peruskorjauksen jälkeen Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona kaksi kautta. Kotkaniemestä löytyy päärakennuksesta kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja, sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Museo koostuu kotimuseohuoneista sekä yhdestä vaihtuvan näyttelyn huoneesta.

Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella 15.5.2020 – 13.9.2020. Työtehtäviin kuuluu mm. yleisöopastuksia, asiakaspalvelua ja museokaupan / lipunmyynnin / ryhmävarausten hoitoa sekä myyntiä ja tilojen siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta, hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa sekä kiinnostuneisuutta aiheeseen. Historian ja matkailualojen osaaminen sekä kielitaito katsotaan hakijoille eduksi. Huomaathan, että sijainnin vuoksi liikkumiseen on hyvä olla oma auto/muu kulkuneuvo. Työaika on noin 25-35 h/vko. Palkka 11,5 e / h + viikonloppu- ja iltatyölisät.

Tarjoamme monipuolisen kesätyön hyvässä porukassa, mitä kauneimmalla paikalla luonnon keskellä, Kivijärven rannalla!

Lisätietoja tehtävistä:
info(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553
www.kotkaniemi.fi

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV pe 14.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

20.12.2019 Hyvää ja rauhallista joulua!

Museo vetäytyy joululomalle 20.12. – 1.1.2020. Ensi vuoden alusta toivotamme taas talven ryhmävaraukset tervetulleiksi sekä kesän 2020 ryhmä- ja opastusvaraukset!

5.12.2019 Ellenin keittiössä -kampanja

Kotkaniemen joulunajan aukiolot 2019

Jouluasuun koristeltu museo ja jouluisia makuja tarjoileva kahvila ovat avoinna marras-joulukuussa seuraavasti:

30.11. klo 10-16
1.12. klo 12-16
7.12. klo 10-16
8.12. klo 11-16
14.12. klo 10-16
15.12. klo 12-16

Ohjelmassa:

30.11. & 1.12. : joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan klo 12 & 14. Draamakierros klo 17.

7. & 8.12. : käsityömyyntiä (varaathan käteistä mukaan!), joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan lauantaina klo 12 ja sunnuntaina klo 12 & 14 sekä lauantaina Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti (ks. tiedot alla). Draamakierros klo 17.

14. & 15.12. : lauantaina oppaan joulunajan alustusopastukset, sunnuntaina 15.12. joulunajan rooliopastus menneisiin jouluihin Ellenin juhlavuoden kunniaksi talon emännän tyyliin! Molempien päivien opastukset klo 12&14, sisäänpääsyn hintaan. Draamakierros klo 17.

Kahvilaa joulun ajan pitävät Toikkalan Martat, jotka tarjoilevat jouluisia makuja museon aukioloaikoina.  HUOM! Varaathan käteistä mukaan, sillä kahvilassa maksu ainoastaan käteisellä.

Joulunajan draamakierrokset

Joulukuun jokaisena aukiolopäivänä draamakierros Joulun alla 1914 johdattaa vierailijat marraskuun loppuun 1914, kun Kotkaniemessä valmistellaan Mary-tyttären vihkiäisiä. Adolf von Bonsdorff vierailee talossa, Euroopassa jo soditaan ja Suomessa venäläistämistoimet jatkuvat.. Tule kokemaan Kotkaniemen jouluvalmistelut, elämyksellinen esitys makuineen ja tuoksuineen!

Esitykset:

30.11. klo 17

1.12. klo 17

7.12. klo 17

8.12. klo 17

14.12. klo 17

15.12. klo 17

Liput 20 e/hlö. Varaathan paikkasi ennakkoon näytelmäryhmä Ukonhattujen sähköpostiin: ukonhatut@gmail.com, tai numeroon: 040 0769369.  Paikkoja on rajoitetusti, viime vuonna kierrokset olivat loppuunmyytyjä! Kierros ei ole esteetön.

Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti 7.12.

