MUUT PALVELUT

Puutarha & pihapiiri

Kotkaniemi on puutarha- ja rakennushistoriallisesti merkittävä kohde, joka esittelee 1900-luvun alkupuolen valistuneiston maalaiselämää. Vuosien 2016-2017 aikana Senaatti-kiinteistöjen toteuttamassa restauroinnissa pihapiiri palautettiin 1930‐luvun presidenttikauden aikaiseen asuun. Kotkaniemen puutarhassa on hyödynnetty paljon perinnekasveja: Kotkanimen perennat listattuna. Lisää Kotkaniemen puutarhan restauroinnin lähtökohdista ja pihapiiristä löytyneistä vanhoista kasveista voit lukea Tiina Kolarin vuonna 2013 tekemästä Kotkaniemen kasvillisuus- ja kulttuurimaisemaselvityksestä. Kesällä 2018 Kotkaniemen puutarha on auki yleisölle museon ollessa auki. Kotkaniemi-säätiö hallinnoi pientä hyötypuutarhaa, joka on restauroitu Kotkaniemen puutarhaan Ellen Svinhufvudin aikakaudelle. Jos haluat olla mukana tukemassa Kotkaniemeä viljelemällä hyötypuutarhassa omaa viljelypalstaasi, laita hakemuksesi: info@kotkaniemi.fi  

Kuvat: P.E. Svinhufvudin Muistosäätiö.

Kokouspalvelut & yksityistilaisuudet

Tervetuloa historialliseen ympäristöön luonnon helmaan pitämään kokouksia, järjestämään juhlia ja tapaamaan ystäviä, nauttien samalla tarjoiluista Ellen Svinhufvudin hengessä ja ihastellen Kivijärvelle avautuvia kauniita Kotkaniemen maisemia.

Kotkaniemi sijaitsee Luumäellä, n. 20 km päässä Lappeenrannasta. Lappeenrannan rautatieasemalta on noin 20 minuutin ajomatka Kotkaniemeen.

”Siperia” ja ”Käräjätupa” kokoushuoneet päärakennuksen yläkerrasta ovat varattavissa juhliin, palavereihin ja koulutuksiin. Molempiin kokoushuoneisiin mahtuu max. 12 hlöä / huone.

Tapahtumat ja yksityistilaisuudet ovat mahdollisia aukioloaikojen ulkopuolellakin.

Kahvilan ollessa kiinni myös kahvilatilojen (36-paikkainen kahvila) vuokraus yksityiskäyttöön onnistuu.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous (tilat, tarjoilut ja museo-opastus varattavissa ryhmille). Räätälöimme mielellämme teitä miellyttävän paketin.

Tapahtumat  ja  jälleenmyynti Kotkaniemessä

Kotkaniemi toivottaa alueelleen paikan henkeen sopivat tapahtumat ja tilaisuudet.

Paikallisille kädentaitajille tarjoamme piharakennuksista mahdollisuuksia työskentelyyn ja suoramyyntiin kesäkaudella. Jos haluat päästä tutustumaan tiloihin kevään 2018 aikana, ota yhteyttä.

Heti Kotkaniemen pääporteilla oleva renkitupa ja kolme aittaa ovat vuokrattavissa pop up –myyntiin ja esim. käsityöläisten työskentelyyn.

VUOKRAHINNAT (kesäkausi touko-elokuu): 50e / vko // 100e / kk. (+alv 24 %)

 

Alueen lähipalvelut

Hotelli Salpa

Majoitus- ja ravintolapalvelut Kotkaniemen naapurissa

 

Lemin Säräpirtti

Perinteistä lammasherkkua Lemillä

 

Kukkamaa ja Pajupaja

Kukat ja taimet

 

Tuhannen tarinan talo

Maatilamatkailu: majoitusta, ruokailut, aktiviteetteja.

 

Ajatusten polku

Hyvinvointipalvelut, luontoretket

 

Salpalinjan oppaat

Opastukset Salpalinjalle

 

Listaa täydennetään