Ajankohtaista

Kotkaniemessä tapahtuu

18.5.18: Kotkaniemi avautuu jälleen

Tänään perjantaina 18.5. Kotkaniemi-säätiö viettää Kotkaniemen kotimuseon uudelleen avautumisen juhlaa ensin kutsuvierastilaisuuden muodossa. Huomenna juhlistamme peruskorjatun Kotkaniemen avautumista yleisölle klo 10-15. Tänään 18.5.2018 tulee myös kuluneeksi tasan 100 vuotta P. E. Svinhfvudin valinnasta itsenäisen Suomen ensimmäiseksi valtionpäämieheksi. Juhlatilaisuuden Kotkaniemessä tänään avaa oikeuskansleri Tuomas Pöysti.

4.4.2018: Kotkaniemen yleisöavajaisia vietetään la 19.5.

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, avautuu peruskorjauksen jälkeen uudelleen yleisölle lauantaina 19.5.18. Luumäellä.

Kotkaniemi-säätiön ylläpitämä kotimuseo sekä Satun Makioiden pyörittämä kahvila Ellen ovat ensimmäistä kertaa avoinna uusitussa asussaan tänä lauantaina.

19.5. Kotkaniemessä on tarjolla opaskierroksia yleisölle sisältyen museon pääsylipun hintaan. Lisätietoa tapahtumasta ja opastuksista tulossa myöhemmin - lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman löydät Facebookista täältä.

16.2.18: Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseoon Kotkaniemeen haetaan oppaita kesälle 2018

Kotkaniemi avautuu yleisölle uudelleen kolmen vuoden tauon jälkeen täysin peruskorjattuna, Kotkaniemi-säätiön hallinnoimana museona toukokuussa 2018. Kotkaniemen omistaa valtio eli Senaatti-kiinteistöt, Museovirasto toimii paikassa vuokralaisena ja Kotkaniemi-säätiö on omavaraisesti vastuussa paikan museotoiminnasta ja avoinna pidosta.

Kotkaniemi-säätiö hakee kolmea kesätyöntekijää 2,5 - 3,5 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin. Kotimuseo on säännöllisesti auki yleisölle kesäkaudella 19.5.18-31.8.18. Työtehtäviin kuuluu yleisöopastuksia, asiakaspalvelua ja museokaupan / lipunmyynnin / ryhmävarausten hoitoa sekä myyntiä ja tilojen siivoamista. Oppaat osallistuvat monipuolisesti museon avustaviin tehtäviin. Työt edellyttävät oma-aloitteisuutta, kykyä työskennellä itsenäisesti, joustavuutta sekä hyvää asiakaspalvelu- ja esiintymistaitoa. Historian ja matkailualojen osaaminen, kiinnostuneisuus aiheeseen sekä kielitaito (varsinkin englanti edellytyksenä) katsotaan hakijoille eduksi.

Työ edellyttää mahdollisuutta työskennellä iltaisin ja viikonloppuisin. Hakijoiden kannattaa huomioida, että Kotkaniemeen on huonot kulkumahdollisuudet julkisilla kulkuneuvoilla, oman auton käyttömahdollisuus on suositeltavaa.

Työpäivät ovat ti-su välillä. Työaika n. 20 - 35 h / viikko. Tuntipalkka on 11,5 e/tunti + ilta-/viikonloppulisät.
Kesätyöntekijöiden toivotaan voivan aloittaa työt 15.5.2018

Lisätietoja tehtävistä:
Kotkaniemi-säätiön puheenjohtaja Hilkka Suoanttila:
hilkka.suoanttila(at)gmail.com, puh. 040 565 4462
”Kotkaniemi lentoon” -hankkeen projektipäällikkö Heini Kähkönen:
heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553

Mikäli kiinnostuit, lähetä meille kirjallinen hakemus ja CV ma 12.3.2018 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(at)kotkaniemi.fi

-

11.1.18 Kotkaniemen opaskoulutus 2018

Haluatko olla mukana Kotkaniemen kotimuseossa ja kotimuseon ”opasreservissä” kesän 2018 aikana? Koulutuskertoja on helmi-toukokuun välillä yhteensä viisi. Tervetuloa mukaan Kotkaniemen toiminnasta ja kotiseututyöstä kiinnostuneet oppaat!

Kotkaniemen opaskoulutus kesän 2018 oppaille käynnistyy ensimmäisellä koulutuskerralla to 22.2. Jos haluat mukaan näihin ilmaisiin opaskoulutuksiin ja Kotkaniemen toimintaan, lisätietoja saa: heini.kahkonen(at)kotkaniemi.fi, puh. 040 522 7553
Ilmoittautumiset koulutukseen 1.2. mennessä.

ps. Ilmoitamme erikseen kesätyöpaikoista Kotkaniemessä myöhemmin. Jos olet yrittäjänä kiinnostunut yhteistyöstä Kotkaniemen kanssa, voit olla erikseen yhteyksissä ja halutessasi osallistua tähän opaskoulutukseen yhteistyökumppanina.

-

21.12.17: Osallistu Kotkaniemen tukemiseen

Kotkaniemi avautuu uudelleen peruskorjattuna toukokuussa 2018. Tule mukaan mahdollistamaan museon aukipitämisestä tulevaisuudessa vastaavan Kotkaniemi-säätiön toiminta ja tue ”Ukko-Pekan” ja Ellenin kodin uudelleen avautumista osallistumalla Kotkaniemen kahvilan kalustamiseen! Nyt voit ostaa Kotkaniemen Kahvila Ellenistä nimikkotuolin vaikkapa ennakkoliput kotimuseoon ensi kesäksi sekä samalla tukea Kotkaniemeä. Löydät kampanjan mesenaatti.me-sivustolta. Huomaathan että nimikkotuoleja ja -pöytiä on tarjolla vain rajattu määrä!

-

> Kotkaniemen blogi peruskorjauksen aikana