Joululounas Kivijärven rannalla Hotelli Salpassa ja opastettu museokierros Kotkaniemessä, pikkujoulupaketti on nyt varattavissa! Lauantaina 7.12. tarjolla on kaksi kattausta:

 • ruokailu klo 12, museokierros klo 13.30
 • museokierros klo 15, ruokailu klo 16.30
 • paketti 37 e/hlö

Ilmoittautumiset ma 2.12. mennessä Hotelli Salpaan: puh. 0103113840

 

1.11.2019: Lahjoitukset Svinhufvudin valokuvien tietokannan luomiseen

Kesän 2019 Kotkaniemen tapahtumat

 

10.5.-12.5.2019 Kotkaniemi avautuu kesäkauteen

18.5.2019 Kotkaniemen puutarhapäivä klo 10-15

8.6.2019 Käsityöpäivä Ellenin hengessä klo 10-15

4.7.2019 Luontopäivä klo 11-20

25.8. Kotkaniemi-Salpa -melontatapahtuma klo 11-16

30.8. & 31.8. Restaurointikierrokset

15.9. Juhlakonsertti Ellen 150v.

 

 

 

 

Erikoisopastukset kesällä 2019

Draamakierrokset, joka toinen sunnuntai alkaen 12.5.

Minkälaista oli elämä Kotkaniemessä Pehrin ja Ellenin aikaan? Tule kuulemaan Tarinoita Kotkaniemestä! Kertojina toimii kaksi näyttelijää, jotka johdattavat katsojat todellisten tarinoiden ja sattumusten kautta hyväntuuliselle retkelle Kotkaniemen maalaiskartanon elämään Ellen ja Pehr Svinhufvudin aikana ja vähän sen jälkeenkin… Viihdyttävä, vajaan tunnin mittainen kierros tapahtuu pääosin pihapiirissä, nostaen arkipuuhat Suomen itsenäistymisen suurten tapahtumien rinnalle.

Viime kesänä suosituiksi tulleet draamalliset opastukset palaavat tänä kesänä joka toinen sunnuntai äitienpäivästä alkaen.

Kierros toteutetaan parittomilla viikoilla 12.5., 26.5., 9.6., 23.6., 7.7., 21.7., 4.8., 18.8., 1.9. ja 15.9. klo 12. Lipun hinta 12 euroa/hlö, sisältäen draamallisen opastuksen ja sisäänpääsyn museoon.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Toteutus: näytelmäryhmä Ukonhatut ry.

Draamallinen opastus on mahdollista varata myös tilauksesta ryhmille. Kysy lisää museolta!

 

Puutarhakierrokset

Ellen Svinhufvud toteutti Kotkaniemen pihapiiriin koriste- ja hyötypuutarhan, joka oli isossa osassa Kotkaniemen arkea. Täysin uudistettu puutarha onkin palautettu sen loistoaikaan 1920-30-luvuille.  Nyt vierailijoilla on mahdollisuus päästä tutustumaan lähemmin Kivijärven rannalla sijaitsevaan upeaan puutarhaan oppaan johdolla. Mikä oli puutarhan merkitys Pehrin ja Ellenin aikana? Mitä puutarhasta löytyy? Kierroksella liikutaan pihalla, yhdistäen tiedon ja tarinoiden kautta Kotkaniemen puutarhan ominaisuuksia ja sen historiaa. Tule kokemaan Kotkaniemi erilaisesta näkökulmasta!

Puutarhakierrokset toteutetaan la 11.5. klo 11, la 8.6. klo 11, su 25.8 klo 12 ja viikonloppuna 14.-15.9. (aika vahvistetaan myöhemmin). Lipun hinta 8 euroa/hlö, sisältäen sisäänpääsyn museolle.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Puutarhakierroksen mahdollisuutta voi kysyä myös erikseen ryhmille ottamalla yhteyttä museoon!

 

Restaurointikierrokset

Vuosina 2016-2017 Kotkaniemessä toteutettiin mittava peruskorjaus ja restaurointi, jonka yhteydessä talo palautettiin 1920-30-luvuille niin ulkoa kuin sisältäkin. Täysin uusitut pinnat ovat tehty äärimmäisellä tarkkuudella ja pieteetillä vastaamaan sitä, minkälaiselta talo näytti Pehr ja Ellen Svinhufvudin aikaan. Nyt vierailijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tähän restaurointiprojektiin hankkeesta vastanneen rakennuttajapäällikön Selja Flinkin johdolla!

Restaurointikierroksia järjestetään kahtena päivänä; pe 30.8. klo 16 ja la 31.8. klo 10.30. Lipun hinta 8 euroa/hlö sisältäen sisäänpääsyn museoon. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan omasi hyvissä ajoin!

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi.

 

 

20.3.2020 Koronaviruksen vaikutus Kotkaniemen toimintaan

Tämänhetkisen koronavirustilanteen, ja hallituksen antamien määräysten sekä ohjeistusten perusteella kaikki talvikauden vierailut Kotkaniemessä ovat peruttu.

Seuraamme tilannetta tarkasti, ja päätämme myöhempänä ajankohtana museon avautumisesta kesäkauteen sekä olemme lähempänä yhteydessä kaikkiin ryhmävarauksen tehneisiin. Tällä hetkellä tärkeintä myös Kotkaniemi-säätiön toiminnassa on niin henkilökunnan kuin asiakkaiden terveys ja turvallisuus, noudattaen saatuja ohjeistuksia sekä toimintatapoja.

Päivitämme tietoja kevään mittaan.

3.3.2020 Kotkaniemen uudeksi kahvilayrittäjäksi Pitopalvelu Marjut Juntto

Kotkaniemen uutena kahvilayrittäjänä aloittaa luumäkeläinen Pitopalvelu Marjut Juntto. Juntto aloittaa kahvilatoiminnan Kotkaniemen kahvila Ellenissä toukokuussa 2020.

Toiminimen Pitopalvelu Marjut Juntto alla on Luumäen Taavetissa toimiva lounaskahvila Maijun Mesta. Pitopalvelutoiminta on aloitettu vuonna 2007, kahvilayritys vuonna 2017. Kahvilatoimintaa Kotkaniemessä Juntto lähtee kehittämään paikan historiaa ja perinteitä kunnioittaen sekä suunnitellen paikan henkeen sopivia tuotteita.

Kahvila Ellen on avoinna kesäkaudella 2020 museon aukioloaikoina. Tarkempia tietoja päivitetään kotisivujen kahvila osuuteen kevään aikana!

14.1.2020 Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon Luumäelle haetaan museo-oppaita kaudelle 2020

Kotkaniemi-säätiö hakee 1-2 osa-aikaista kesätyöntekijää noin 4 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin.

Kotkaniemi on toiminut mittavan peruskorjauksen jälkeen Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona kaksi kautta. Kotkaniemestä löytyy päärakennuksesta kotimuseon lisäksi kahvila ja kokoustiloja, sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Museo koostuu kotimuseohuoneista sekä yhdestä vaihtuvan näyttelyn huoneesta.

Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella 15.5.2020 – 13.9.2020. Työtehtäviin kuuluu mm. yleisöopastuksia, asiakaspalvelua ja museokaupan / lipunmyynnin / ryhmävarausten hoitoa sekä myyntiä ja tilojen siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta, hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa sekä kiinnostuneisuutta aiheeseen. Historian ja matkailualojen osaaminen sekä kielitaito katsotaan hakijoille eduksi. Huomaathan, että sijainnin vuoksi liikkumiseen on hyvä olla oma auto/muu kulkuneuvo. Työaika on noin 25-35 h/vko. Palkka 11,5 e / h + viikonloppu- ja iltatyölisät.

Tarjoamme monipuolisen kesätyön hyvässä porukassa, mitä kauneimmalla paikalla luonnon keskellä, Kivijärven rannalla!

Lisätietoja tehtävistä:
info(at)kotkaniemi.fi
puh. 040 522 7553
www.kotkaniemi.fi

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV pe 14.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

20.12.2019 Hyvää ja rauhallista joulua!

Museo vetäytyy joululomalle 20.12. – 1.1.2020. Ensi vuoden alusta toivotamme taas talven ryhmävaraukset tervetulleiksi sekä kesän 2020 ryhmä- ja opastusvaraukset!

5.12.2019 Ellenin keittiössä -kampanja

Kotkaniemen joulunajan aukiolot 2019

Jouluasuun koristeltu museo ja jouluisia makuja tarjoileva kahvila ovat avoinna marras-joulukuussa seuraavasti:

30.11. klo 10-16
1.12. klo 12-16
7.12. klo 10-16
8.12. klo 11-16
14.12. klo 10-16
15.12. klo 12-16

Ohjelmassa:

30.11. & 1.12. : joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan klo 12 & 14. Draamakierros klo 17.

7. & 8.12. : käsityömyyntiä (varaathan käteistä mukaan!), joulunajan alustusopastukset sisäänpääsyn hintaan lauantaina klo 12 ja sunnuntaina klo 12 & 14 sekä lauantaina Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti (ks. tiedot alla). Draamakierros klo 17.

14. & 15.12. : lauantaina oppaan joulunajan alustusopastukset, sunnuntaina 15.12. joulunajan rooliopastus menneisiin jouluihin Ellenin juhlavuoden kunniaksi talon emännän tyyliin! Molempien päivien opastukset klo 12&14, sisäänpääsyn hintaan. Draamakierros klo 17.

Kahvilaa joulun ajan pitävät Toikkalan Martat, jotka tarjoilevat jouluisia makuja museon aukioloaikoina.  HUOM! Varaathan käteistä mukaan, sillä kahvilassa maksu ainoastaan käteisellä.

Joulunajan draamakierrokset

Joulukuun jokaisena aukiolopäivänä draamakierros Joulun alla 1914 johdattaa vierailijat marraskuun loppuun 1914, kun Kotkaniemessä valmistellaan Mary-tyttären vihkiäisiä. Adolf von Bonsdorff vierailee talossa, Euroopassa jo soditaan ja Suomessa venäläistämistoimet jatkuvat.. Tule kokemaan Kotkaniemen jouluvalmistelut, elämyksellinen esitys makuineen ja tuoksuineen!

Esitykset:

30.11. klo 17

1.12. klo 17

7.12. klo 17

8.12. klo 17

14.12. klo 17

15.12. klo 17

Liput 20 e/hlö. Varaathan paikkasi ennakkoon näytelmäryhmä Ukonhattujen sähköpostiin: ukonhatut@gmail.com, tai numeroon: 040 0769369.  Paikkoja on rajoitetusti, viime vuonna kierrokset olivat loppuunmyytyjä! Kierros ei ole esteetön.

Kotkaniemen ja Hotelli Salpan pikkujoulupaketti 7.12.

Joululounas Kivijärven rannalla Hotelli Salpassa ja opastettu museokierros Kotkaniemessä, pikkujoulupaketti on nyt varattavissa! Lauantaina 7.12. tarjolla on kaksi kattausta:

 • ruokailu klo 12, museokierros klo 13.30
 • museokierros klo 15, ruokailu klo 16.30
 • paketti 37 e/hlö

Ilmoittautumiset ma 2.12. mennessä Hotelli Salpaan: puh. 0103113840

 

1.11.2019: Lahjoitukset Svinhufvudin valokuvien tietokannan luomiseen

Kesän 2019 Kotkaniemen tapahtumat

 

10.5.-12.5.2019 Kotkaniemi avautuu kesäkauteen

18.5.2019 Kotkaniemen puutarhapäivä klo 10-15

8.6.2019 Käsityöpäivä Ellenin hengessä klo 10-15

4.7.2019 Luontopäivä klo 11-20

25.8. Kotkaniemi-Salpa -melontatapahtuma klo 11-16

30.8. & 31.8. Restaurointikierrokset

15.9. Juhlakonsertti Ellen 150v.

 

 

 

 

Erikoisopastukset kesällä 2019

Draamakierrokset, joka toinen sunnuntai alkaen 12.5.

Minkälaista oli elämä Kotkaniemessä Pehrin ja Ellenin aikaan? Tule kuulemaan Tarinoita Kotkaniemestä! Kertojina toimii kaksi näyttelijää, jotka johdattavat katsojat todellisten tarinoiden ja sattumusten kautta hyväntuuliselle retkelle Kotkaniemen maalaiskartanon elämään Ellen ja Pehr Svinhufvudin aikana ja vähän sen jälkeenkin… Viihdyttävä, vajaan tunnin mittainen kierros tapahtuu pääosin pihapiirissä, nostaen arkipuuhat Suomen itsenäistymisen suurten tapahtumien rinnalle.

Viime kesänä suosituiksi tulleet draamalliset opastukset palaavat tänä kesänä joka toinen sunnuntai äitienpäivästä alkaen.

Kierros toteutetaan parittomilla viikoilla 12.5., 26.5., 9.6., 23.6., 7.7., 21.7., 4.8., 18.8., 1.9. ja 15.9. klo 12. Lipun hinta 12 euroa/hlö, sisältäen draamallisen opastuksen ja sisäänpääsyn museoon.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Toteutus: näytelmäryhmä Ukonhatut ry.

Draamallinen opastus on mahdollista varata myös tilauksesta ryhmille. Kysy lisää museolta!

 

Puutarhakierrokset

Ellen Svinhufvud toteutti Kotkaniemen pihapiiriin koriste- ja hyötypuutarhan, joka oli isossa osassa Kotkaniemen arkea. Täysin uudistettu puutarha onkin palautettu sen loistoaikaan 1920-30-luvuille.  Nyt vierailijoilla on mahdollisuus päästä tutustumaan lähemmin Kivijärven rannalla sijaitsevaan upeaan puutarhaan oppaan johdolla. Mikä oli puutarhan merkitys Pehrin ja Ellenin aikana? Mitä puutarhasta löytyy? Kierroksella liikutaan pihalla, yhdistäen tiedon ja tarinoiden kautta Kotkaniemen puutarhan ominaisuuksia ja sen historiaa. Tule kokemaan Kotkaniemi erilaisesta näkökulmasta!

Puutarhakierrokset toteutetaan la 11.5. klo 11, la 8.6. klo 11, su 25.8 klo 12 ja viikonloppuna 14.-15.9. (aika vahvistetaan myöhemmin). Lipun hinta 8 euroa/hlö, sisältäen sisäänpääsyn museolle.

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi. (huom! Paikkoja on rajoitetusti) 

Opastus kiertää pihapiiriä, joten huomioithan säänmukaisen vaatetuksen.

Puutarhakierroksen mahdollisuutta voi kysyä myös erikseen ryhmille ottamalla yhteyttä museoon!

 

Restaurointikierrokset

Vuosina 2016-2017 Kotkaniemessä toteutettiin mittava peruskorjaus ja restaurointi, jonka yhteydessä talo palautettiin 1920-30-luvuille niin ulkoa kuin sisältäkin. Täysin uusitut pinnat ovat tehty äärimmäisellä tarkkuudella ja pieteetillä vastaamaan sitä, minkälaiselta talo näytti Pehr ja Ellen Svinhufvudin aikaan. Nyt vierailijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua tähän restaurointiprojektiin hankkeesta vastanneen rakennuttajapäällikön Selja Flinkin johdolla!

Restaurointikierroksia järjestetään kahtena päivänä; pe 30.8. klo 16 ja la 31.8. klo 10.30. Lipun hinta 8 euroa/hlö sisältäen sisäänpääsyn museoon. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaathan omasi hyvissä ajoin!

Varaukset kierroksille tehdään ennakkoon tekstiviestitse numeroon: 040 522 7553 tai sähköpostilla osoitteeseen: info@kotkaniemi.fi.